Navlače ih Ameri kao što su i nas pred Rambuje i sve ostalo. Marketing i laž! Samo se nadam da su Rusi malo pametniji do sad. Moje lično mišljenje je da se rat nastavlja jer ima još puno masti (novca) na Zapadu da bi stali. Kad smo mi mogli ratovati 9 godina plus sankcije, ovi rat u Ukrajini nisu ni osetili osim malom većih cena... Narativ je ratni, svi vlastodršci su unuci nacista kojima je cilj osveta a sada se čini da su na domak pobede... Samo da se Srbija izvuče bez rata, a za ove me baš briga. Osetićemo mi ekonomski to da ali samo da na učestvujemo u ratu.
I naš predsednik stalno ponavlja da ce biti velki rat. Pa ga i Rusi citiraju. Nesto mi se čini da je još rano za tako nešto

Dosta se stvari izdešavalo oko Ukrajine. Videli smo neke "ustupke" Rusije kao npr u Siriji. Pa onda nekoliko poziva na liniji Tramp-Putin. Pa Aljaska. Izaslanik SAD je često u Moskvi i Kijevu. Pa onda "razočarenje" Trampa Putinom

. Pa nedavne izjave JD Vensa i drugih funcionera iz Bele kuće.Čini mi se kao osrednje režirana priča za mase i da je okvirni dogovor pao odnosno da je trgovina napravljena. To mi potvrđuje i priča oko Lukoila. Rusi će se odreći stvari koje su bitne Amerima, ili bi zbnačile Trampu na domaćem terenu. Isto tako, priznanje 3 regiona plus 2 delimično kao novih granica Rusije od strane SAD je ogromna stvar za Rusiju ali i za Putina i njegovu vlast. Prilča se da u Moskvi ne miruju ruski jastrebovi i da je sve veća kritika i Putina i vojske što se ne pokrene veća mobilizacija i ne koristi još modernije naoružanje po celoj Ukrajini i protiv vlasti u Kijevu.
Meni se čini da će Zelenski i Brisel odbiti ovaj novi predlog, ili će se razvlačiti. Rusi paralelno sve više guraju liniju fronta, osvojiće nove teritorija, i onda će Tramp reći, eto vidite, niste me slušali, još više ste izgubili teritorija i koristite finansijsku pomoć za koruptivne radnje, zadobiće javno menje u SAD itd i završiće to. Taman negde na proleće pred izbore za kongres
Naravno, ovo je sve pretpostavka ali ne zaboravimo da rat ne traje 3.5 već 11 godina.
Da li neko nešto pazari od stanova za Black Friday? Da li osim Lastavica i Zlatiboa iko nudi nešto na akciji?

)
Roba koja je na popustu na BF se uglavnom kupuje sa gotovinskim kreditima (kako pokaza statistika od pre neki dan

) a ne kreditima za nekretnine