Šta je novo?

Cene nekretnina

Za ostavu se slazem, bas je korisna. Medjutim sve su to teski kompromisi jer kad covek moze eventualno da priusti stan od 60 kvm po ovim cenama a ima porodicu, onda komfor na zalost mora da trpi. U tom trpljenju otpadne ostava naustrb sobe, parking mesto se ne kupi jer onda ne bi mogao da kupi stan... Teski i bolni kompromisi zbog kojih posle godinama trpi komfor.
Komfor uopšte ne mora da trpi. Parking mesto ne moraš odmah da kupiš za 25k a možeš uvek da iznajmiš za 100e mesečno ili 1000e godišnje ako platiš odjednom. Tako da to nije problem. Barem u BW i NBG ima parking mesta dovoljno u ponudi za iznajmljivanje u svim novim kompleksima. Ujedno i ostave se prodaju kao posebno u okviru podruma (podzemnih garaža) i isto možeš da ih iznajmiš ili kupiš naknadno. Glavno je da imaš kvadraturu stana koju hoćeš a ove spoljen stvari lako možeš iznajmiti ili dokupiti. Da li je idealno? Nije ali ne može sve odmah čim se venčaš.

Nemojte ljudi samo uporedjivati cene u Parizu i Beogradu.
U avgustu sam naleteo na agenciju za nekretnine a oni tamo vole da izbace ponudu na izlog. Ono sto sam video je da ako hoces stan blizu Ajfela krece od 500 kej za 29 kvadrata pa navise. Ne videh doduse nigde nista za ROI, ali kontam da se to sve izdaje kao stan na dan u tom delu.

Komfor uopšte ne mora da trpi. Parking mesto ne moraš odmah da kupiš za 25k a možeš uvek da iznajmiš za 100e mesečno ili 1000e godišnje ako platiš odjednom. Tako da to nije problem. Barem u BW i NBG ima parking mesta dovoljno u ponudi za iznajmljivanje u svim novim kompleksima. Ujedno i ostave se prodaju kao posebno u okviru podruma (podzemnih garaža) i isto možeš da ih iznajmiš ili kupiš naknadno. Glavno je da imaš kvadraturu stana koju hoćeš a ove spoljen stvari lako možeš iznajmiti ili dokupiti. Da li je idealno? Nije ali ne može sve odmah čim se venčaš.
Venčaš se i uzme vam tazbina penthaus, rešeno 😉
A ako je samo iz ljubavi a nema ove mogućnosti, onda nije problem.
„Gde su ljudi složni, i tesno je prostrano.“
„Nije važna veličina kuće, već toplina u njoj.“
„Gde je ljubav i sloga, tu i mala kuća postaje velika.“
„Bolje mala kuća puna ljubavi, nego velika prazna.“

Ako su nas roditelji uspeli da odgaje u vreme sankcija/bombardovanja i hiperinflacije mislim da se mogu i danas roditelji snaci.
ne dao bog da do toga ponovo dođe, moja deca neće sedeti u podzemnim skloništima ko što smo mi morali i igrati pipirevku gde će da grune granata, a vala neće gledati ni to kako nema ulja u prodavnici već se cepa mast na leba. to su vremena koja smo mi morali da iznesemo, oni ne moraju, već pravac granica. oni nisu dužni da prolaze kroz ponovna radikalska sranja, to je naš usud bio.

Poslednja izmena:
ne dao bog da toga ponovo dođe, moja deca neće sedeti u podzemnim skloništima ko što smo mi morali i igrati pipirevku gde će da grune granata, a vala neće gledati ni to kako nema ulja u prodavnici već se cepa mast na leba. to su vremena koja smo mi morali da iznesemo, oni ne moraju, već pravac granica. oni nisu dužni da prolaze kroz ponovna radikalska sranja, to je naš usud bio.
Slazem se, ali samo kazem, retko je do finansija odluka da li se ima dete ili ne.

A i iskreno radije bih imao moje detinjstvo gde se keva i cale vole i brinu o nama pa i u losem finansijskom stanju u Bataji nego da mi je cale neki bogatun koga vidjam 1 mesecno jer on nonstop putuje po belom svetu zbog posla a zivim na Vracaru u izobilju

retko je do finansija odluka da li se ima dete ili ne
nažalost danas se živi u svetu gde se mnogo obraća pažnja na ovo. da se ima stabilan posao, primanja, gajba, kola i sve ostalo što je potrebno za lagodan život pa tek onda dete da ne bi moralo da se razmišlja da l će ove nedelje potrošiti 1,2 il 22 paketa pelena.
pre je to bilo mnogo rasterećenije razmišljanje ( i danas je po selima) ali danas se dosta gleda prvo obezbeđivanje života pa tek onda dete.

nažalost danas se živi u svetu gde se mnogo obraća pažnja na ovo. da se ima stabilan posao, primanja, gajba, kola i sve ostalo što je potrebno za lagodan život pa tek onda dete da ne bi moralo da se razmišlja da l će ove nedelje potrošiti 1,2 il 22 paketa pelena.
pre je to bilo mnogo rasterećenije razmišljanje ( i danas je po selima) ali danas se dosta gleda prvo obezbeđivanje života pa tek onda dete.
Pravo da ti kazem velik uticaj tu su drustvene mreze i to neko poredjenje i jurenje nedostiznog.
I onda sta ce da kazu roditelji drugi ako napravis skromniji rodjendan, pa da li se kupuju ove ili one patike, itd itd...

Pravda za slavljenje rodjendana u parkicu sa domacim sendvicima i picom / tortom! :D

Ako sve to čekaš onda nećeš nikada imati dete ili u 50. Dete se pravi dok si mlad isto kao što se stan kupuje prvi koji možeš da priuštiš. Posle se sve to sredi i dođe na svoje. I normalno je da i dete vidi da se seliš, da se stvara, da nije uvek sve ružičasto. Da se dinar teško zaradi a ne da sve pada s neba kao zlatinici kod Super Maria pa samo ih skupljaš...

Ako sve to čekaš onda nećeš nikada imati dete ili u 50. Dete se pravi dok si mlad isto kao što se stan kupuje prvi koji možeš da priuštiš. Posle se sve to sredi i dođe na svoje. I normalno je da i dete vidi da se seliš, da se stvara, da nije uvek sve ružičasto. Da se dinar teško zaradi a ne da sve pada s neba kao zlatinici kod Super Maria pa samo ih skupljaš...
pa kapiram te, ali recimo evo ja se tek danas u ranim tridesetim osećam dovoljno stabilnim da bih eventualno mogao da razmišljam o detetu. naravno prvo se mora naći neko s kim ćeš ga imati jer je i to danas jezivo teško naći. do sada sam gledao kako da pohvatam konce i stabilizujem prvo sopstveni život...hoću reći da se danas pomerila ta granica za dobijanje deteta...do tridesete je danas velikoj većini dete imaginarna teorija.

jurenje nedostiznog.
jbg krov nad glavom i stabilan posao ipak ne bi trebalo da su instagram nedostižne stvari

I normalno je da i dete vidi da se seliš, da se stvara, da nije uvek sve ružičasto
Ja sam sad u tom procesu, znaš kako mi je istripovano dete, ne zna šta je snašlo :D
bolje imati dete ranije nego kasnije. ja sam pretero sa odugovlacenjem
Jee, jači si fizički i imaš više strpljenja (verovatno). Ja sam prvo dobio sa 29, i to mi je lično bilo kasno. A žene rađaju kasnije (između ostalog i moja), pa sad neće treće dete, a ja se zahkutaooooo.

Ja sam sad u tom procesu, znaš kako mi je istripovano dete, ne zna šta je snašlo :D

Jee, jači si fizički i imaš više strpljenja (verovatno). Ja sam prvo dobio sa 29, i to mi je lično bilo kasno. A žene rađaju kasnije (između ostalog i moja), pa sad neće treće dete, a ja se zahkutaooooo.

eh da sam sa 29, nego sa 33. realno da me zena nije pogurala ceko bih 40
trebo god of war da se igra

ne dao bog da do toga ponovo dođe, moja deca neće sedeti u podzemnim skloništima ko što smo mi morali i igrati pipirevku gde će da grune granata, a vala neće gledati ni to kako nema ulja u prodavnici već se cepa mast na leba. to su vremena koja smo mi morali da iznesemo, oni ne moraju, već pravac granica. oni nisu dužni da prolaze kroz ponovna radikalska sranja, to je naš usud bio.
Šta fali mas na leba?! Neće valjda ulje na leba?

Ja cu u najboljem slucaju sad sa 40. Ako je vama kasno bilo sta ja da kazem. Al dobro, mladolik sam i trudim se da treniram :)

ja uglavnom nisam mislio na fizicko stanje, vise sam u fazonu, koliko sam se drndo u zivotu na nepotrebne stvari, jer ovo ti odradi pozitivan multiplier puta 100
mada, pitanje da li bih dorasao mentalno kao kada je doslo vreme
nek je zdravlja... deniro dobio dete u 80-nekoj valjda

Ja cu u najboljem slucaju sad sa 40. Ako je vama kasno bilo sta ja da kazem. Al dobro, mladolik sam i trudim se da treniram :)
Srećno sa živcima. Ja sam u 35 prvo, sad imam dva, muko moja što nisam ranije... al kao gledaš ovo što Nn62 priča i na kraju ukapiraš da je sve to kenjanje. Ili hoćeš ili nećeš.

Vrh