Šta je novo?

Cene nekretnina

Evo po meni skroz korektan stan na Bezaniji:

Voleo bih da investitori danas prave stanove na ovaj fazon. Odvojena kuhinja, ostava, velika natkrivena terasa. Komunjarama se svašta može zameriti, ali su znali kako da naprave stan po meri čoveka.

Procitaj vesti o napadima teenage bandi po Visnjickoj Banji. Nije da nema. Pre neki dan je opet bio napad na decaka od
15- stak godina.

Koji si ti trol :DDD

Evo ti pa pogledaj gde je Beograd vs Pariz

Paris, France58.141.9
Belgrade, Serbia37.962.1

Poslednja izmena:
Evo po meni skroz korektan stan na Bezaniji:
Jedino sto je verovatno tamo odmah kod groblja, neki nisu fanovi lokacije, iako je komsiluk tih. :censored: Plus, ako oglas istikliran u Dodatno i Ostalo, a nije eksplicitno stiklirano u oglasu da je stan uknjizen, obicno ima neka zvrcka. Treba proveriti.

Jedino sto je verovatno tamo odmah kod groblja, neki nisu fanovi lokacije, iako je komsiluk tih. :censored: Plus, ako oglas istikliran u Dodatno i Ostalo, a nije eksplicitno stiklirano u oglasu da je stan uknjizen, obicno ima neka zvrcka. Treba proveriti.
Stan je na drugom spratu, vrv u starijoj zgradi, ne verujem da ima ikakvih zavrzlama oko knjizenja iskreno.
Jedino sto bi trebalo renovirati kuhinju i kupatilo, ali znajuci ljude ovde to bi se podrazumevalo svakako :D

Uglavnom su poslednji spratovi problematicni tu oko knjizenja i kvadrature, ali naravno sve treba proveriti.

Može biti problema oko knjiženja u smislu da trenutni vlasnik nije upisan u katastar, ili da nije uradio otkup itd. Ali dobar advokat to može da reši.

Voleo bih da investitori danas prave stanove na ovaj fazon. Odvojena kuhinja, ostava, velika natkrivena terasa. Komunjarama se svašta može zameriti, ali su znali kako da naprave stan po meri čoveka.
Nema toga vise, jer se smatra da se u stanu ne kuva. Kuhinja sluzi za pokazivanje, da se vidi iz dnevne sobe i eventualno skuva caj/kafa i podgreje nesto u mikrotalasnoj. Ostava takodje nije potrebna jer zasto bi neko drzao teglu sa ajvarom u stanu kad naprstak toga moze da plati 20e u beton hali. Stanovi se projektuju za samce jer deca nisu u modi, eventualno neko portabl kerce da se seta.

Stan je na drugom spratu, vrv u starijoj zgradi, ne verujem da ima ikakvih zavrzlama oko knjizenja iskreno.
Jedino sto bi trebalo renovirati kuhinju i kupatilo, ali znajuci ljude ovde to bi se podrazumevalo svakako :D

Uglavnom su poslednji spratovi problematicni tu oko knjizenja i kvadrature, ali naravno sve treba proveriti.
Kupatilo nije toliko strasno, za moja paorska shvatanja. Bila je neka prica o stanovima bas na bezaniji, koji su ostali na Republika Srbija, da l neke vojne zgrade i sl, treba videti..

Nema toga vise, jer se smatra da se u stanu ne kuva. Kuhinja sluzi za pokazivanje, da se vidi iz dnevne sobe i eventualno skuva caj/kafa i podgreje nesto u mikrotalasnoj. Ostava takodje nije potrebna jer zasto bi neko drzao teglu sa ajvarom u stanu kad naprstak toga moze da plati 20e u beton hali. Stanovi se projektuju za samce jer deca nisu u modi, eventualno neko portabl kerce da se seta.

Kad gledaš i kvadrature "porodičnih stanova", tj. trosobnih i naviše (70+ kvadrata), i dalje se zadržava open space koncept danas jer tako investitor zapravo napakuje više u manje. Spajaju se trpezarija, kuhinja, dnevna soba u jedno, ostava se eliminiše skroz. Manje pregradnih zidova i onda ti prodaje hodnik kao sobu...

Kad gledaš i kvadrature "porodičnih stanova", tj. trosobnih i naviše (70+ kvadrata), i dalje se zadržava open space koncept danas jer tako investitor zapravo napakuje više u manje. Spajaju se trpezarija, kuhinja, dnevna soba u jedno, ostava se eliminiše skroz. Manje pregradnih zidova i onda ti prodaje hodnik kao sobu...
da da ... to su im sve fore, pa onda imas trosoban stan od 64 kvadrata sa sobama od 8 kvadrata. teske budalastine. Jos ako ubodes novogradnju da je sve pravougaono Bog da te pogleda jer inace pakuju na parcelu u svim mogucim i nemogucim oblicima mnogougla.

Tu je najjadnije sto ljudi pristaju na to i kupuju po 3-4K kvadrat. Stvarno dokle moze da ide samoponizavanje, to mi nije jasno ...

Mislim da je odvojena kuhinja i stvar ukusa. Ja isto volim vise otvorenu kuhinju (koja se naravno - koristi). I tehnologija je napredovala pa ako nema prirodne ventilacije, dobar aspirator resava problem mirisa pri kuvanju.

S druge strane u ovom konkretnom stanu ta trpezarija je bas zguzena. Prosto covek pozeli da pojede sta ima i sto pre napusti to mesto.

Za ostavu se slazem, bas je korisna. Medjutim sve su to teski kompromisi jer kad covek moze eventualno da priusti stan od 60 kvm po ovim cenama a ima porodicu, onda komfor na zalost mora da trpi. U tom trpljenju otpadne ostava naustrb sobe, parking mesto se ne kupi jer onda ne bi mogao da kupi stan... Teski i bolni kompromisi zbog kojih posle godinama trpi komfor.

Doziraju na kasicicu, usporili su jer je usporila potraznja
Jedan od 5-6 investitora manjih koje sam pratio u NS. Trojica rade hotele u inostranstvu. Jedan radi u istom obimu. Jedan što je pravio 2 zgrade 2021 sada radi 60% veličine jedne zgrade. U principu za ono što znam, ponuda je min 50% manja a i to slabo ide.

Mislim da je odvojena kuhinja i stvar ukusa. Ja isto volim vise otvorenu kuhinju (koja se naravno - koristi). I tehnologija je napredovala pa ako nema prirodne ventilacije, dobar aspirator resava problem mirisa pri kuvanju.

S druge strane u ovom konkretnom stanu ta trpezarija je bas zguzena. Prosto covek pozeli da pojede sta ima i sto pre napusti to mesto.

Za ostavu se slazem, bas je korisna. Medjutim sve su to teski kompromisi jer kad covek moze eventualno da priusti stan od 60 kvm po ovim cenama a ima porodicu, onda komfor na zalost mora da trpi. U tom trpljenju otpadne ostava naustrb sobe, parking mesto se ne kupi jer onda ne bi mogao da kupi stan... Teski i bolni kompromisi zbog kojih posle godinama trpi komfor.

Dobro, ovo je 2.0 stan, realno stan za do dve osobe. Ja sam u takvim stanovima jeo na nekim improvizovanim kuhinjskim stolovima, oni obično i nemaju trpezariju, tako da je ovo i plus u mojoj glavi.

Aspirator pomogne, ali ne može nikad skroz da reši miris, imam ja odličan aspirator ali opet moram da otvaram prozore u dnevnoj da bi izbacio sve mirise kuvanja.

Dobro, ovo je 2.0 stan, realno stan za do dve osobe. Ja sam u takvim stanovima jeo na nekim improvizovanim kuhinjskim stolovima, oni obično i nemaju trpezariju, tako da je ovo i plus u mojoj glavi.

Aspirator pomogne, ali ne može nikad skroz da reši miris, imam ja odličan aspirator ali opet moram da otvaram prozore u dnevnoj da bi izbacio sve mirise kuvanja.
Da, nije aspirator savrsen, ali nije ni prirodna ventilacija. No, s druge strane, meni ni miris kuvanja koji se oseti ponekad u kuci nije neki minus. Mozda jos vucem navike iz detinjstva kad udjem u stan i odmah namirisem sta ima za rucak :D I to nisam nikad dozivljavao kao neki veliki minus. Mnogo mi je gore kad u ulazu zgrade osetim filitrirane mirise necijeg podvarka koji se krckao tokom noci na jeftinoj struji (kao sto je bio slucaj u prethodnoj zgradi gde sam ziveo). No, kakvih sve drugih muka ima oko nekretnina, ove skoro pa i nisu vredne pomena u toj konkurenciji.

Ja volim spojenu kuhinju sa dnevnom a spremam hranu... previse projekcije :)
Nije problem u spojenoj kuhinji ako je lepo projektovano. Par nekih projekata koje sam video su takvi da sa ulaznih vrata odmah upadas u trpezariju, kuhinjna je levo ili desno a prekoputa wc da bi u nastavku isao u veliki dnevni boravak iz koga se ulazi u spavace sobe. Meni to ne lici ninasta - stvar ukusa

Tu je najjadnije sto ljudi pristaju na to i kupuju po 3-4K kvadrat. Stvarno dokle moze da ide samoponizavanje, to mi nije jasno ...
Meni je jasno u ovom stanju ekonomije što se prodaju ovi 6-8-9k+ evra. Jasno mi je i ovi što su oko 1.6-2K na periferiji (Pazove, Pančevo itd) . Znam samo da ovo izmedju baš slabo ide i ima da ugine.

Ovo je solidna nekretnina, pregledao sam oglase danas i ova mi je zapala za oko. Kupio bih je mozda kao investiciju. Ovo je jedan od par stotina oglasa kroz koje sam prosao.
Nisu to komunisticke zgrade pravljene su kraj 90-tih pocetak 2000-tih.
Lepo je naselje, ima trotoara, park u sredini kompleksa, skola je blizu i vrtic itd...

Nije problem u spojenoj kuhinji ako je lepo projektovano. Par nekih projekata koje sam video su takvi da sa ulaznih vrata odmah upadas u trpezariju, kuhinjna je levo ili desno a prekoputa wc da bi u nastavku isao u veliki dnevni boravak iz koga se ulazi u spavace sobe. Meni to ne lici ninasta - stvar ukusa
Moze to biti i iznudjeni kompromis da se upakuju recimo spavace sobe iole normalnih dimenzija u sto manju kvadraturu. Jer ljudi nemaju za vise. To je barem moja pretpostavka u vecini slucajeva:
- Investitori prave stanove koje najlakse mogu da prodaju tj upuceni su u potraznju
- Traznja je takva da je ljudima ok da prihvate nedostatak odvojene kuhinje/trpezarije zarad vecih ili vise soba
- Hodnik je "bacanje" preskupih kvadrata

I onda dobijes trenutne trendove, gde ljudi koji traze ono sto ti trazis budu u manjini i onda "nema za Rajka kapa".

Nasao si jedan stan na kraju Bezanijske Kose i cini mi se da terase imaju maltene 8 kvadrata kada se saberu.

Ima jos par da se probere a da nisu sutereni, ali generalno je veci problem manjak stanova manjih kvadratura ispod 3000 EUR.

Po mom mišljenju, glavni razlog tog koncepta koji se gura danas je što investitori arhitektama kažu da naguraju maksimalan broj stanova moguć, onda se žrtvuju aspekti komfora zbog zarade investitora.

Vrh