Šta je novo?

Cene nekretnina

Njih nista ne kosta da cekaju
Pa da, mogu u trosobnom stanu baba, deda, muž, žena, dvoje dece, ker. Kada dodje treće dete na put, onda možda i budu realniji za prodaju da uzmu 2 stana da se razdvoje.
Mada evo drugar je u ovoj situaciji, sada je renovirao kupatilo i kuhinju i okrečio sam, da bi mogao mnogo više da oglasi stan.
Prodaje ga godinama, cena koliko meni treba da sve rešim.
Mada ovako ima i spremačicu, dadilje, kuvarice, malo nekad bude koja svadja jer su svi u tom stanu, ali tada izadješ napolje na pivo, tipičan prodavac sa APP cenom svoje starogradnje 😉

Poslednja izmena:
6000e kvadrat
IMG_6471.jpeg
IMG_6519.jpeg

Evo ima ovaj bez HOA, sa zajednickom terasom koja ima pogled na Statue of Liberty.

Tetka od drugara ima stan, tj njen muz Jevrej ima stan u najboljem delu Menhetna, placaju odrzavanje mesecno skoro 3000$, stvarno nerealno da imas stan od par miliona dolara i onda da na godisnjem nivou placas po 30-40000$ samo na odrzavanje
Sta HOA podrazumeva, nesto su mi velike cifre. Je li to nesto kao infostan ili samo odrzavanje zgrade? Mada sve izgleda besprekorno - kod nas se realno zgrade ne odrzavaju, zgrade nemaju zajednicki prostor itd... U New Yorku je uobicajeno da zgrada ima zajednicku terasu na krovu, teretanu, bazen itd....

Koliko je odrzavanje u K-distriktu, Bg H20?

Jedino što je neregulisano je mehanizam poreske uprave da uteruje stanodavce u poslovanje na belo (tj. nema ga). Inače, ko hoće, može bez problema da radi po zakonu.
A pomalo i mehanizam da zaštiti stanodavca kada ima regularan ugovor o zakupu, mozes izbacivati zakupca po par godina …svako pretenduje da radi po zakonu, kako ide ona pesma, svega ovoga ne bilo da je sve bilo po zakonu…
Nažalost ništa nije crno / belo…

Evo ima ovaj bez HOA, sa zajednickom terasom koja ima pogled na Statue of Liberty.

Sta HOA podrazumeva, nesto su mi velike cifre. Je li to nesto kao infostan ili samo odrzavanje zgrade? Mada sve izgleda besprekorno - kod nas se realno zgrade ne odrzavaju, zgrade nemaju zajednicki prostor itd... U New Yorku je uobicajeno da zgrada ima zajednicku terasu na krovu, teretanu, bazen itd....

K distrikt mislim oko 1.5 euro po kvm. BW zavisi od zgrade obicne su 1 do 1.2 e po kvm. Premium zgrade su oko 2.2-3.5 e po kvm.

Mislio sam na onaj stan sto pominje kolega Zarkovo od par miliona a gledam i prema mojom sefovima, to je opustenih 1500 dnevno ili ti 30K bruto mesecno
Koliko je to neto? Treba imati baš dosta u vrednosti nekretninama da se to dobije rentanjem 🧐 Ili u S&P500 😉
Uvek je bilo da je bolje da se ulaže u sebe da bi se došlo do tih pozicija i plata, pa i raznih benefita koje nose te pozicije.
Ako je to 18k neto to je 18 stanova od 300k otprilike.
5.4M treba imati u nekretninama.
Ako računamo 8% od S&P 500 treba imati 2.7M

eh sad ako ti nisi zadužen za NS ne znam ko je
Dobro vidiš da brzo delujem. Trebao sam već danas da odem na kafu sa drugarom kojem je ostao jedan jednoiposoban stan u novogradnji za te novce na Podbari, ali danas sam odlučio da se barem uživo ne vidjam vezano za posao.
Ta lokacija i odgovara jer je od ovog što kupuje mama isto u tom delu i tu već izdaje stanove. Ona voli peške do podstanara pa i da se druži sa njima.
Nego eto znam da su neki na forumu prolazili u NS-u i za 20% manje od tržišne cene prilikom kupovine pa ono reko bolje da pitam nikad se ne zna.
Možda mu i moj trenutni stan prodam u kojem živim ali mislim da zbog te daljine od podstanara neće hteti njegova keva.

Pa da, mogu u trosobnom stanu baba, deda, muž, žena, dvoje dece, ker. Kada dodje treće dete na put, onda možda i budu realniji za prodaju da uzmu 2 stana da se razdvoje.
Mada evo drugar je u ovoj situaciji, sada je renovirao kupatilo i kuhinju i okrečio sam, da bi mogao mnogo više da oglasi stan.
Prodaje ga godinama, cena koliko meni treba da sve rešim.
Mada ovako ima i spremačicu, dadilje, kuvarice, malo nekad bude koja svadja jer su svi u tom stanu, ali tada izadješ napolje na pivo, tipičan prodavac sa APP cenom svoje starogradnje 😉
Relativno skoro idem da gledam neki stan, satro renoviran. Promenjena stolarija pre 15 godina, neki jeftiniji PVC, kupatilo najjeftinije moguce pre par meseci i hoblovan parket (sta je ispod sam Bog zna, struja, voda, mozes samo da nagadjas). Cena, kao da su vratili u sivu fazu pa renovirali ... svasta se radja na ovom svetu :D

Relativno skoro idem da gledam neki stan, satro renoviran. Promenjena stolarija pre 15 godina, neki jeftiniji PVC, kupatilo najjeftinije moguce pre par meseci i hoblovan parket (sta je ispod sam Bog zna, struja, voda, mozes samo da nagadjas). Cena, kao da su vratili u sivu fazu pa renovirali ... svasta se radja na ovom svetu :D
Svako gelda iz svog ugla. Neko gleda na kakvo god renoviranje kao da ga je komplet skroz lux renovirao.
Odvajao je od plate jedva uspeo i to je to. Dok je renovirao se iznervirao nekokoliko puta, povredio i to debelo hoće da naplate, pogotovo oni koji su to jedanput u životu uradili. Ne gledaju ljudi to kao mi ovde, pri tome ja uvek uračunam u cenu renoviranja i sopstveno vreme i to na osnovu mog utrošenog vremena to jest plate.

Svako gelda iz svog ugla. Neko gleda na kakvo god renoviranje kao da ga je komplet skroz lux renovirao.
Odvajao je od plate jedva uspeo i to je to. Dok je renovirao se iznervirao nekokoliko puta, povredio i to debelo hoće da naplate, pogotovo oni koji su to jedanput u životu uradili. Ne gledaju ljudi to kao mi ovde, pri tome ja uvek uračunam u cenu renoviranja i sopstveno vreme i to na osnovu mog utrošenog vremena to jest plate.
Nemam problem sa time, svako radi u domenu svojih mogucnosti. Problema nastaje kada neko hoce svoje light skromnije renoviranje da proda kao sistemsko dubinsko renoviranje.

Nemam problem sa time, svako radi u domenu svojih mogucnosti. Problema nastaje kada neko hoce svoje light skromnije renoviranje da proda kao sistemsko dubinsko renoviranje.
Veći problem je kada neko to kupi.
Posebna sorta, šta da kažem, svako ima mogućnost da to oglasi po svojoj zamišljenoj ceni.
Nekom je to životni poduhvat ako uspe da proda.

Nisam u materiji pa necu da lupam

Ko zeli da zna dodatni razlog zasto je potraznja za centralnim opstinama velika, samo neka udje u kola i da pokusa kroz centar ili autoput da prodje bilo kad u toku dana izmedju 8h i 20h. Ovo sada sto se desava je neverovatno, nema vise spica od 7 do 9 i od 16 do 18h, sada je spic ceo dan. Odes u podne, izgines opet. Gradski prevoz jos gori. Kod skupstine barikade, savski most sklonjen, oko Usca se asfaltira, skretanje levo ka Pop Lukinoj zatvoreno, autobuska izmestena na NBG, Autokomanda je usporena prema svakom izlazu (onaj izlazak sa Autokomande gde ides levo prema Juznom bulevaru je za cudjenje, ne postoji gluplje odradjeno skretanje negde), Slavija usporena, ovi novi kruzni tokovi prejaki, ne postoji deo grada gde ne postoji neki cep, (dodaj svoj razlog), svaki saobracajni potez je pobeda do pobede. I onda se nadju pametnjakovici se foruma i kazu: Pa zasto ti trebaju kola idi prevozom? Vristimo za metroom, grad se gusi, postaje neizdrzivo. Zivimo prejak multiverse i postaje sve gore i gore.
Pa valjda blokiran centar grada, renoviranje ulica tu i tamo i nedostatak jednog mosta uticu na sve to?
Ovo ti je preko puta parka na Banovom Brdu. Nista specijalno. Prodaje se godinama...

Kontam da u ovom stanu moze da se vidi vise nego u stanu u izvornom stanju ili renoviranom, sto se tice kvaliteta. Ili ipak ne moze?
novi-beograd-blok-61---jurija-gagarina-96kv-220k
Stan je demoliran i pripremljen za renoviranje.
Pitanje je da li je neko odustao od renoviranja jer naisao na stativu dok je pokusavao da renovira ili je prosto u pitanju hitna prodaja? Nesto trece iskreno ne vidim. Ne verujem da je neko planski demolirao stan, spremio ga za renoviranje i onda resio iz cista mira da ga proda.

Vrh