Analitičar
Advanced
- Učlanjen(a)
- 25.09.2022.
- Pohvaljen
- 4.849
Ok, ali to uopste nije tema. Ja sam u zgradi staroj 90 godina imao vlagu od koje je istrulio parket i onaj jezivi memljivi miris koje te zapahne čim otvoris vrata stana. Naravno da sam se hvatao za glavu i glumio kataklizmu kada sam pregovarao o ceni sa prethodnim vlasnikom. Naravno, prethodno sam doveo svog prijatelja koji je građevinski veštak i koji mi je rekao da je statika zgrade očuvana i da je zgrada strukturalno bezbedna. Sve ostalo se tokom opsežnog i skupog renoviranja moglo srediti kao što i jeste bio slučaj.I Ferrari ima mali rok trajanja ako se u njega ne ulaze, a kamoli zgrada od pre 60 godina. Ja sam bukvalno iskulirao jedan stan na NBG jer sam video da je vlaga probila iz oluka kroz zid od 50cm. Mogu da zamislim za 20 godina kako ce da bude jako u toj zgradi. Znaci oluk nije sredjen koji je prosta stvar, a o ostalim stvarima u zgradi da ne razmisljam.
Ali ne mislim da je to problem nužno sasrogradnje, zapravo za stare stanove u izvornom stanju to je i za očekivati. Pogledajte temu o Beogradu ma vodi, bukvalno desetine primera gde ljudima slapovi vode cure niz zidove u novim stanovima.