Šta je novo?

Cene nekretnina

Da li ti znaš ŠTA pišeš? 15k bruto je 180k Bruto godišnje. To je ozbiljna plata u zavisnosti od sektora ali da uzmem i top sektore kao IT i farmacija to je nivo sr. direktor ili VP u zavisnosti da li si u industriji ili konsultant. NETO mogu da garantujem da nema 15k. To je već stvarno nivo koji se ne dobija pogotovo kod privatnika.
Da da, za sigurno preko 15 000 eura izlazi mesecno, kolko preko to ne znam. To je sa bonusima plata, da ne dodje do zabuna, svakako ozbiljne ali bas ozbiljne pare, i zenu je ugurao u firmu, takodje zavrsila geodeziju.

U Norveškoj jesu velike plate ali teško da ima 15k tj i sam si rekao da ne znaš i da nagadjaš :) Moguće je da ima tu 5-7k (po podacima senior geodetskog inženjera u nor) neto što je opet dobar novac jer za tu profesiju 15k teško pa i u Norveškoj. Ako radi i žena onda je moguće da imaju zajedno 10-15k neto.

U Norveškoj jesu velike plate ali teško da ima 15k tj i sam si rekao da ne znaš i da nagadjaš :) Moguće je da ima tu 5-7k (po podacima senior geodetskog inženjera u nor) neto što je opet dobar novac jer za tu profesiju 15k teško pa i u Norveškoj. Ako radi i žena onda je moguće da imaju zajedno 10-15k neto.
Mislim da ne bi odbio 10 000 franaka 2015. da bi posle 10 godina imao manje u Oslu, zar ne? :D

Pa ne bi ali ne znamo ni da li je odbio 10000 franaka ili je to rečeno onako usput :) Mislim ako ima 15k za tu profesiju, a običan radnik onda svaka čast samo prema javno dostupnim podacima ta plata za to radno mesto u Norveškoj ne postoji ali svašta je moguće.

Pa ne bi ali ne znamo ni da li je odbio 10000 franaka ili je to rečeno onako usput :) Mislim ako ima 15k za tu profesiju, a običan radnik onda svaka čast samo prema javno dostupnim podacima ta plata za to radno mesto u Norveškoj ne postoji ali svašta je moguće.
Nije obican radnik, ima i sofera svog

Ma jesi li ti siguran da taj šofer nije komišija iz pravog kraja kome je kupio 2 piva da ga vozi oko iznajmljenog stana, u iznajmnljenim kolima dok mu je tu rodbina? :ROFLMAO:
Ili možda uvozi "pogače na l***ac"?

Do 2030. promenice se prica jos 30 puta.
Cija prica ce se promeniti do 2030 ?
Niti EU nas ovakve hoce da primi, niti mi ovakvi zelimo da udjemo u EU.

Gazda obecao sve, al ne moze se ostati na vlasti i deliverovati sve (barem ne javno, precutno je vecina vec deliverovana)
Sad se ocigledno trazi i javno deliverovanje UN stolice sa Kosovo uz nas blagoslov, sankcije Rujama, i nacice se jos po nesto...

Do 2030 prolazi zivot, tako da to nije nesto sa cime treba planirati i racunati, mislim na ulazak u EU. Ostacemo opet geto, mada to tangira samo one koji bi da povremeno izadju.

13 godina Sloba(87-2000), 12 godina demokratske pljacke(2001-2012) i evo vec 13 godina napredne pljacke na kvadrat, otvorenog bezobrazluka i lazi, uz ono "pa sta mi mozes"

Ode zivot... Vecini ovde i nije toliko lose, sticajem okolnosti i struke u kojoj smo, ali da ce biti nesto revolucionarno bolje za 3-5-7 godina ni ne nadam se.

Za pocetak bi bio zadovoljan sa:

ukrao je, a ne snasao se
zar ga nije stid
zar nije na robiji za ubistvo
zar nije dobio kaznu sto je ostavio go*** za svojim kerom
zar....

Gazda obecao sve, al ne moze se ostati na vlasti i deliverovati sve (barem ne javno, precutno je vecina vec deliverovana)
Sad se ocigledno trazi i javno deliverovanje UN stolice sa Kosovo uz nas blagoslov, sankcije Rujama, i nacice se jos po nesto...

Do 2030 prolazi zivot, tako da to nije nesto sa cime treba planirati i racunati, mislim na ulazak u EU. Ostacemo opet geto, mada to tangira samo one koji bi da povremeno izadju.

13 godina Sloba(87-2000), 12 godina demokratske pljacke(2001-2012) i evo vec 13 godina napredne pljacke na kvadrat, otvorenog bezobrazluka i lazi, uz ono "pa sta mi mozes"

Ode zivot... Vecini ovde i nije toliko lose, sticajem okolnosti i struke u kojoj smo, ali da ce biti nesto revolucionarno bolje za 3-5-7 godina ni ne nadam se.

ukrao je, a ne snasao se
zar ga nije stid
zar....
I EU prica i nasa prica.
Prvo, dosta je malo verovatno da ce ovaj rezim opstati do 2030. AKo opstane, to ce morati uz neko ozbiljno pretumbavanje trenutnog kursa.

Drugo, i sama EU prolazi kroz reforme, dok je pre par godina bilo 'enlargement fatigue' sad se samo prica o tome kako ubrzati prosirenje, pa kako ukinuti pravo veta, da li uvesti two speed Europe itd.

Trece, da, do 2030. prolazi zivot ali ne znam zasto bi ikome taj ulazak bio neki milestone od zivotne vaznosti. Da putujes mozes vec, da radis isto nije preterano tesko. Bolji zivot ce dolaziti sazrevanjem ekonomije i drustva, ulazak u EU je tu samo posledica, ne uzrok.

ukrao je, a ne snasao se
zar ga nije stid
zar....
37 najboljih godina ode .....a nekima inflacija i dalje 2.9%....i dobro nam ide

Ovo si pet puta do sada rekao, i ja cu evo sesti put da te podsetim. Video bih te Ruse da zive u Borci ili u Batajnici da li bi ziveli bez automobila. Vadis edge cases ljudi koji zive na 5 minuta pesaka od posla ili rade remote i kazes da auto nije potreban. Klasik Analiticar
Imamo puno Rusa u Borči i ne verujem da svi imaju automobile i verovatno ne rade bas svi online. Ne generalizuj. Mnogima ne odgovara ni tvoj kraj, pa ništa.

Jel postoji problem sa parkiranjem u Borci I Batajnici? Nemam problem da ljudi imaju slobodu da rade sta god zele, uključujući da poseduju i voze sopstveni auto, ali ne po cenu svih nas. Poenta je da nam ne trebaju novi parkinzi I garaze, postojeci su vise nego dovoljno. Ono sto je potrebno je da se onemoguci registracija automobila koji ne zadovoljavajy ekoloske norme, da se elektronski naplacuje putarina za ulaz automobilom u gradsko jezgro. Ovako svako ko ima 1500 eura u dzepu moze da kupi I registruje nekog leša I pravi guzvu u saobracaju.
Dajem ti odgovor. U Borči 3 uvek imam mesta za parkiranje i uvek moji gosti nađu svoj parking ispred moje zgrade. Parkinzi su dovoljno veliki i nikad se nije desilo da nema mests na tom otvorenom parkingu. A pitaj @enfario za Zemun sada.

Nek kaže @Filip 01 šta je istina, on je iz industrije
Nisam u toj sferi, pokušavam valjda da dodjem do toga da mi ekonomija bude u gradjevini primarna delatnost, ali mi ne daju. Eh da radim online pa da mogu da živim na Baliju ili Maldivima 😉
Izgleda hoće da prodjem(a i prolazim) čitav život sve pozicije u ovoj industriji.
Ma zarade ima po toj prodajnoj ceni, ali je tesko reci koliko, jer kao sto kazem zavisi od mnogo dogovora.
Za izracunavanje i dokazivanje bolje da damo nekom za diplomski ili master rad, posle toga plaćena praksa na Beobuildu i moze da bira gde ce da se zaposli kod Investitora 😉
Taj diplomski ili master bih već mogao da ocenim da li je relevantan.
Baš je potrebno mnogo vremena da bih mogao olako da odgovorim i kažem ozbiljne proračune, da li je više ili manje od profita stana.

Dajem ti odgovor. U Borči 3 uvek imam mesta za parkiranje i uvek moji gosti nađu svoj parking ispred moje zgrade. Parkinzi su dovoljno veliki i nikad se nije desilo da nema mests na tom otvorenom parkingu. A pitaj @enfario za Zemun sada.
Videcu za stvarno za Zemun kad se uselim, ali vec sad vidim kad god idem, Zemun Gornji Grad bez garaze dzabe kupovina.

Videcu za stvarno za Zemun kad se uselim, ali vec sad vidim kad god idem, Zemun Gornji Grad bez garaze dzabe kupovina.
A gde parkiraju tvoje kolege koje kolima idu na posao? Na NBG je sve krcato, nema slobodnog parkinga nigde tokom dana. U Airport citiju samo je za direktore i rukovodeci kadar obezbedjen parking u okviru kompleksa. Ima vise zaposlenih nego parking mesta.

Treba obratiti pažnju šta sve daje cenu tom stanu, podzemna garaža sa dovoljno parking mesta podiže cenu kvadrata, privatno dvorište, spoljašnjo uredjenje podižu cenu kvadrata, zelenilo podiže cenu kvadrata. Jedno je sa drugim povezano, ok zelenilo na rederima podiže cenu ali bude često izbačeno jer je i prvobitno lažirano i zbog uštede jer eto tako, može im se...
Meni je prilikom kupovine stana u Beogradu jedan od pluseva bio što zbog Investitora koji je rekao i ispoštovao nije omogućeno da se lokali izdaju kladionicama.

A gde parkiraju tvoje kolege koje kolima idu na posao? Na NBG je sve krcato, nema slobodnog parkinga nigde tokom dana. U Airport citiju samo je za direktore i rukovodeci kadar obezbedjen parking u okviru kompleksa. Ima vise zaposlenih nego parking mesta.
Ima dosta stekova oko Airport city-ja, pa i tamo preko puta oko Raiffeisenn-a, ali svakako popune ljudi sve. Neki placaju i u Rodi. Parkiraju se svuda, sve je krcato, ali se nekako snalaze. Otkad su krenuli ovi radovi za zgradu gde rade ovo gde je kupio @Extroniks upropastili su sve zivo, sve trake suzene, sve iskopano, a kraj radova nigde na vidiku, pa je bas pakao, jer se parkiraju i gore nego inace, vise smetaju parkirana vozila saobracaju nego ranije.
Doduse, ne rade svi u Airport city-ju, ima firmi svuda okolo po NBG, tako da se parkiraju ljudi u lokalu u bloku.
Ja uvek dolazim busom i dolazicu busom i kad se preselim sa NBG u Zemun, pa ne brinem o parkingu.
Mislim da je jako gadan za parking recimo tamo za ljude koji rade u FIS-u, blok 37, deluje mi da oni gore prolaze nego Airport City.

Vrh