Ako nastavimo ovako, ne mozemo da ocekujemo da budemo Juzna Koreja. Bicemo smetliste. Mozemo da racunamo da ce sve prostije i prostije fabrike da se otvaraju, a da ce zbog unistavanja svih ostalih mogucnosti za zaradu narod biti prinudjen da gravitira prema Beogradu vise nego ikad. Potpuno realan scenario. Jos veci broj stanova ce biti u posedu jos manjeg broja ljudi nego sada, svi cemo ziveti u Besnom Foku i Perlezu, dok ce stanovi u gradu da budu poluprazni, ali ce se prometovani redovno.
Od Južne Koreje smo daleko, ali ok to je do sistema obrazovanja, dok i dalje roditelji gledaju samo ocene i da na osnovu toga misle da su uspešni itd...
Fabrike će dolaziti kompleksinije i mi trebamo tu da učimo od naprednijih i kupimo znanje. Imamo sreću da se tu geografaki nalazimo da hoće da dolaze.
Da će se nastaviti odliv ljudi iz sela u gradove i iz manjih gradova u veće hoće.
U najprostije fabrike umesto da se preseljavaju ćemo uvoziti migrante, kao i u rudnike na tim najnižim poslovima.
IT sektor nam je realno jak, ok outsourcing ali mala smo mi država i nismo moćna da možemo trenutno sami ozbiljnije i globalno nešto(mogli bi da je ostala Jugoslavija, ali nije i nije to zbog neslaganja sa komšijama, ali ovo je offtopic ).
Ekspanzija BG-a je ozbiljno najavljena i ima već mnogo projekata za to širenje.
Mnogo ljudi te tu sliva i kupuje stanove, dijaspora koja bi se vratila ukoliko ovde budu promene, BIH, CG, Srbi sa Kosova, unutrašnjost itd... Daleko smo mi od prestanka potražnje za BG i NS i poteza izmedju njih.
E sada postoji mogućnost i pored ovih nuklernih elektrana i brzi ulazak u EU, e o zbog toga bi mogli da komentarišemo buduću cenu nekretnina?