Šta je novo?

Cene nekretnina

Ima vec slicna tema

Sto se tice cena za lokaciju, neko ne voli Paviljone ali isto bi neko tako dao i vise para za Paviljone zato sto njemu taj deo grada bas odgovara, kao i ja, pre bih dao 4000 za Banovo Brdo nego za BNV ili bilo gde drugde, pa cak i da je jeftinije, zato sto je meni Banovo Brdo, Golf i gornje Zarkovo najjaci kraj, imam sve sto mi treba, kao i moje dete, sve je individualno, tako ce se isto neko upecati na bar jedan od onih APP oglasa, zato i ne smanjuju cene pa makar stajali po par godina na oglasima
Fora je što oni ni ne povećavaju cenu, pa ih tržište stigne u nekom trenutku. Nesvesno "smanjuju" cenu dok im stan stoji u oglasima godinama.

Sto se tice cena za lokaciju, neko ne voli Paviljone ali isto bi neko tako dao i vise para za Paviljone zato sto njemu taj deo grada bas odgovara, kao i ja, pre bih dao 4000 za Banovo Brdo nego za BNV ili bilo gde drugde, pa cak i da je jeftinije, zato sto je meni Banovo Brdo, Golf i gornje Zarkovo najjaci kraj, imam sve sto mi treba, kao i moje dete, sve je individualno, tako ce se isto neko upecati na bar jedan od onih APP oglasa, zato i ne smanjuju cene pa makar stajali po par godina na oglasima
Razumljivo je to sve, jedno Zarkovo je klicalo Niku Sloteru, dok mnogo poznatijem Sigalu niti jedan situirani Caci iz Bnv nit klice, nit ime spominje, nit je gledao "Niko" nit "Pod opsadom".
Ja iako nisam s Rio de Zarkova, pre bih kupio 2 stana na Cukarici nego BNV. Ispod casti mi je da delim vazduh i komsiluk s laznom elitom i skorojevicima.

Razumljivo je to sve, jedno Zarkovo je klicalo Niku Sloteru, dok mnogo poznatijem Sigalu niti jedan situirani Caci iz Bnv nit klice, nit ime spominje, nit je gledao "Niko" nit "Pod opsadom".
Ja iako nisam s Rio de Zarkova, pre bih kupio 2 stana na Cukarici nego BNV. Ispod casti mi je da delim vazduh i komsiluk s laznom elitom i skorojevicima.
Bolje dve pecenjare nego jedna Galerija uvek bilo i bice!

Na kraju ne preostaje nista nego da se svi slozimo da su stanovi priustivi samo ako se potrudis. Da je Borca fenomenalno mesto za zivot, da IT nije u krizi i da imamo do sada najveci izvoz IT usluga, da su svi ljudi koji su zavrsili slikarstvo i zive na Vracaru iskompleksirani neradnici bez ambicije iiii da ne postoji ama bas ni jedan razlog da cene nekretnina padnu i da treba da rastu jer sada cak i juniori mogu da priuste stan na Novom Beogradu i da se vozaju naokolo bajsom!
Zanimljivo je kako svaka rasprava o Borči završi kao da se priča o nekoj egzotičnoj zemlji. A u stvarnosti samo smo malo dalje od tvoje kafe za 4 eur.
20240618_111605.jpg

Kad bi se ovaj stan iz Nisa teleportovao u centar Beograda recimo negde kod zgrade narodne skupstine, mislim da bi i dalje bio skup
1762202228901.png

Kad bi se ovaj stan iz Nisa teleportovao u centar Beograda recimo negde kod zgrade narodne skupstine, mislim da bi i dalje bio skup
Pogledajte prilog 257190
Droga neka nova ili ovo: https://sh.wikipedia.org/wiki/Deluzija.

Fun fact: danas je svetski dan sendviča 🥪 🥪 🥪 🙂

Moj utisak je da je čoveku jasno da bi iz nekog razloga trebalo da proda stan, ali mu se to baš ne radi, pa je roknuo cenu koji ne može da dobije.

Edit: da mu neko stvarno ponudi, puškom će da istera :ROFLMAO:

Pelenaši dobijaju otkaze, država dala legalizaciju za 100 € (ne bi li namakla koji dinar), firme se zatvaraju, čekaju nas sankcije i poskupljenja, prodaja nis, i eps-a, a ovde se komentariše dali će lastavice i vrtovi ceraka otići na 5.000 €/m². Pa evo već sada promet na sivom tržištu je pao za 40% u odnosu na april 2025, transakcije se drastično umanjuju. Jedino što nekako ide su: polovni automobili, ogrev (trenutno), i bela tehnika, sve ostalo staje i to znaju svi, koji se bave trgovinom.

Pelenaši dobijaju otkaze, država dala legalizaciju za 100 € (ne bi li namakla koji dinar), firme se zatvaraju, čekaju nas sankcije i poskupljenja, prodaja nis, i eps-a, a ovde se komentariše dali će lastavice i vrtovi ceraka otići na 5.000 €/m². Pa evo već sada promet na sivom tržištu je pao za 40% u odnosu na april 2025, transakcije se drastično umanjuju. Jedino što nekako ide su: polovni automobili, ogrev (trenutno), i bela tehnika, sve ostalo staje i to znaju svi, koji se bave trgovinom.
Ne vrede Lastavice ni Vrtovi 5000, ni jedni nemaju prirodan parket.

Nisam stigao sve da pročitam, mnogo se pisalo 😉
Slažem se da je skoro nemoguće kupiti stan u BG-u sa platom većom od proseka, kao i u NS-u. To da se nadju 2 osobe bez dece pa da dobro zaradjuju i onda baš štede je ok, to jest kredit pa se narednih godina boriš samo za napredovanje ok uz štednju, ali to je baš onako ozbiljno žrtvovanje zbog jedne odgovarajuće nekretnine.
Ukoliko krenemo ka boljim lokacijama, a pogotovo nekoj modernoj novogradnji to je eksponencijalno teže.
Problem je što dosta njih gleda po nekom svom uverenju da su 2klase iznad trenutne u kupovnoj moći za takvu nekretninu.
Živimo u kapitalizmu i početak je za takve koji nemaju zaledjinu mnogo teži. Za njih je najbolje da se samo na napredovanje u poslu fokusiraju i tu grizu ukoliko žele skupe nekretnine.
U kapitalizmu se akumulira bogatsvo i što više imaš to lakše dolaziš/zaradjuješ do novog bogatstva(mada će se i to menjati u budućnosti kod srednje-više klase, sa raznim porezima poput onih u Holandiji).

tri penthausa na prodaju u kenediju.

Ako je u pitanju bežanija onda su mogli manje cene.

Meni licno donji Zemun oko zemunskog trga i keja najlepsi deo grada. Kad budem zaradio jos para, samo silazim sa gornjeg u donji Zemun.
Jos nekad davno pocetak 2021. sam mastao o Taurunum XXI (ulica 22. oktobra) tada se zavrsavala, bila je cena 2500 plus pdv. Nikad nisam cuo nekog da prica da zivi tamo i kakvi su uslovi, ali je meni licno lokacija fenomenalna.

Mnogo se pisalo o Borči u poslednjih par dana. Grad nastavlja da se širi i na tu stranu:

eKapija | Država gradi stambeno-poslovni kompleks u Borči vredan 50,8 mil EUR: Uz ritejl park niče novo naselje sa 333 stana u pet lamela https://share.google/c3DAuuhsfOD8RDH1e

86 hiljada kvadrata po ceni od 50 miliona evra (580e kvm bruto).

Rok za završetak radova je 1. septembar 2027. godine.

Projekat obuhvata i izgradnju internih saobraćajnica i uređenje slobodnih i zelenih površina
op op, još i pupinov most blizu. Sad kad navale ovi što im fali neki veći projekat u Borči i prodaju stanove u Zemunu, NBG... i sele se u Borču.

Vrh