Šta je novo?

Cene nekretnina

tri penthausa na prodaju u kenediju.

tri penthausa na prodaju u kenediju.

Ja bih ovo sve oglasio na milion i stavio 2 parking mesta gratis da se ne brukam ovako

Ahahah vidim raspitujes se, zanima te investicija 😀
Sofija ima vecu medijanu i vecu prosecnu platu od nas, i generalno nize cene nekretnina. Pogledaj malo oglase, pa vidi i sam zakljuci https://investropa.com/blogs/news/average-apartment-price-sofia Ovo je link sa chatgpt-ja, ali mozes i oglase da obrnes.
Takodje ima vise investicija prema IT-ju jer je u EU, a sa manje softverskih inzenjera pravi veci izvoz IT usluga nego mi...
Pa vi sprdajte Bugare... Smejte se...
Pogledajte prilog 257162
Zanima me razlog te cene pa sam potrazio i nasao na clanak koji sam postavio, inace ne zanima me Bugarska posebno niti razmisljam o nekoj investiciji.

Bugarska je u EU, to im je glavna prednost.

U Sofiji definitivno ne bih ziveo iako imaju metro.

Zanima me razlog te cene pa sam potrazio i nasao na clanak koji sam postavio, inace ne zanima me Bugarska posebno niti razmisljam o nekoj investiciji.

Bugarska je u EU, to im je glavna prednost.

U Sofiji definitivno ne bih ziveo iako imaju metro.
Sofija je 2 klase lošiji grad od Beograda po svakom parametri. Kladim se da od ovih forumaša koji sa neskrivenim ushićenjem pišu o cenama stanova u Sofiji, zapravo nikada nisu tamo kročili.

Pa stanovi na 45 bloku su na lepom mestu, a Fontana je po sred Novom Beograda, ako mene pitas nigde. Meni je sumanuto da je Fontana premium lokacija. Drugima ocigledno nije.
Ja se slazem sa vama, ja Fontanu / Paviljone ne bih razmatrao, ali ima ljudi koji samo tu lokaciju razmatra.
Sto je i dobro, manje presije za druge lokacije onda.

Druga strana novcica: ja kada sam u nekoj grupi na Viberu pricao o Green Line projektu to leti drvlje i kamenje na moje misljenje sto je to super, kako ce previse ljudi ziveti na NBGD, oni su se smestili i snasli drugi nek idu van NBGD sada, doci ce nam dodjosi itd itd...
Došli divlji i oterali pitome. Eh kad bi se svi dodjoši vratili tamo odakle su pa da i mi Beogradjani koji smo pre nekoliko godina došli da živimo u Beograd prodišemo malo Mi smo se već zapljunuli, ostali neka se snalaze. Samo centralizacija!

Pa stanovi na 45 bloku su na lepom mestu, a Fontana je po sred Novom Beograda, ako mene pitas nigde. Meni je sumanuto da je Fontana premium lokacija. Drugima ocigledno nije.
Fontana nije premium lokacija ali je pokazatelj da je svuda skupo. Nike bitno da li bi radije živela na Vračaru ili u Bloku 45, poenta je da imaš preference za skupe lokacije u Beogradu, dakle šanse da nađeš makar pristojno renoviran stan sa jednom spavaćoj sobom ispod 200k eur su minimalne.

Fontana nije premium lokacija ali je pokazatelj da je svuda skupo. Nike bitno da li bi radije živela na Vračaru ili u Bloku 45, poenta je da imaš preference za skupe lokacije u Beogradu, dakle šanse da nađeš makar pristojno renoviran stan sa jednom spavaćoj sobom ispod 200k eur su minimalne.
A takvi se najviše traže jer su najpogodniji za investiciju.

download.jpg

Ne znam evo boga mi kako su i Paviljoni postali premium lokacija. It's giving war vibes

Sofija je 2 klase lošiji grad od Beograda po svakom parametri. Kladim se da od ovih forumaša koji sa neskrivenim ushićenjem pišu o cenama stanova u Sofiji, zapravo nikada nisu tamo kročili.
Ja sam bio na 4-5 dana, obisao glavne stvari po Sofiji. Super je za city break ali def. ako bih morao tamo da se preselim iz Beograda osetio bih da je to korak unazad. Ja bih licno, u ovom trenutku, neku Spaniju gledao kad bih razmisljao da se selim iz Beograda/Srbije.

Misliš da ti sve uzmu kad umreš pa onda deca opet ispočetka:)))
Ne bas, nego da se smanje razlike u drustvu gde bi oni koji zaradjuju odlicno i dalje bili placeniji i motivisani da rade, a da oni koji rade neprofitabilne, a poslove vazne za drustvo, imaju za dostojanstven zivot. 😀

Znas i sam da veliki broj Holandjana koji su generacijama tu imaju znacajna bogatstva, neuporediva sa onima koji su prva generacija uprkos takvoj poreskoj politici. To govori da onda ni taj porez nije toliko strasan ( ako se trosi na prave stvari) a da sustinski ne osirimasuje uspesne.

Poslednja izmena:
Ja svakako i ne očekujem da će se takva politika ikad uvesti u Srbiji jer su kod nas nekretnine političko pitanje, prosto je stranka preterano upetljana u te poslove sa svojim ljudima, a sutra kad padnu ćaciji, sledeći posle njih će hteti da nastave sa tim, ne treba se zaluđivati.
Tako je, ali politicko je jer je dobra zarada i niko je se nece odreci dokle god ne dodjemo u neku stabilnu luku sa cenama. Tad ce politika naci novu visoko profitabilnu granu privrede. Naravno neke velike investicije ce uvek biti i deo politike.

Proveo sam izvesno vreme kod Fontane, u periodu dok je radio bioskop, a Kafeterija bila sveže otvorena, kraj je imao vajb koji retko gde u BG postoji. Mislim negde 2017-18.
Poslovi preko autoputa blizu (za mene peške, za većinu 5 minuta kolima), duž Mihajla Pupina isto, dosta zelenila...
Oko korene se to malo pokvarilo.

Veći problem što te tamo zgrade ne znam koliko će još da stoje bez ozbiljnih ulaganja. 3.800 je svakako previše.

Meni su ove cene poremecene i volela bih da upoznam ljude kojima je ok da kupe ove stanove po ovim cenama
Pa ti reče da imaš kolegu koji živi kod mame, a kupio je Soul 64 u izgradnji, a koleginica je kupila investicioni stan od 300k eur u bloku 23? To su prilično jake cene, vidiš da ima ljudi spremnih da daju masne pare za stan.

Pa ti reče da imaš kolegu koji živi kod mame, a kupio je Soul 64 u izgradnji, a koleginica je kupila investicioni stan od 300k eur u bloku 23? To su prilično jake cene, vidiš da ima ljudi spremnih da daju masne pare za stan.
Pa naravno da ima ljudi, da ih nema ne bi se prodao ni jedan stan. Koleginica nije kupila investicioni stan nego je dobila bebu pa je kupila veci stan. Ne znam kako je vezano za ove cene to sto sam rekla?

Vrh