Pa ja to i cekam, ali ceo forum misli da ce da rastu.Pa ti reče d će da padajuJa ne vidim prostor za dalji rast cena ako plate to ne isprate. Rusi me ne interesuju.
Pa ja to i cekam, ali ceo forum misli da ce da rastu.Pa ti reče d će da padajuJa ne vidim prostor za dalji rast cena ako plate to ne isprate. Rusi me ne interesuju.
Ali ti zapravo ne znaš da li cene rastu i da li rastu svuda, zar ne? Kao što ne znaš ni koliko je stanova prodato i po kojim cenama, jer nemamo te podatke. Uvek je postojala određena grupa ljudi koja prati „lajfstajl“, šta god to značilo. Po mom mišljenju, nije stvar u lajfstajlu, nego u pranju para preko nekretnina.
Ali dobro, uvek možemo da se pozovemo na to da ljudi vole da okače „Vračar historical“ na Instagramu. Složićeš se da lepih lokacija u Beogradu ima jako malo, i da je, recimo, Konjarnik ili Rakovica značajno drugačije mesto za život od centra grada, gde su cene oduvek bile znatno vise.
Ja viđam oglase za Cerak koji su preko 3.000 € po kvadratu, a ko ima toliko para da da, neće kupiti Cerak, a tek neće Rakovicu za 2.600 € ili, nemam pojma, Mirijevo.
Sada se dešava da su i lošije lokacije praktično nepristupačne za ljude sa prosečnim primanjima. Volela bih da vidim sve te investitore koji pomahnitalo kupuju Rakovicu za 2.600 €. Možda sam ja stvarno luda, možda se to i dešava. Ali cene moraju da padnu, bar u nekim segmentima, jer su neodržive!
Non stop trubis o tome i da su ljudi nesposobni da zarade i ne znaju da stede kao ti sveznajuci sto znas.Beograd je uvek bio skup, ja nisam nikad rekao da je lako
Pa ja nisam ni rekla da je top plata. Rekla sam da je pristojnija plata. Nisam rekla da ces za tu platu kupiti stan u centru, ali neces ni u Rakovici.Ali danas postoji kategorija ljudi koja nije postojala toliko pre 10-20 godina, to su privatnici i firme. Oni su dominantni u kupovini stanova na top lokacijama. Moras da shvatis da plata od 1500e danas nije top ptihod i da kako se kapitalizam usloznjava bice sve vise krupnijeg kapitala. I sa tom platom tesko da ces videti stan u centru jer si u konkurenciji sa privatnikom koji ima 10 000+ e mesecno.
Kad kazem neces, mislim nemas za RakovicuNisam rekla da ces za tu platu kupiti stan u centru, ali neces ni u Rakovici.
Zelim mu srecu u stanu na Vidikovcu, evo moja drugarica sedi na ucescu za stan i ceka bolja vremena.Čisto da vas demantujem, meni jedan blizak čovek baš sad završava kupovinu na Vidikovcu za oko 3000 EUR/m2.
Neki misle d aće da rastu, neki da će da padaju, neki su neutralni, a šta će biti, ne znamo.Pa ja to i cekam, ali ceo forum misli da ce da rastu.
Jel' za zivot ili investiciono?Čisto da vas demantujem, meni jedan blizak čovek baš sad završava kupovinu na Vidikovcu za oko 3000 EUR/m2.
Jel' za zivot ili investiciono?
Od jedne plate ne moze, od dve mozeNon stop trubis o tome i da su ljudi nesposobni da zarade i ne znaju da stede kao ti sveznajuci sto znas.
Zelim mu srecu u stanu na Vidikovcu, evo moja drugarica sedi na ucescu za stan i ceka bolja vremena.
Bas me cudi da nije investiciono uzeo Vidikovac 3000Za život.
Mozda i hoce i ok je sa tim!I čekaće tako još godinu-dve dok ne počne da traži opet iz frustracije, ali će cene tada biti 10% veće.
Prošao sam istu stvar, bolja vremena ne dolaze ili makar ne uskoro. Ovu temu ako počnete da listate, 10 godina se čekaju bolja vremena.
Bas me cudi da nije investiciono uzeo Vidikovac 3000![]()
Eh, da je to održivo. Proći će ti dani ubrzo.Od jedne plate ne moze, od dve moze
Sto sam i pricao, dve prosecne plate na NBGD lagano stede za stan
A ti izvrces moje reci
Ko vam brani. Ima ponude za sve.jao zamisli ljudi koji nisu kupili od pre dve godine bi bas sad da kupe stan.
Niko ne brani ti ocigledno imas da bacis neki negativan komentar na situaciju!Eh, da je to održivo. Proći će ti dani ubrzo.
Ko vam brani. Ima ponude za sve.
To je u Silvi uzeo? Oni su 2750+ PDV sto mu dodje oko 3000?Toga možda ima i više tamou novogradnjama koje se grade na više lokacija. Merin mi je svojevremeno toliko tražio za Silvu, doduše sa PDVom.
Ljudima samo rastu ocekivanja i standardi/uslovi a ocekuje se pad nekretnina.I čekaće tako još godinu-dve dok ne počne da traži opet iz frustracije, ali će cene tada biti 10% veće.
Prošao sam istu stvar, bolja vremena ne dolaze ili makar ne uskoro. Ovu temu ako počnete da llistate, 10 godina se čekaju bolja vremena.
2 plate od 250k mozes nesto da postignes.Od jedne plate ne moze, od dve moze
Sto sam i pricao, dve prosecne plate na NBGD lagano stede za stan
A ti izvrces moje reci
A sto ne bi kupila negde van Bg? Jos ako radis od kuce, ne vidim prepreku.Pa ja to i cekam, ali ceo forum misli da ce da rastu.
Ljudima rastu i karijere, ali ti ocigledno zivis u svetu gde si junior zauvek!Ljudima samo rastu ocekivanja i standardi/uslovi a ocekuje se pad nekretnina.
Zanimljivo.
Vidis da je Ana dosla izbosne, znaci samo centralne lokacije ili nistaA sto ne bi kupila negde van Bg? Jos ako radis od kuce, ne vidim prepreku.
Ja bih kupio kucu u Jakovu, u Bg si za 10 min, brze nego iz Bg do posla u Bg. Ili Pazova.
Koje su ovo suplje price, pa od Airport City-ja do kruznog toka kod Vojvodjanske ne mozes da izadjes 10 minuta, kakvo crno Jakovo. Pritom tamo sve nelegalna gradnja, ljudi nazidali samo rokaju.A sto ne bi kupila negde van Bg? Jos ako radis od kuce, ne vidim prepreku.
Ja bih kupio kucu u Jakovu, u Bg si za 10 min, brze nego iz Bg do posla u Bg. Ili Pazova.
Ja stvarno ne razumem savete ove vrste. Ja ne bi kupila kucu u Jakovu, iskreno pre bi sebi kupila vikendicu na Julijskim Alpima i zivela kao podstanar, pa da se bar obradujem oko kupovine. Ja ne zelim da kupim sebi kucu u Jakovu da bi imala kucu blizu Beograda. Ja sam ok sa tim da zivim kao podstanar, ali nisam ok sa tim da kupim nesto sto mi se ne kupuje. To je sigurno finansijski jako glupo, ali ja zelim da kad kupim sebi stan ili kucu da se oko toga od srca obradujem. Meni je jasno da to nije svima tako. Ja sam spremna da cekam da se okolnosti promene dok to ne bude slucaj. To je neki moj izbor.A sto ne bi kupila negde van Bg? Jos ako radis od kuce, ne vidim prepreku.
Da Ana je dosla iz Bosne, zaposlila se, lepo zaradjuje, sve vreme pomaze roditeljima i voli da zivi na Vracaru Historical. Isto tako Ana ne baca jadne komentare drugim ljudima! Budite kao AnaVidis da je Ana dosla izbosne, znaci samo centralne lokacije ili nista