svaka ti čast, ali iskreno. ali je l možeš realnoda mi kažeš kako uspeš da uštediš toliku cifru na godišnjem nivou? kakav je tvoj život ovde kad ti je tako nešto izvodljivo?
Jer kada potrosis odredjene novce shvatis da si bacio pare ili da te prosto ne radi i da je ta kupovina bila prazna?
Mislim ne znam, evo gledam sada kada god bih kupio nesto sebi drzi te uzbudjenje 2 dana i onda sve po starom, ko se prepusti novcu kao nacinu trazenja zabave ili srece u zivotu njemu ni 5000 EUR mesecno nije dovoljno.
Lepse se provedem u parku sa drugarom gde pijemo pivo iz limenke i grickamo semenke i sprdamo se ili pricamo o zivotu nego kada odem na neku zurku i puknem 4000 dinara na fazon 4-5 pica.
Ne kazem, ima mesta i vreme i da se da oduska ali ja se stvarno cudim na sta ti npr mislis da je toliko depresivno u Sapcu?
Valjda je poenta u ljudima sa kojima provodis vreme a ne koliko imas mogucnosti da potrosis pare i da se kupe nove patike ili jakna?
Mislim da je tajna na prihodnoj a ne na rashodnoj strani.
Ima i do toga, ali evo ja sam sebi raspisao odredjenu fiksnu platu koja je veca nego sto meni treba za zivot vec cisto da banka bude zadovoljna za kredit, i koja je ~1700 EUR u principu.
Pored toga devojka ucestvuje u troskovima oko 350 EUR i na kraju meseca mi ostaje oko 500-600 EUR ustedjeno od te moje "plate".
Ali dobar deo troska je kirija od 550 EUR, realno od tih 2050 eur nama ode oko 800 EUR na fiksne troskove (kirija, racuni) i 400-500 EUR na hranu.
Od preostalih 750 EUR uglavnom ode jos 150-250 EUR da se izvuce na gorivo i druge stvari koje nisu hrana, bilo to lekarski pregled, hemija za kucu ili nesto drugo tog tipa.
Ima da kazemo par meseci kada su rodjendani gde ode po jos 100-200 eur na poklone npr, mada i to biva sve redje kako ljude mrzi da prave rodjendane.
Sa druge strane lagano bih mogao da dodam jos: +300 EUR trenera u teretani, +200 EUR spremacicu, +200 EUR na masaze, +200 EUR mesecno na izlaske (ispijanje kafica svaki drugi dan ili izlaske u klubove), +300 EUR na ishranu (da jedem bifteke kuci svaki mesec), +200-300 EUR na restorane, itd itd i onda mi to ne bi bilo dovoljno ni priblizno.
Ja znam ljude kojima da das i 5000 EUR platu mesecno oni bi nasli nacin da ih potrose, ali ja mentalno gledam da odvojim u glavi sta su pare koje se ne diraju a sta su pare koje se trose. I ne moram da pijem antidepresive, niti sam nezadovoljan nesto zivotom, osim kada sebe ukanalim sa previse posla ali tu sam ja kriv a ne neko drugi.