Šta je novo?

Cene nekretnina

To kad odem kod druga u Prokuplje, njegova baba me gotovi, zapamtila da jedem uštipke, sačeka me sa lavorom uštipaka fazon i kilo sira. Ako ne pojedemo sve naljuti se i počne da psuje kako je ostarila i više ne ume ni uštipke da napravi kako valja.
Ujutru doručak slanina i jaja na lokvi mastele 😅

To kad odem kod druga u Prokuplje, njegova baba me gotovi, zapamtila da jedem uštipke, sačeka me sa lavorom uštipaka fazon i kilo sira. Ako ne pojedemo sve naljuti se i počne da psuje kako je ostarila i više ne ume ni uštipke da napravi kako valja.
Ujutru doručak slanina i jaja na lokvi mastele 😅
sledeci put pitaj, da li imaju kravajče

Kod nas jbt ljudi doručkuju šiš ćevap u pola 9 kad prođem na putu do posla, logično je da posle popodne pojedu i malo travki, šta će.

Tim veganima majstori naplaćuju verovatno isto 50% više usluge.
Imam 2 babe, evo jos malo pa 90 godina obe :cool:
Palacinki i zimnice ne manjka
Gde one žive, to je dobra lokacija, pa onda i šta rade i čime se hrane. A ne dizajnirani nameštaj i Miele uredjaji.
Kada bi videle ovaj po nama moderni stan istukle bi nas kolika para dajemo.

živim na nbg u novogradnji, tako da znam tačno kako izgleda stan kad se dobije u novogradnji :D
kupatilo dobiješ klot - wc šolja, kabina, lavabo, sušač i bojler. na tome se sve završava. sve ostalo da bi imao u kupatilu moraš da praviš po meri i da plaćaš. sobna vrata dobijaš naravno, ali ni jedna novogradnja ne ugrađuje krem medijapan.
Krenuli su i da daju opcije za sobna vrata, ja sam mogao da biram izmedju 2-3 dezena medijapana. Verujem da bi se dogovorio i za ovo.
Za ostalo se slažem.
Rasveta je uglavnom socijalna kod novogradnje, sada sam dodatno platio za ugradjivanje raznih utičnica, prekidača, razvoda za moju rasvetu.
Spušteni plafon nekad je uključen nekad nije u novogradnji, imao sam oba slučaja.

Krenuli su i da daju opcije za sobna vrata, ja sam mogao da biram izmedju 2-3 dezena medijapana. Verujem da bi se dogovorio i za ovo.
Za ostalo se slažem.
Rasveta je uglavnom socijalna kod novogradnje, sada sam dodatno platio za ugradjivanje raznih utičnica, prekidača, razvoda za moju rasvetu.
Spušteni plafon nekad je uključen nekad nije u novogradnji, imao sam oba slučaja.
Kolko izadje spustanje plafona? Ja cu to da uradim samo u dnevnom i trpezariji

Kolko izadje spustanje plafona? Ja cu to da uradim samo u dnevnom i trpezariji
Čekam ponude i od Investitora, a ako bude skupo onda će moj drugar da odradi.
Ovo mi je arhitektica poslala da znam okvirno.
Što se gipsa tiče, cena spuštenog plafona je 20-22 e/m2 + 15 e/m’ za šliceve (to je kao na onom primeru koji sam ti slala juče), a odnosi se i na šliceve za magnetne šine
EDIT: Mada sam tu u pregovorima sa Investitorom jer mislim da mi je rekao da će biti spušten plafon celom površinom stana, a nemamo zapisano nigde, a ni ja se ne sećam najbolje.

Jedan pregradni zid mi je pomerio, kao i sobna vrata, neko pomeranje geberita ugradnog vodokotlića, kao i dodavanje nekih 2m2 keramike u jednom delu besplatno.
Još mi kaže e da su svi kupci kao ti bilo bi lako 😉

Što se gipsa tiče, cena spuštenog plafona je 20-22 e/m2 + 15 e/m’ za šliceve (to je kao na onom primeru koji sam ti slala juče), a odnosi se i na šliceve za magnetne šine
EDIT: Mada sam tu u pregovorima sa Investitorom jer mislim da mi je rekao da će biti spušten plafon celom površinom stana, a nemamo zapisano nigde, a ni ja se ne sećam najbolje.
I meni je izasao u susret, zvao me je pre nego sto su radili moj stan, ja mu rekao da hocu da pregradim jedan zid da napravim ostavu, da izmestim vrata iz spavace sobe na drugu stranu, tu sam dobio sobu duzu za ceo blok i sa druge strane siru za jos toliko, bilo je jos par sitnica, ali sve je uradio besplatno

Pitao je nedavno @Filip 01 koji bi trebalo da je odnos između novogradnje I starogradnje na istoj ili komparabilnoj lokaciji/mikrolokaciji. Ovaj stan of 4500 eur po m2 (nakon renoviranja) ima najbolju poziciju na NBG. Novogradnja koja se radi prekoputa ulice (Delta District) počinje od 8k eur. Bilo bi zanimljivo čuti misljenja koliko bi trebalo da bude cena za stan u Šest kaplara.

Po toj logici bih ja mogao da uradim sve servise na svojoj skodi staroj 12 godina sa 240K na satu, promenim tapacirunge i gume parkiram pored najnovijeg mercedesa i trazim 40K za auto :D

Ovo moze da pije vodu samo kao poslovni prostor (a i pise da je korisceno kao poslovni prostor). Fora je sto tu u kraju ne manjka poslovnog prostora a ako se pomeris 200m u blok verovatno moze da se pronadje takodje pozicija odlicna za poslovni prostor.

Sto se tice odnosa cena novogradnj i starogradnje tu ne moze da se poredi tek tako. Nisu ni sve novogradnje bolje od starogradnji niti su sve starogradnje vredne ulaganja u njih. Moglo bi da se poredi samo ako imamo dve identicne zgrade uradjene po istom projektu samo jedna pre X godina a druga sada. Porediti modernu zgradu izgradjenu modernim materjalima sa parkinzima, modernim sistemima grejanja i hladjenja, recepcijama, u klasi energetske efikasnosti i ko zna cega jos sa raspalim socijalistickim soliterom gde stanari jedva da se ucipe jednom u 5 godina da okrece zgradu (a gde je ostalo) je neozbiljno.

Po toj logici bih ja mogao da uradim sve servise na svojoj skodi staroj 12 godina sa 240K na satu, promenim tapacirunge i gume parkiram pored najnovijeg mercedesa i trazim 40K za auto :D

Ovo moze da pije vodu samo kao poslovni prostor (a i pise da je korisceno kao poslovni prostor). Fora je sto tu u kraju ne manjka poslovnog prostora a ako se pomeris 200m u blok verovatno moze da se pronadje takodje pozicija odlicna za poslovni prostor.

Sto se tice odnosa cena novogradnj i starogradnje tu ne moze da se poredi tek tako. Nisu ni sve novogradnje bolje od starogradnji niti su sve starogradnje vredne ulaganja u njih. Moglo bi da se poredi samo ako imamo dve identicne zgrade uradjene po istom projektu samo jedna pre X godina a druga sada. Porediti modernu zgradu izgradjenu modernim materjalima sa parkinzima, modernim sistemima grejanja i hladjenja, recepcijama, u klasi energetske efikasnosti i ko zna cega jos sa raspalim socijalistickim soliterom gde stanari jedva da se ucipe jednom u 5 godina da okrece zgradu (a gde je ostalo) je neozbiljno.
Očigledno nisi nikada bio na predmetnoj lokaciji. Best kaplara su jedni od najbolje održavanih solitera (obzirom na njihovu starost od preko 60 godina) jer imaju reklame na krovu od kojih se sređuje zgrada. Takodje, ne postoji novogradnja nigde u blizini na toj lokaciji

na temu cene koštanja starogradenje, šta biste recimo rekli za ovaj stan:

da li je cena previsoka ili opravdana uzimajući u obzir potrebna ulaganja?

Očigledno nisi nikada bio na predmetnoj lokaciji. Best kaplara su jedni od najbolje održavanih solitera (obzirom na njihovu starost od preko 60 godina) jer imaju reklame na krovu od kojih se sređuje zgrada. Takodje, ne postoji novogradnja nigde u blizini na toj lokaciji
Druze radim na 300m odatle :) U zgradu nisam ulazio ali meni je to soliter pa soliter, nista bolji nista gori od onih na Banjici ili onog sa velikom TEMPO reklamom kod CZ-a ili onih na Ceraku ili ...

To je lokacija tacno na najprometnijoj raskrsnici u gradu (pored Slavije recimo i onog kruznog toka kod opstine), stvarno ne vidim razlog da neko to kupi da bi tu ziveo sa zenom i decom po toj ceni

na temu cene koštanja starogradenje, šta biste recimo rekli za ovaj stan:

da li je cena previsoka ili opravdana uzimajući u obzir potrebna ulaganja?
Lepo je renovirano, u klasi sto bi se reklo. Moze i bolje a moze i losije, ovo je taman. Na terasi mora jos da se radi a i ruzne su plocice na terasi kao i ona tus kabina. Za tu lokaciju ako cena ode 25K dole moglo bi da se pregovara

“Bolje” novogradnje često Imaju spuštene plafone. Inače, gde ćeš da spuštaš ako plafon u startu nije bar na 2.90, unakaziš stan.

Vrh