Šta je novo?

Cene nekretnina

Al ste dosadni sa tom kucom od 50k. Evo ih, i sta sad, kakve to ima veze sa bilo cim.
Mi smo pričali da se nalazi u urbanoj sredini. Gradovi po Srbiji.

Bilo je oglasa za stanove koji nisu uknjizeni.Tesko je isla prodaja. Mislim da ce biti veca ponuda stanova i da ce cene ici dole.

Обећо сам пре неко вече да ћу сабајле проверити окућницу и све, јер беше ноћ, и нисам баш неки сињи соко (кад је очињи вид у питању). Било ми све потаман, па заборавих да напишем кволити чек, али сад ето морам да проверим и да ли је около блато, и да ли је урбано (урбано само урбано - па то ми био потпис првих десет година форумашког стажа). Ништа, опет одлажем одговор.

Мићо, издржи легендо још мало.

Da ali u urbanoj sredini. Gde nije put od blata do kuće. Asfalt i tako to. Valjda smo tako nešto rekli
Za veći deo Srbije smo isto rekli da kuću u pristojnom stanju ne možeš naći ispod 100k
To je bas subjektivno onda, sta je kome urbano i sta je pristojno stanje neke nekretnine. Meni licno veci deo onoga sto spada u BG nije urbano. To je samo moj lični stav i zato mislim da ce cene u po meni urbanim delovima Bg-a biti realno jos vece. To vidim i na ovom forumu da vecina članova tezi nekretnini u boljem delu grada i zato mi je nejasno kako mogu videti pad cena u tim delovima kojima tezi cela Srbija i dobar deo regiona.

Kul je Nbg, samo što u poslednje vreme imam osećaj da se sve sporije krećem, pošto moram često u cik-cak između vozila koja bleje nasred puta. E jesmo vraglolani, nema šta.

Al ste dosadni sa tom kucom od 50k. Evo ih, i sta sad, kakve to ima veze sa bilo cim.
Prcamo o kućama u gradu...prigradskim naseljima...a ti pokazuješ vikendicu na obodu sela...sa bunarom.....jeste li realni ?

Ako predlozis zeni ovaj stan, kolika je verovatnoca da te zena pita: Je li bre koju ces da dovodis u ovaj djakuzi na terasi, sigurno ne mene, a?
A sad bez sprdnje, pazario bih ovo 1/1 haha
I kuhinja ima prozor, perfekcija
Kuhinja i prozor ...e to je to

To je bas subjektivno onda, sta je kome urbano i sta je pristojno stanje neke nekretnine. Meni licno veci deo onoga sto spada u BG nije urbano. To je samo moj lični stav i zato mislim da ce cene u po meni urbanim delovima Bg-a biti realno jos vece. To vidim i na ovom forumu da vecina članova tezi nekretnini u boljem delu grada i zato mi je nejasno kako mogu videti pad cena u tim delovima kojima tezi cela Srbija i dobar deo regiona.
Subjektivno je put od blata i Bgd nije urban ? To tebi subjektivno? Čestitam...

Da ali u urbanoj sredini. Gde nije put od blata do kuće. Asfalt i tako to. Valjda smo tako nešto rekli
Za veći deo Srbije smo isto rekli da kuću u pristojnom stanju ne možeš naći ispod 100k
Daj ne zezaj, ti kao da ne znaš gde živiš...čuj, asfalt. Pa pola kuća u Popovoj bari (divlje naselje u sklopu Borče) koje je 12 km od centra grada nema urađen pristupni put. Nema nigde za 50k eur da se stanuje u uređenom okruženju, toliko danas košta nov automobil srednje klase (Honda CRV)

Evo jednog potencijalno globalnog cunamija koji može dosta toga da potopi ako se desi. Po ovom članku više je pitanje kad će se desiti nego da li:

Mi smo pričali da se nalazi u urbanoj sredini. Gradovi po Srbiji.
Nismo, spomenuta je kuća za 50k 30km od BG-a, nikakvi dalji detalji. Duduše impliciralo se na sredjenu kuću u naseljenom mestu pošto je Džo izjavio da smo razmaženi što hoćemo stan u BGu umesto kuće za 50k 30km od BGa da biraš.

Zanimljiv prilog sa profesorom koji je imao uvidu u zakon o upisu imovine-legalizacija.

-Tacnost podataka je na podnosiocu.
-Upis divljaka i u nacionalnim parkovima.
-Ko se ne prijavi drzava se upisuje.
-Za sigurnost objekta ne garantuje drzava pisace u katastru.
-Terase van gabarita objekta prepreka za upis objekta.
-Drzavne i javne institucije imaju rok od 15 dana da prijave da je neko od divljaka zidao na njihovom zemljištu,ako to ne urade,divljak se upisuje kao vlasnik.
Ima jos puno veoma zanimjivih odredaba zakona koji je pisan na samo 19 stranica.

Poslednja izmena:
Daj ne zezaj, ti kao da ne znaš gde živiš...čuj, asfalt. Pa pola kuća u Popovoj bari (divlje naselje u sklopu Borče) koje je 12 km od centra grada nema urađen pristupni put. Nema nigde za 50k eur da se stanuje u uređenom okruženju, toliko danas košta nov automobil srednje klase (Honda CRV)
Pa to je bila poenta. Rekli smo da nema. Izvinite ali meni septička jama, bunar i zemljani put nije urbana sredina. To je vikendica. Zna se šta je kuća a šta vikendica. Ili smo i to zaboravili?
Automobili više srednje klase u Srbiji je polovan auto, par godina star vrednosti oko 15k ili stariji ali kupljen nov.
Ekonomska politika Srbije je stagflacija. Zato smo došli do toga da nema pristojne kuće ispod 100k u Srbiji. Slao sam već primer šta je po meni pristojna kuća a ne vikendica (oglas za prodaju na Popovici). U urbanom delu većih gradova ta cena je 150k pa naviše uz neka ulaganja.

Nismo, spomenuta je kuća za 50k 30km od BG-a, nikakvi dalji detalji. Duduše impliciralo se na sredjenu kuću u naseljenom mestu pošto je Džo izjavio da smo razmaženi što hoćemo stan u BGu umesto kuće za 50k 30km od BGa da biraš.
Ne postoji pristojna kuća u bilo kom naseljenom mestu ispod 100k gde te očekuje makar minimalno ulaganje. Pričam o bilo kom mestu u Srbiji. Ne pričam za nešto što je blizu Beogradu.
Ovo je što sam ja pisao.
Ne kapiram čemu potreba da se umanji efekat ekonomske politike Srbije. Toliko pogrešnih koraka je dovelo do velike inflacije koja ne staje. Zašto se sada to umanjuje? Zar nije bio cilj da bude sve slupo. Šta je sada problem?

Pa to je bila poenta. Rekli smo da nema. Izvinite ali meni septička jama, bunar i zemljani put nije urbana sredina. To je vikendica. Zna se šta je kuća a šta vikendica. Ili smo i to zaboravili?
Automobili više srednje klase u Srbiji je polovan auto, par godina star vrednosti oko 15k ili stariji ali kupljen nov.
Ni meni nije jasno da se smatra ovde da srednja klasa vozi nov SUV i kupuje stan na BW, a imamo jedva 10% ljudi koji imaju platu vecu od 160k neto. Gde su ti srednji sto kupuju stanove i novi SUV ako ovih najvisih 10% zaradjuje 160k neto?
Ekonomska politika Srbije je stagflacija. Zato smo došli do toga da nema pristojne kuće ispod 100k u Srbiji. Slao sam već primer šta je po meni pristojna kuća a ne vikendica (oglas za prodaju na Popovici). U urbanom delu većih gradova ta cena je 150k pa naviše uz neka ulaganja.
I to 150k da das i da se pomolis da je uknjizeno.

Ja sam odmah zamislio onako nešto, možda malo lepše uređeno dvorište... A taj deo u naseljenom mestu što su ljudi pomislili na tipa centar Pazove, to je deo onog razmaženi :)

Vrh