Filip 01
Advanced
- Učlanjen(a)
- 27.02.2023.
- Pohvaljen
- 5.721
Pazi, ako se kupuje za ljubavnicu ili stan za švaleraciju, to se ne može čak ni na forumu rećiKoje su cene tamo? Koja je namena stana ako nije za život, za izdavanje?

Pazi, ako se kupuje za ljubavnicu ili stan za švaleraciju, to se ne može čak ni na forumu rećiKoje su cene tamo? Koja je namena stana ako nije za život, za izdavanje?
Trenutne cene za kupovinu u izgradnji na levoj obali su u rasponu od 2k do 2,5k.Koje su cene tamo? Koja je namena stana ako nije za život, za izdavanje?
Plaća ali nema tamo ništa posebno, kao i svuda tog tipa, plaćaš da si medju bogatima.Izvini ali ako bih placao 600 EUR / danu smestaj to ne bi bilo u Crnoj Gori
Mislim mozda neko i placa toliko, ali to je suluda cifra za tu lokaciju
Ali nemam ja to, ja sam dobar momak i fin član ovog forumaPazi, ako se kupuje za ljubavnicu ili stan za švaleraciju, to se ne može čak ni na forumu reći![]()
Šalim se malo. Ništa lično naravno.Ali nemam ja to, ja sam dobar momak i fin član ovog foruma![]()
Očajna situacija. Rekao sam već, seka je bila rezultat jeftinih kredita, odsustvo regulacije ko može da se zaduži i bankarskih špekulacija. Samo banaka!!!Evo opet malo dooma od mene:
Pogledajte prilog 252630
Zanimljivo je da dotcom-mehur tu nije ni registrovan, dok je SEKA ostavila dugoročan trag. Ali ovo što sada kreće je sasvim drugi kvalitet.
Pogledajte prilog 252633
Ima li nekog ko veruje da je će biti soft landing kao sredinom 90ih?
Pogledajte prilog 252638
Količina prevezene robe još nije bilzu SEKE i covida, ali je na "dobrom" putu. Većina naroda bez keša, a i bez poverenja u isti. Veoma loše.
Pogledajte prilog 252639
Ovo me možda i najviše brine. Kina izgleda kupuje masovno, isto tako svi kojima je berza trenutno sumnjiva.
A Eric Trump na Bitcoin konferencijama i govori pozitivno o Sayloru, dok predsednika optužuju da želi da stavi FED pod veću kontrolu Bele kuće.
Sve liči na to da će Amerika da potepeno debasuje dolar u pripremi za valutni rat sa Kinom.
Treba pratiti zlato... ja mislim da XAU5k trasira put ka M5k
Pod 1. Universalni basic income će da automatski smanji trenutni ROI na nekretnine. Ima tada da eksplodiraju rente do nekih kao ograničenja ako uspeju da ih nameste i to za mlade, da bi nastavili ipak da opstajemo kao društvo.Očajna situacija. Rekao sam već, seka je bila rezultat jeftinih kredita, odsustvo regulacije ko može da se zaduži i bankarskih špekulacija. Samo banaka!!!
Ovo je sada sistemski problem sada. Na mnogo je većem nivou i mnogo je teže rešivo.
Šta ovde možeš da uradiš? Da spašavaš štampom..... welcome 90-te ali na svetskom nivou.![]()
StreetStats
StreetStats is a free site with curated charts connecting monetary policy, inflation, economic indicators, and stock market valuation for a comprehensive view of the US economy. Interactive tools and learning materials help investors gain a deeper understanding of the markets.streetstats.finance
Sada možeš samo da pustiš mašti na volju šta će da urade:
1. Universal basic income za sve. Rastu cene, porezi, ROI nastavlja preko 40 godina itd.
2. Čim krene inflacija opet gore zbog tarifa da dižu kamate i da razvale tržište
3. Pokušaju da spašavaju štampom i da bude neki inflatorni haos pa onda implementiraju neki cbdc dolar.
Itd.
Itd.
Aj sad ti to predvidi. U principu ništa ne valja.
Ako smatraš da je 2,5k dobra cena u izgradnji za levu obalu, onda pretpostavljam da veruješ da ima prostora da ti stanovi vrede 3 ili 4k eur? Na čemu baziras taj optimizam? Ja ne bih nikada svojevoljno živeo na levoj obali, ali za investicije iskljucujem emocije I biram samo raciom. Zato me zanima koje je objašnjenje da u nekoj perspektivi leva obala vredi kao NBG.Trenutne cene za kupovinu u izgradnji na levoj obali su u rasponu od 2k do 2,5k.
Za izdavanje ili eventualno život, mislim da je dobro bilo šta tako kupiti na levoj obali, svi znaju da tek dolazi dobro vreme za ovaj deo grada. Naglasio sam da nije za život, jer već živim u svom stanu u Borči i nije mi u planu iz njega da se selim.
Da bi leva obala vredela nesto, nevezano za investitorske projekte tu je potrebno utucati ogromnu kolicinu novca za sredjivanje infrastrukture. To niko sada ne moze i nece da zagrize jer realno nema potrebe za time dok su aktuelni projekti u punom zamahu (pricali smo o tome o projektima planski radjenim). Mora sve da ide na kasicicu ne bi li se odrzao nivo cena.Ako smatraš da je 2,5k dobra cena u izgradnji za levu obalu, onda pretpostavljam da veruješ da ima prostora da ti stanovi vrede 3 ili 4k eur? Na čemu baziras taj optimizam? Ja ne bih nikada svojevoljno živeo na levoj obali, ali za investicije iskljucujem emocije I biram samo raciom. Zato me zanima koje je objašnjenje da u nekoj perspektivi leva obala vredi kao NBG.
UBI ide uz visoke poreze, ograničenja kirija , obeshrabruje svaku kupovinu i posedovanje asseta. To ti je ono you will own nothing and you will be happy. Izlizana stav ali itekako mogućnost. Iskreno mi prednjačimo trenutno u odnosu na zapad.....Pod 1. Universalni basic income će da automatski smanji trenutni ROI na nekretnine. Ima tada da eksplodiraju rente do nekih kao ograničenja ako uspeju da ih nameste i to za mlade, da bi nastavili ipak da opstajemo kao društvo.
Pod 2. i 3. bih mogao da se složim. Kao i kod nas ograničiće se cena osnovnih stvari za preživljavanje, vrednije stvari odoše u nebesa tada. Pri tome mislim i na kvalitetnu hranu i nekretnine itd...
Nema sanse da se dogodi tako nesto u trenutnoj konstelaciji snaga. Za UBI mora ekonomija da bude sposobna da to nosi a trenutno nije ni jedna u tom stadijumu.UBI ide uz visoke poreze, ograničenja kirija , obeshrabruje svaku kupovinu i posedovanje asseta. To ti je ono you will own nothing and you will be happy. Izlizana stav ali itekako mogućnost. Iskreno mi prednjačimo trenutno u odnosu na zapad.....
Smatram da da, sa minimalnim ulaganjem cena kvadrata na levoj obali je dosta porasla. Neće moći zauvek da se ignoriše sredjivanje, kada dodje red na sređivanje infrastrukture videće se tek koji je to potencijal. To je nešto što je neizbežno, jer već brdo projekata je najavljeno i moraće nesto da se uradi, gradnja oko Šopija, novi blok zgrada na mestu BIP-a uz Zrenjaninac, Ovča dobija dva nova naselja O distrikt i ovaj najavljeni uz Pančevaćki put sa vise od 2k stanova, a tek da ne govorim o pojedinacnim projektima. Borča baš brzo raste i samo je pitanje kada će se prebaciti fokus. To je moje misljenje, ne mora da znaci da je tacno.Ako smatraš da je 2,5k dobra cena u izgradnji za levu obalu, onda pretpostavljam da veruješ da ima prostora da ti stanovi vrede 3 ili 4k eur? Na čemu baziras taj optimizam? Ja ne bih nikada svojevoljno živeo na levoj obali, ali za investicije iskljucujem emocije I biram samo raciom. Zato me zanima koje je objašnjenje da u nekoj perspektivi leva obala vredi kao NBG.
Ako moze M5K sto ne bi i leva obala.Ako smatraš da je 2,5k dobra cena u izgradnji za levu obalu, onda pretpostavljam da veruješ da ima prostora da ti stanovi vrede 3 ili 4k eur? Na čemu baziras taj optimizam? Ja ne bih nikada svojevoljno živeo na levoj obali, ali za investicije iskljucujem emocije I biram samo raciom. Zato me zanima koje je objašnjenje da u nekoj perspektivi leva obala vredi kao NBG.
M5k je više sprdnja nego realna projekcija, ali eto pokazaće vreme...Ako moze M5K sto ne bi i leva obala.
šta misliš za ekspanziju Surčina?Da bi leva obala vredela nesto, nevezano za investitorske projekte tu je potrebno utucati ogromnu kolicinu novca za sredjivanje infrastrukture. To niko sada ne moze i nece da zagrize jer realno nema potrebe za time dok su aktuelni projekti u punom zamahu (pricali smo o tome o projektima planski radjenim). Mora sve da ide na kasicicu ne bi li se odrzao nivo cena.
Ja sam ubedjen da se ka tome ide. Nekoliko puta sam i pisao to ovde na forumu.UBI ide uz visoke poreze, ograničenja kirija , obeshrabruje svaku kupovinu i posedovanje asseta. To ti je ono you will own nothing and you will be happy. Izlizana stav ali itekako mogućnost. Iskreno mi prednjačimo trenutno u odnosu na zapad.....
Hoće, ali će dosta njih da ti bude u stanu u početku, ako i bude, naprave oni i svojima kontejnerska naselja koja su jeftinija od renti. Inače grade oni već za svoje stambena naselja. Oni planski dolaze. Nije to naš mentalitet bilo ovde ili u inostranstvu koji čim napreduju u poslu rentaju luksuznije i bolje nekretnine i imaju bolji life-style, pa se onda komentariše skupa cena luksuznijih nekretnina na dobrim lokacijamaJedino da navale Kinezi masovno da se doseljavaju, to je najveci potencijal leve obale.
Onda cene idu sto kaze Radule brrrrm.
Surcin ima mnogo bolje infrastrukturne i logisticke potencijale. On ce tek da dozivi ekspanziju. Jedino sto to nece biti klasicna rezidencijalna ekspanzija vec ekspanzija poslovnog prostora i firmi raznoraznih. Moguice da se sam Surcin to da prezivi i da krene rezidencijalno ali za sada ne mogu nista da tvrdim. Ono sto vredi kupiti u Surcinu ili okolini je gradevinsko zemljiste ako se ukaze dobra prilika.šta misliš za ekspanziju Surčina?
Nece druze ni jedan ozbiljniij igrac da dodje ako se ne resi infrastruktura. A to podrazumeva resenu kanalizaciju, visokonaponske elektrovodove, vodovodnu mrezu, izgradnju obilaznice (da ne prolazi tranzitni saobracaj kroz/pored naselja) i jos dva mosta na Dunavu. Da se to sve uradi onda bi mogao da imas eksploziju gradnje na toj strani ali trenutno nema ni para ni zeljeSmatram da da, sa minimalnim ulaganjem cena kvadrata na levoj obali je dosta porasla. Neće moći zauvek da se ignoriše sredjivanje, kada dodje red na sređivanje infrastrukture videće se tek koji je to potencijal. To je nešto što je neizbežno, jer već brdo projekata je najavljeno i moraće nesto da se uradi, gradnja oko Šopija, novi blok zgrada na mestu BIP-a uz Zrenjaninac, Ovča dobija dva nova naselja O distrikt i ovaj najavljeni uz Pančevaćki put sa vise od 2k stanova, a tek da ne govorim o pojedinacnim projektima. Borča baš brzo raste i samo je pitanje kada će se prebaciti fokus. To je moje misljenje, ne mora da znaci da je tacno.
Mislim da je u tome poenta, iako se sada puno ulaže u Surčin uopšte nema nekog hype-a ili velikog interesovanja za taj deo grada. A onda vidimo da se puno gradi na levoj obali i ima kupaca uvek, iako se ne ulaže u infrastrukturu (nisu počeli novi most, bulevar, nista...). Dakle, mozemo da zamislilo sta bi tek bilo da sada neko krene da sređuje levu obalu.Surcin ima mnogo bolje infrastrukturne i logisticke potencijale. On ce tek da dozivi ekspanziju. Jedino sto to nece biti klasicna rezidencijalna ekspanzija vec ekspanzija poslovnog prostora i firmi raznoraznih. Moguice da se sam Surcin to da prezivi i da krene rezidencijalno ali za sada ne mogu nista da tvrdim. Ono sto vredi kupiti u Surcinu ili okolini je gradevinsko zemljiste ako se ukaze dobra prilika.
Pa da se sredjuje obala kako treba od rekonstrukcije nasipa pa preko svega sto sam pobrojao i onoga sto nisam dobio bi novi grad. Sad je tu glavno pitanje da li to nekome treba i odgovara? Zamisli da je sve to naprvljeno i da krenes u iozgradnju 10K stanova po ceni od 2K gde obecavas moderan i human zivot na onoj straniMislim da je u tome poenta, iako se sada puno ulaže u Surčin uopšte nema nekog hype-a ili velikog interesovanja za taj deo grada. A onda vidimo da se puno gradi na levoj obali i ima kupaca uvek, iako se ne ulaže u infrastrukturu (nisu počeli novi most, bulevar, nista...). Dakle, mozemo da zamislilo sta bi tek bilo da sada neko krene da sređuje levu obalu.
Bio sam x puta na levoj obali, sedeo u BSK-u, piceriji Pikolo I kafeu Zale, cak jednom bio na krajiškom skupu u vili Angela tako da verujem da sam dovoljno upućen da iznesem neke utiske. ovde se diskutuje o infrastrukturi, mostovima, kanalizaciji, itd. ali Borca je zanimljiva i iz socijalnog miljea ljudi koji se tamo doseljavaju. Sada se ceo taj potez uz Zrenjaninac dosta razvija I u komercijalnom smislu I dosta ljudi koji se tu doseljavaju zapravo rade na levoj obali. Međutim, 99% tih poslova su neke radionice, male proizvodnje, ili stovarista i prodavnicu građevinskig materijala. Zato mislim da Borča ima veoma izražen taj "blue collar" vajb, kao možda Rakovica '80-ih i da to utiče na lošu percepciju.Smatram da da, sa minimalnim ulaganjem cena kvadrata na levoj obali je dosta porasla. Neće moći zauvek da se ignoriše sredjivanje, kada dodje red na sređivanje infrastrukture videće se tek koji je to potencijal. To je nešto što je neizbežno, jer već brdo projekata je najavljeno i moraće nesto da se uradi, gradnja oko Šopija, novi blok zgrada na mestu BIP-a uz Zrenjaninac, Ovča dobija dva nova naselja O distrikt i ovaj najavljeni uz Pančevaćki put sa vise od 2k stanova, a tek da ne govorim o pojedinacnim projektima. Borča baš brzo raste i samo je pitanje kada će se prebaciti fokus. To je moje misljenje, ne mora da znaci da je tacno.
Samo štampaš svake godine. Raste dug. Raste inflacija. Raste čuveni minimalac dok se ne izjednači sa medijanom.Nema sanse da se dogodi tako nesto u trenutnoj konstelaciji snaga. Za UBI mora ekonomija da bude sposobna da to nosi a trenutno nije ni jedna u tom stadijumu.
Trenutno je sve stopirano zbog expo-a i BNV. Verujem da tek nakon toga možemo da se nadamo većim ulaganjima kao što je novi most.Pa da se sredjuje obala kako treba od rekonstrukcije nasipa pa preko svega sto sam pobrojao i onoga sto nisam dobio bi novi grad. Sad je tu glavno pitanje da li to nekome treba i odgovara? Zamisli da je sve to naprvljeno i da krenes u iozgradnju 10K stanova po ceni od 2K gde obecavas moderan i human zivot na onoj strani
Slažem se da Zrenjaninski put utiče na imidž cele obale, ali Zr put svi posmatramo samo kao put koju nas vodi do kuće/našeg naselja. Smešan je procenat ljudi koji živi na Zr putu, kao što kažeš tamo su mahom firme (ima i jako ozbiljnih firmi inače). Eto možda taj blok na mestu bip-a pokrene novi talas zgrada na Zr putu.Bio sam x puta na levoj obali, sedeo u BSK-u, piceriji Pikolo I kafeu Zale, cak jednom bio na krajiškom skupu u vili Angela tako da verujem da sam dovoljno upućen da iznesem neke utiske. ovde se diskutuje o infrastrukturi, mostovima, kanalizaciji, itd. ali Borca je zanimljiva i iz socijalnog miljea ljudi koji se tamo doseljavaju. Sada se ceo taj potez uz Zrenjaninac dosta razvija I u komercijalnom smislu I dosta ljudi koji se tu doseljavaju zapravo rade na levoj obali. Međutim, 99% tih poslova su neke radionice, male proizvodnje, ili stovarista i prodavnicu građevinskig materijala. Zato mislim da Borča ima veoma izražen taj "blue collar" vajb, kao možda Rakovica '80-ih i da to utiče na lošu percepciju.
Blue collar vibe sa white collar cenama hahaBio sam x puta na levoj obali, sedeo u BSK-u, piceriji Pikolo I kafeu Zale, cak jednom bio na krajiškom skupu u vili Angela tako da verujem da sam dovoljno upućen da iznesem neke utiske. ovde se diskutuje o infrastrukturi, mostovima, kanalizaciji, itd. ali Borca je zanimljiva i iz socijalnog miljea ljudi koji se tamo doseljavaju. Sada se ceo taj potez uz Zrenjaninac dosta razvija I u komercijalnom smislu I dosta ljudi koji se tu doseljavaju zapravo rade na levoj obali. Međutim, 99% tih poslova su neke radionice, male proizvodnje, ili stovarista i prodavnicu građevinskig materijala. Zato mislim da Borča ima veoma izražen taj "blue collar" vajb, kao možda Rakovica '80-ih i da to utiče na lošu percepciju.
Gde su danas blue collar cene? Možda Padinska skela i ti udaljeni delovi Palilule ili Čukarice. Famozna Altina i Zemun polje?Blue collar vibe sa white collar cenama haha