Šta je novo?

Cene nekretnina

Pazi, kod nas generalno je stvar jasna. I Srilancani bi imali svoje kafice i pab kvizove da imaju para.
A Rusi ih imaju, jer da nemaju, ne bi ni imali svoje kafice i pab kvizove, masaze i sve ostalo. Da li bi se tako ponasali u Amsterdamu, ne znam. Mozda nemaju para da otvaraju kafice u Amsterdamu i ostalo. Misterija mi je malo to, ali da su napravili komunu ovde, napravili su. Ima onih koji ne zele da se integrisu, a s druge strane sam ih sretao po pekarama gde sve vreme pricaju srpski, vidi se da ga ne znaju perfektno, ali se trude iz petnih zila da se prilagode. 100 ljudi, 100 cudi.
Ali sta je tvoj stav, da li bi radije imao Ruse u svojim kafićima, školama i bolnicama ili da ti dete delu školsku klupu, sto ili bolnički krevet sa Šrlanćanima. Nekad imam utisak da ni sami ne znamo šta hoćemo, odnosno žalimo se na sve i svakog

Ali sta je tvoj stav, da li bi radije imao Ruse u svojim kafićima, školama i bolnicama ili da ti dete delu školsku klupu, sto ili bolnički krevet sa Šrlanćanima. Nekad imam utisak da ni sami ne znamo šta hoćemo, odnosno žalimo se na sve i svakog
Moj stav je da je svako okej dok ne pravi probleme, ponasa se kulturno i zivi po zakonu i propisima. Moze da pravi i komune, nista meni ne smeta, sve dok se pridrzavaju pravila. Neka dodju i njihovi doktori, drugacija skola, da se malo razmene znanja. Ja sam eto cuo da su ruska deca istog uzrasta ovde u Beogradu naprednija od nasih. Sta ima iz toga da se nauci? Za pametnog mnogo, za nezainteresovanog nista, kao i uvek. Treba uvek izvuci maksimum iz date situacije.

Isto ja vidim apsolutno sve ljude, ne samo ljude koji su dosli u Srbiju iz inostranstva.

Nasi su Srilancani za austrijske pojmove pa su stvorili svoju komunu tamo. Kao i Turci u Nemackij/Austriji, Albanci u Svajcarskoj, Alzirci u Francuskoj, svaka moguca nacija u Londonu itd.

Nije do para vec do masovnosti i namere da se ostane duze, suprotno Pericinom misljenju. Neces ulagati u otvaranje i razradjivanje restorana recimo ako ne ocekujes da ce to poslovati barem koju godinu. A trenutno kad otvoris Wolt recimo, u ‘new restaurants’ je i dalje pola ruskih, skoro 2.5 godine od pocetka rata.
To sa hranom kod nas je klasicna prica i za Srbe, ne samo za Ruse. Svaka pošušnjara koja dodje do malo para to ulozi u ugostiteljstvo. A u sta ce Rusi da ulazu nego u to? Ne moze da otvori advokatsku kancelariju i racunovodstvemu agenciju, ali zato moze nesto za hranu, to je globalno i univerzalno. Za to im treba najmanje strucnog znanja realno, a para imaju, pa su otvorili.

Moj stav je da je svako okej dok ne pravi probleme, ponasa se kulturno i zivi po zakonu i propisima. Moze da pravi i komune, nista meni ne smeta, sve dok se pridrzavaju pravila. Neka dodju i njihovi doktori, drugacija skola, da se malo razmene znanja. Ja sam eto cuo da su ruska deca istog uzrasta ovde u Beogradu naprednija od nasih. Sta ima iz toga da se nauci? Za pametnog mnogo, za nezainteresovanog nista, kao i uvek. Treba uvek izvuci maksimum iz date situacije.

Isto ja vidim apsolutno sve ljude, ne samo ljude koji su dosli u Srbiju iz inostranstva.
Ok, super. Ja se slažem. Mislim da ruski IT-jevci i pripadnici srednje klase koji su dosli nisu skloni nasilnom i kriminogenom ponašanju. Legalno su ovde, poštuju sve zakone. Zarađuju legalno novac i troše ga u Srbiji i pune naš budzet, sve je to pozitivno, zar ne? Onda se nađe neki Perica i kaze Rusi imaju vise para od nasih mladih ljudi i pumpaju cene zakupa pa su stanovi nasima nepriustivi. Ako ovi Rusi ostanu dugoročno i krenu da kupuju stanove, onda ce opet krenuti kuknjava kako se cene pumpaju na štetu domaćeg stanovništva. Mi bismo jedan dan da budemo kapitalisti i uživamo benefit slobodnog tržišta, drugi dan da budemo komunisti i zastupamo tezu da je vlastiti stan osnovno ljudsko pravo. Zato nam i ide ovako dobro...

Ok, super. Ja se slažem. Mislim da ruski IT-jevci i pripadnici srednje klase koji su dosli nisu skloni nasilnom i kriminogenom ponašanju. Legalno su ovde, poštuju sve zakone. Zarađuju legalno novac i troše ga u Srbiji i pune naš budzet, sve je to pozitivno, zar ne? Onda se nađe neki Perica i kaze Rusi imaju vise para od nasih mladih ljudi i pumpaju cene zakupa pa su stanovi nasima nepriustivi. Ako ovi Rusi ostanu dugoročno i krenu da kupuju stanove, onda ce opet krenuti kuknjava kako se cene pumpaju na štetu domaćeg stanovništva. Mi bismo jedan dan da budemo kapitalisti i uživamo benefit slobodnog tržišta, drugi dan da budemo komunisti i zastupamo tezu da je vlastiti stan osnovno ljudsko pravo. Zato nam i ide ovako dobro...
Ok, ali zasto IT Rusi imaju vise para nego domaci? Jesu li toliko bolji?

Ok, ali zasto IT Rusi imaju vise para nego domaci? Jesu li toliko bolji?
Zato što je kvalitet Rusa koji je došao viši od standardnog preseka ruskog društva. Zamisli da kao referentnu grupu uzmeš Induse koji rade u Silicijumskoj dolini. Svakako zarađuju 10x vise od prosečnog "domaćeg" Amerikanca

Sta je dobro a sta pogresno u ovoj reklami?

Da li Rusi kad emigriraju u zapadnu Evropu i SAD/Kanadu takodje idu samo u svoje kafice, skole, vrtice, ili pokusavaju da se tamo integrisu? Meni deluje da nisu preteranu zainteresovani za integraciju i zele da zive u svom nekom paralelnom svetu. Tako ne zivi neko ko planira da dugo ostane da zivi. Ne znam, mozda gresim, ali nisam cuo da nasi kad odu u inostranstvo se toliko izoluju, cak i kad imaju para. Ovakvo ponasanje nasih bih mogao da zamislim jedino kad bi neko nas morao da ide u neku zemlju gde bas ne zeli da ide, a onda pokusa da stvoji neki svoj mirkosvet jer ga ne interesuje okruzenje. Npr. kao kad Evropljani idu u africke ili neke rizicne azijske zemlje, verovatno zive samo u posebnim delovima grada, idu u internacionalne skole i sl.
Od prijatelja roditelji otišli u Kanadu(predgradje ili periferija Toronta) pre nekih 25+god, jedan roditelj(možda i oba) i dan danas ne zna engleski i neće da ga uči. Isto i njegov kum koji živi u istoj ulici. Isto idu u srpske kafiće, prodavnice, jedni kod drugih u dvorištima na ražnju peku prase, jagnje...
Jedni kod drugih rade ili su otvorili nešto svoje.
Uvek su spominjali kako je bolje u Srbiji-Hercegovini svih 25-30god koliko su tamo i evo sada planiraju u penziji i da se vrate.

Od prijatelja roditelji otišli u Kanadu(predgradje ili periferija Toronta) pre nekih 25+god, jedan roditelj(možda i oba) i dan danas ne zna engleski i neće da ga uči. Isto i njegov kum koji živi u istoj ulici. Isto idu u srpske kafiće, prodavnice, jedni kod drugih u dvorištima na ražnju peku prase, jagnje...
Jedni kod drugih rade ili su otvorili nešto svoje.
Uvek su spominjali kako je bolje u Srbiji-Hercegovini svih 25-30god koliko su tamo i evo sada planiraju u penziji i da se vrate.
Vratice se da oslobode nekretnine deci, kao nasi Svajcarci. Srpska verzija: Da umre baba, da unuk dobije sobu.

Vratice se da oslobode nekretnine deci, kao nasi Svajcarci. Srpska verzija: Da umre baba, da unuk dobije sobu.
Njihova deca se ozbiljno premišljaju da li da ostaju ili da se vrate. Ako otvore ovde posao onda se vraćaju, njima je bolje ovde, samo su u pitanju novci(plate). Videćemo. Isto im je problem što ne mogu da skupe za ozbiljniju i pogodnu nekretninu u Torontu. Bukvalno ista priča kao i ivde, skaču plate ali skaču i troškovi, kako skače plata hoćeš bolji lifestyle. Kada imaš bolji lifestyle nemaš za nekretninu i čudiš se cenama tih nekretnina. Samo što su mislili da će barem ako ne mogu tamo brutalnu nekretninu da će moći ovde, pa videli i ovde cene 😉
Dosta naših gastoza se čudi ovde cenama nekretnina pa i majstora i cena u restoranima, kao da misle da ovde vreme stoji od bombardovanja kada su i otišli preko.

Njihova deca se ozbiljno premišljaju da li da ostaju ili da se vrate. Ako otvore ovde posao onda se vraćaju, njima je bolje ovde, samo su u pitanju novci(plate). Videćemo. Isto im je problem što ne mogu da skupe za ozbiljniju i pogodnu nekretninu u Torontu. Bukvalno ista priča kao i ivde, skaču plate ali skaču i troškovi, kako skače plata hoćeš bolji lifestyle. Kada imaš bolji lifestyle nemaš za nekretninu i čudiš se cenama tih nekretnina. Samo što su mislili da će barem ako ne mogu tamo brutalnu nekretninu da će moći ovde, pa videli i ovde cene 😉
Dosta naših gastoza se čudi ovde cenama nekretnina pa i majstora i cena u restoranima, kao da misle da ovde vreme stoji od bombardovanja kada su i otišli preko.
Gastosi bas misle da je ovde super. Bio ja na slavi, teča iz Švice kaze: Znas mali, ja sam isao iz Ciriha preko Madjarske nekad, oni ni autoput nisu imali, znas sta smo mi bili za njih, sila, oni sirotinja. Dobro, nismo ni mi imali, ides preko nekih sela, kod nas isto. A sad evo, izgradjeno, sve je dobro, sve povezano, sta se zalite? I onda mu ja kazem pa teco dodjite ti i tetka, super je ovde. Dosli oni u njegovo selo, izgradili vile i kule i tetka otisla da se zali u opstinu sto nije asfaltirano kod njih u selu. Ovi krenuli da joj se smeju.

Ali svakako ce oni da ostanu, jer su oslobodili stan svom sinu da mu ne prave guzvu tamo. Kupili apartman u nekoj banji, i hoce sad za cerku da kupe stan na Ledinama, pa pitaju mene za Ledine. A meni nije jasno kako su culi za bas Ledine i bas za to se uhvatili da pitaju, verovatno jer su jeftinije kes kupovine u procesu legalizacije i verovatno njihove komsije kupuju. A cerka isto nema nikad da se vrati. Tetka i teca su radili najprostije i najgluplje moguce poslove u Svajcarskoj i tamo stekli stan i ostalo love da se ovde sprdaju sad. Znaci kad dodju ovde na slavu i kad krenu da prosipaju mudrosti, gladan covek da povraca. Milioni, kamioni, avioni, franci, 4 glavna obelezja gastosa.

Sve u svemu, kad se povredila tetka onda je videla gde su dosli kad je trebalo da ide kod ortopeda i kolike pare dala za privatnog lekara.

1758570912611.png

Jel moze ovo da se legalizuje? :D

Ovo dole sto je puklo, kad dodje fasada nema da se primeti ... malo bavomal. malo akrilna boja ... ko pucka ...

1758571087164.png

Jos ako stave turbinu sa generatorom dole mogu i A klasu da dobiju :D :D :D

Pogledajte prilog 252549

Jel moze ovo da se legalizuje? :D
Ovo sam gledao na National Geographic, ovako je nastao reduktor. Neki imperator hteo da ruca sa zenom na vrhu kule da se okrece ukrug polako platforma dok oni rucaju, i oni pustili vodu iz akvadukta i nisu znali kako da naprave da se krece sporije, pa napravili reduktor pomocu dva zupcanika usporili kretanje. E sad ako je neko pokusavao nesto slicno, treba pomoci coveku i legalizovati. Kula, tu je, voda, tu je, vrh zgrade, tu je. Sto posto hoce da se okrece vrh zgrade dok ruca sa zenom.

Ovo sam gledao na National Geographic, ovako je nastao reduktor. Neki imperator hteo da ruca sa zenom na vrhu kule da se okrece ukrug polako platforma dok oni rucaju, i oni pustili vodu iz akvadukta i nisu znali kako da naprave da se krece sporije, pa napravili reduktor pomocu dva zupcanika usporili kretanje. E sad ako je neko pokusavao nesto slicno, treba pomoci coveku i legalizovati. Kula, tu je, voda, tu je, vrh zgrade, tu je. Sto posto hoce da se okrece vrh zgrade dok ruca sa zenom.
Meni je ovo vrh, kao iz nekog Bondovog filma. Iz camca u stan!
Plus resena i voda i kanalizacija i struja (generatorom). Sad kad se legalizuje odmah 3000e kvadrat. Jel mozes u BNV iz camca u stan ... ne moze ... ali u Tutinu moze :D :D :D :D

Zato što bi to bila blasfemija. Ne diže se ruka tako lako na ovakvu kreaciju.

Zašto ovo nije srušeno? Ko pokuša ovde da proda stan treba da se klasifikuje kao neko krivično delo.
VIdi koliko je ovo ... investitor verovatno obezbedjuje glasove ... ko da rusi

1758571747576.png

EDIT: Tacno cu da sednem veceras u kola da idem da vidim to cudo svojim ocima. Posle mogu da kazem da sam svasta video :D

VIdi koliko je ovo ... investitor verovatno obezbedjuje glasove ... ko da rusi

Pogledajte prilog 252551

EDIT: Tacno cu da sednem veceras u kola da idem da vidim to cudo svojim ocima. Posle mogu da kazem da sam svasta video :D
Ponesi rašlje, vidi dal' ima podzemne vode ili je losa energija. Ako je losa energija, da ne ulazemo pare. E sad ne znam dal se ova voda ispod zgrade racuna kao podzemna ili ne, nisam strucan.

Мој бет је и даље благо клизање курса...неодрживо је ако се настави овако...
Ako klizne kurs srusice se sve.Ovde se sve bazira na sve vecim primanjima u evrima,branice se kurs po svaku cenu.Povecace dug za x milijardi,mislim da ce to biti nacin održavanja istog.

Vrh