Mislim da je generalno cela ta prica 'vestacki drze cenu BnV' (ili njena inverzna varijanta 'cene rastu zbog BnV') glupava, a da je teza da je legalizacija stopirana zbog tog projekta posebno glupav pasus te price.Mislis da to nije tacno? Ako nije tacno zasto legalizacija sada i pitanje je legalizacija cega i u kojoj kolicini. Predizborna obecanja su samo to ... obecanja.
Da ne bude kao u onoj narodnoj "obecanje ludom radovanje" ili sto bi rekli majstori "sta mi tesko da obecam"![]()
Osnovna logika kaze da ako pokrenes masovnu izgradnju na nekom mestu to zapravo pritiska cene odozgo ali ovde smo imali upinjanja u logicke skokove kako 'niko drugi ne sme da gradi' (iako je broj izdatih gradjevinskih dozvola u medjuvremenu oborio rekorde u poslednjih 30 godina) i kako 'namerno stopiraju legalizaciju' (koja je stopirana dosta pre projekta, a evo sada vidimo da se resava ubrzano).
Zasto sad? Zato sto su neke fokus grupe navele legalizaciju kao jedan od jace kotiranih problema i tako sto je rejting men utvrdio da bi tu mogao da vrati neki procenat izgubljen u poslednjih 10 meseci.
Da li ce biti nesto od toga? Ko zna. Pricalo se za kredite za mlade da ce biti samo prica (ja prvi sam mislio da ce biti zanemarljiv broj), pa se ispostavilo da i nije tako zanemarjlivo. Isto je bilo i sa ogranicenjem kamata svojevremeno, pa se izguralo do kraja. Sa druge strane imamo i neka obecanaj koja su ostala samo najava, ili su u praksi ispala dosta jadnija, tipa ovo ogranicenje marzi.