Šta je novo?

Cene nekretnina

Imaš na 30km od Bgd kuću za 60k....znaš...kažu....
A i okapnica je izolovana od vlage
Ja tebe stvarno jako retko uspem nešto da razumem. A nije da ne pročitam to sto si napisao par puta…
Može. Za 5000eur pre prvog betoniranja su prodati stanovi u izgradnji, od 125+m2.
Objekat Ugao Modena, ulica Radnička/Stražilovska. Kačio sam ovde kada je krenula prodaja pre više od godinu dana.
Oni kada se izgrade i opreme mogu da se prodaju po toj ceni.
Ima i još na nekim lokacija, gde je za neki posebni stan/penthaus traženo pre 3-4god 5000eur pa je prodat, a nije bio skroz lux sredjen.
u čemu je tajna?

Nego da napravimo neki presek.
-fed pivot
- buffet indikator otišao u oblake
-oborili kamate uz najavu novih smanjivanja. Porasla kamata na kredite u USA.
-zaposlenost posrće. Kreditni rejting pada brzo plebsu
-sve bonds traže veću kamatu
-verovatno dalji raspad 10y Japan bonds

Šta to dalje znači:
1.Postoji velika verovatnoća da je top is in.
2. Malo cvrc pa opet gore i onda nešto pukne u q1-q2

Novi Sad je u pitanju, najbolje lokacije i mikrolokacije odličnih nekretnina.
ok, jasno. poštujem novi sad kao grad, bez ikakve dileme ali stvarno mislim da mi nismo zemlja koja ima 2 podjednaka grada. beograd je priča za sebe i na najboljim lokacijama za odlične nekretnine cene svakako dostižu tu visinu, odnosno to su cene najvišeg ranga u beogradu - 7k eur/m2.
u skladu s tim, ne razumem kako tako nešto isto može da se progura i u novom sadu, koliko god simpatisao taj grad.

ok, jasno. poštujem novi sad kao grad, bez ikakve dileme ali stvarno mislim da mi nismo zemlja koja ima 2 podjednaka grada. beograd je priča za sebe i na najboljim lokacijama za odlične nekretnine cene svakako dostižu tu visinu, odnosno to su cene najvišeg ranga u beogradu - 7k eur/m2.
u skladu s tim, ne razumem kako tako nešto isto može da se progura i u novom sadu, koliko god simpatisao taj grad.
U Beogradu ako računaš ono što je sad na tržištu između nekoliko većih projekata premium segmenta BNV, Marine Dorćol, Delta Distrikta, Hotela Jugoslavija to je već par hiljada stanova sa cenom of 7k eur po m2. U NS je Ugao premium zgrada na top lokaciji, ali to je 20-tak stanova i nema sanse da ti stanovi koliko god sređeni i našminkani budu, dostign 7k eur po m2.

Ja pričam o nekoliko stanova i trenutno jednoj/dve zgrade, tako da je to više manje izuzetak, ali postoji.
I to što ja pišem je realna cena, ove na oglasima APP nisam komentarisao.
Ovde imaš luksuznije nekretnine na prodaju za NS. https://djinas.rs/
Evo ovo je otprilike stan koji je jedan od najboljih po meni u NS-u. Što se tiče lokacije i pogleda i zgrade, a i sredjen je odlično.

Jbt, koliko "čudnih" novina u bankarskom sektoru. Kaže:

"Trajna olakšica: omogućeno jedno restrukturiranje kroz produženje roka otplate gotovinskih, potrošačkih i ostalih kredita sa rokom dospeća do najviše devet godina, odnosno potrošačkih kredita za kupovinu motornih vozila do najviše 11 godina, bez posledica na kapital banke".

Stvarno me teraju da mislim svašta. "Bez posledice na kapital banke" je jedna zanimljiva formulacija koja znači da banka ne mora da povećava rezervisanja, odnosno da ne uzima to kao problematičan kredit. I tako krenu svi da restruktuiraju, i ode likvidnost banke u majčinu. Ha, ha, malo fatalističkog diskurs nije na odmet.

Poslednja izmena:
Ja vam pričam kakva je situacija.
Ako ste se smorili sa viškom para, možete da spremite malo novaca za spx za sledeću godinu. Znam da je bolje uzeti kredit na 99 godina na max po 5% u Srbiji i da je to nepogrešiva investicija ali ipak da imate priliku i za nešto drugo......dok NBS ne ukine mogućnost.
Ko npr planira da se seli u Japan, može da računa na devalvaciju njihove valute. Zameni evre i kupi još jeftinije tamo stan/kuću.
Samo da postoje mogućnosti koje nisu crep i cigla.
Ako vas zanima šta se dešava ako to bude, javite

@G.I.Joe javi se. Kaži šta misliš o trenutnoj situaciji. Idemo svakako u desno

@Suzuman ti si postao gori nego ja 😂. Mnogo mračiš

Ja pričam o nekoliko stanova i trenutno jednoj/dve zgrade, tako da je to više manje izuzetak, ali postoji.
Evo ovo je otprilike stan koji je jedan od najboljih po meni u NS-u. Što se tiče lokacije i pogleda i zgrade, a i sredjen je odlično.
ludilo mozga kakva gajba. svaka čast gazdi stvarno. cena isto tako, alal vera.

Pa ne bas, to je kao da 2025te kazemo najbolji trenutak je bio 2013-2023 pod uslovom da cene nastave da rastu. :)
Vecina je ocekivala neki pad,... rekao sam tad reci cu i sad, hoce ali ko zna sa koje cene.

da, samo kada bi ljudi znali da ce i u kom trenutku cena pasti sa neke cene svi bi bili milioneri
Postovi iz 2021. Jedva čekam da cene padnu/skoče pa da bude "ecaam rekoooo".

Evo poredjenja:
vs

Kakav ludak, em mu kupatilo nije 3-4m2 em ima i kadu. Potrošeni kvadrati.

Evo poredjenja:
vs
Ovaj u Limanu je po meni mnogo lepsi i bolji :)
A i cena je pristupacna, eto moze @BillHicks da razmisli o relokaciji mozda 😂

Ovaj u Limanu je po meni mnogo lepsi i bolji :)
A i cena je pristupacna, eto moze @BillHicks da razmisli o relokaciji mozda 😂
Ja bih lično taj uzeo i da su iste cene, vidim da je potrebna doplata za nameštaj, garaža je 25k i ostava još 10k.
Jedan od najboljih koji sam video, još da je četvorosoban(piše da postoji mogućnost adaptacije).
Fali mi samo 💸💸💸😉

Evo poredjenja:
vs
Meni je ovaj na Limanu bolje sredjen stan. Jos je kvadratura veca i i pristojnija cifra. E sad sta je to Liman i kakoav je kraju odnosu na Detelinaru stvarno ne znam. Mislim prolazio sam kroz NS, popio par kafa, rucao a nisam nikada bio duze od dve nedelje da mogu da kazem da poznajem grad.,

Ja bih lično taj uzeo i da su iste cene, vidim da je potrebna doplata za nameštaj, garaža je 25k i ostava još 10k.
Jedan od najboljih koji sam video, još da je četvorosoban(piše da postoji mogućnost adaptacije).
Fali mi samo 💸💸💸😉
Ma gde ... Ovaj na Limanu je topcina, gledao sad ponovo detaljno slike, koliko je tu sve promisljeno i arhitektonski uklopljeno. Iskreno nisam video bolji stan na oglasima (obaska za taj novac sto u Bg nude plastik-fantastik staklenike). Da zivim u NS tacno bih se zaduzio kao Grcka da ovo pazarim!

Poslednja izmena:
Vrh