Šta je novo?

Cene nekretnina

Za tenkove ne znam. Znam samo da je meso 1080, Teletina 2400. Junetina 1800. Losos 2800 I tako dalje. Bolje je bilo pre uredbe i to jedno 20-25% u zavisnosti od tipa mesa. Tj bilo je 850, 2000, 1400, 2200 pre mesec dana.
Nema inflacije.

Promenili su prvobitnu Uredbu (više puta), pa se sad ista ne odnosi na sveže voće, povrće, ribu i meso.
Takoooo.
Nisam znao. Kakvi su diletanti. Prvo za medije su baš naveli meso, voće, povrće.....prošlo par dana i promenili uredbu znači. Mi smo zemlja ometena u razvoju. U stvari mi smo diletanti. Sad smo skoro 40-50% skuplji od poljoprivrednog i stočarskog giganta Crne Gore. To nije malo poskupljenje odjednom. Kidaju. Vidim ja nešto čudno, paradajz 400 rsd volovsko srce, breskve 350, šljive 280 🤡.....ne mogu dalje.

Poslednja izmena:
Nisam znao. Kakvi su diletanti. Prvo za medije su baš naveli meso, voće, povrće.....prošlo par dana i promenili uredbu znači.
Pa to im je bila i pocetna ideja, obracanje svojoj publici jedan veliki igrokaz kao i ovo senlucenje sa tenkovima po gradu.

Mi smo zemlja ometena u razvoju. U stvari mi smo diletanti. Sad smo ravno 40% skuplji od poljoprivrednog i stočarskog giganta Crne Gore. To nije malo poskupljenje odjednom. Kidaju
Ide nam odlicno, pogledaj cifre :D (uber sarkazam)

Poslednja izmena:
Pa to im je bila i pocetna ideja, obrcanje svojoj publici jedan veliki igrokaz kao i ovo senlucenje sa tenkovima po gradu.

Ide nam odlicno, pogledaj cifre :D (uber sarkazam)
Aj da dočekamo ove izbore pa da vidimo hoće li biti nekih procesuiranja.
20-25% poskupljenja za mesec dana je jasan znak da su pare presušile i da mi državu nemamo niti mehanizme a ni institucije da spreče ovo. Takozvana država zavisi od slamke zvane naplata PDV-a i zato ovo pušta. Ja drugo objašnjenje nemam.
Gde je Defke da nam nalepi neku statistiku kako smo tigar jer nam raste naplata PDV-a a NBS kaže 4% inflacije.

Poslednja izmena:
U tom slucaju bolje da nadjes babu da je cuvas, uz ugovor o dozivotnom izdrzavanju, a da ti ostavi stan. Manji rizik i ne kosta sigurno 200k evradi haha
koliko baba poznaješ bez naslednika u stanovima od po' milje koje mozes da "izdržavas" time što ćeš im odneti jednom nedeljno odneti bakaluk. To je prilično naivno razmišljanje

Kakvo crno procesuiranje ovde treba i lustracija i kastracija da padne!

20-25% poskupljenja za mesec dana je jasan znak da su pare presušile i da mi državu nemamo niti mehanizme a ni institucije da spreče ovo. Takozvana država zavisi od slamke zvane naplata PDV-a i zato ovo pušta. Ja drugo objašnjenje nemam.
Idu plate 5% vanredno medicinskim radnicima na gore, idu i penzije ... a ide i inflacija. Zahuktava se predizborna kampanja izgleda

Kakvo crno procesuiranje ovde treba i lustracija i kastracija da padne!

Idu plate 5% vanredno medicinskim radnicima na gore, idu i penzije ... a ide i inflacija. Zahuktava se predizborna kampanja izgleda
Na to sam i mislio. Sve što nije 2000-te.
Ma ne, ovo je već za*******. Mi smo bili na 95% cena od EU. Sada smo ih zvanično prešišali. Samo ovih mesec dana ti pokazuju da ne možeš ovde da planiraš nešto.
Ajde da vidimo i te izbore.

Kirije će padati ili ostati iste, dok će cene stanova rasti i dalje. To će biti suprotno očekivanjima.
Jbg Jonhy boy, svaki balon ima tačku pucanja…u koliko umoklonuce tonemo plašim se da će kataklizma kod nas trajati godinama dok krene opet oporavak….

Gde je Defke da nam nalepi neku statistiku kako smo tigar jer nam raste naplata PDV-a a NBS kaže 4% inflacije.
Ma 700% poskupljenje.

Kako ti ne dosadi da lupas covece toliko.

Film The Currier pogledati- pranje novca kroz nekretnine u Španiji do kolapsa 2008, svaka sličnost sa trenutnom situacijom u Srbiji slučajna…očigledno sav taj “sivi” novac mora da se propere negde, sad je izgleda kod nas red…Španci se nekako izvukli, kako ćemo mi grdni ne znam….

Cekaj, sad mi tek nije jasno. Pišeš da se u NL menja poreska politika i da dodatno oporezuju nekretnine. Koja je logika da onda imaš nekretnine u toj državi? Zar nije logičnije novac preusmeriti tamo gde su niži porezi i viši yield, nezavisno da li se radi o nekretninama, hartijama od vrednosti, depozitima u fondove, itd. Tim pre ukoliko ne živiš u NL nego recimo u Somboru ili Apatinu, zar nije dovoljno imati NL pasoš i eventualno tekući račun tek da se nađe? Zašto dati holandskoj državi da te globi kad čak ni ne uživaš u benefitima tog društva?
Mora se imati uvek neka kućica da se može otići i živeti. Na obe strane! Ali za višak investicija sve preko Srbije!

Za tenkove ne znam. Znam samo da je meso 1080, Teletina 2400. Junetina 1800. Losos 2800 I tako dalje. Bolje je bilo pre uredbe i to jedno 20-25% u zavisnosti od tipa mesa. Tj bilo je 850, 2000, 1400, 2200 pre mesec dana.
Nema inflacije.
nije baš toliko, priprema za oktobar jbg.

Mora se imati uvek neka kućica da se može otići i živeti. Na obe strane! Ali za višak investicija sve preko Srbije!
Da. Zbog poreza od 2% na višak para koje prelivaju pa se ulazu u spx. Mi tih problema nemamo, kod nas odmah poskupi 20%. Nećemo da se zezamo za te mizerije od 1-2%.

Ja sam napisao cene svega što sam naveo. Uozbilji se i daj neku statistiku kako nam dobro ide. Možeš SDI za početak
Ti svakih mesec dana napises da je sve poskupelo 10-20% ovog meseca (uvek je neka anegdota doduse nikad nema izvora). Saletova inflacija 150%. Junetina prosle godine godine bila 300 din valjda.

Ti svakih mesec dana napises da je sve poskupelo 10-20% ovog meseca (uvek je neka anegdota doduse nikad nema izvora). Saletova inflacija 150%. Junetina prosle godine godine bila 300 din valjda.
Ja sam vrlo zadovoljan što ćemo po cenama preventivno stići razvijene zapadnoevropske zemlje. Što se tiče hrane to smo već ispunili. Ako vam je dosadno pogledajte katalog lidla švajcarska. Cene su iste osim mesa koje je skuplje kod njih u proseku 20%. Lidl Nemačka, ..... proverite sami.
Trudimo se lavovski i što se tiče energenata. Evo prosečan stanovnik koji se greje na struju i hladi, u malom stanu od 50m2 imaće veći godišnji račun 40-50k dinara ukoliko pokuša da uštedi. Ako troši 5kg mesa mesečno što je ništa i tu je veći izdatak 1000-1500rsd. Samo za struju i meso se povećao godišnji trošak oko 60-70k. Ovo je samo poslednjih mesec dana. Samo dve stavke. Struja i meso. O ostalim ne govorim.
Sad su na redu sve moguće usluge kao domino efekat.
Fun fact: samo ove dve stavke su pojele povećanje čuvenog minimalca. Čak su i ti ljudi u minusu. Za ostale i da ne govorim.
Lepota 4% inflacije

Poslednja izmena:
Za novi kompleks na Dorćolu sam dobio ponudu za stan sa jednom spavacom sobom 59m2 i to je trenutno najmanja kvadratura za taj tip stana od onoga sto je pusteno u prodaju.Cena je 4080 +PDV.Trenutno imaju lokacijski dozvolu i rade rezervacije Rok za prvu fazu je proleće 2028,a za drugu 2030,upotrebna dozvola ne pre 2031.
U Vojvodjanskoj 88 cena je trenutno 2950+PDV,u Vojvodjanskoj 20 je 3000+PDV,u Vojvodjanskoj 28 je 3100+PDV,ali je jako malo stanova ostalo i digli su cenu(za jedan od 50m2 traze 3400+PDV).
ne znam da li delimo utisak ali ja dugo vremena nisam video lošije strukture od tih stanova u Dorćol Residence.
razlog za to je taj što su na spratu upakovali 24 ili 26 stanova (jedan od ta dva broja, zaboravio sam koji) i dodatno su stavili duge a uske terase. tako dolaziš do stanova od 70-80-90 kvadrata gde su sobe u fazonu tunela sa širinom od 230cm i manje više dobijaš potpuno nefunkcionalan stan, a kvadratura tu.
Brixwell je poznat investitor, gradili su dve zgrade u lozničkoj na vračaru i jednu u "gospodara (prezime ne pominjem)". zgrade spolja i iznutra izgledaju fanstastično, ali su strukture malo je reći kriminalne. nerealno, ali ljudi dobijaju fanstastične lokacije u gradu i ne znaju (ili neće) da nađu arhitektu koji će nacrtati krštene stanove

Ja sam vrlo zadovoljan što ćemo po cenama preventivno stići razvijene zapadnoevropske zemlje. Što se tiče hrane to smo već ispunili. Ako vam je dosadno pogledajte katalog lidla švajcarska. Cene su iste osim mesa koje je skuplje kod njih u proseku 20%. Lidl Nemačka, ..... proverite sami.
Trudimo se lavovski i što se tiče energenata. Evo prosečan stanovnik koji se greje na struju i hladi, u malom stanu od 50m2 imaće veći godišnji račun 40-50k dinara ukoliko pokuša da uštedi. Ako troši 5kg mesa mesečno što je ništa i tu je veći izdatak 1000-1500rsd. Samo za struju i meso se povećao godišnji trošak oko 60-70k. Ovo je samo poslednjih mesec dana. Samo dve stavke. Struja i meso. O ostalim ne govorim.
Fun fact: samo ove dve stavke su pojele povećanje čuvenog minimalca. Čak su i ti ljudi u minusu. Za ostale i da ne govorim.
Lepota 4% inflacije
Kako si dosao do toga da ce prosecan stanovnik u stanu od 50m2 imati veci racun na godišnjem nivou 40-50k dinara,struja poskupljuje 6,6% sad u oktobru,ili sam nesto propustio,ili si hteo reci 4-5k dinara na godišnjem nivou?Po tvojoj matematici taj prosecni stanovnik je imao prosecni mesecni racun oko 60000 din

Lepota 4% inflacije
‘Jeftiniji Lidl u Nemackoj’ je fraza koja se ponavlja, brat bratu bar 15 godina.

Vrh