StariPosmatrač
Advanced
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 4.058
Hoće li plodouživalac skoro? 
mozda je vitalna gospodja ne bih se ja tu zezaoHoće li plodouživalac skoro?![]()
Moguce da je dopunjen oglas jer onda kada smo prvi put gledali to nije pisalo. No u krajnjem slucaju nije ni bitno, od svih ludorija kakve mogu da postoje ovde je jos i jasno o cemu se radi.Postovani, jasno je napisano da se stan prodaje sa teretom plodouzivanja, zato i jesu specijalni uslovi kao i cena.
Inace agent ce da odgovori objektivnoEvo ga agent pa neka vam prenese ima li ponude i kakav je fomo. Koliko % su kreditni kupci i to
PantelijaHoće li plodouživalac skoro?![]()
Tak tekst je verovatno naknadno dodat. Verovatno bismo primetili da je to pisalo i pre 12 dana kad smo komentarisali.Postovani, jasno je napisano da se stan prodaje sa teretom plodouzivanja, zato i jesu specijalni uslovi kao i cena.
Postovani, jasno je napisano da se stan prodaje sa teretom plodouzivanja, zato i jesu specijalni uslovi kao i cena.
Možda se mnogima neće svideti što ću napisati ali mogu vam reći da možete da očekujete veliki beg kapitala iz NL (barem od naših gastarbajtera) prema prvenstveno stanovima u Srbiji zbog izmene poreske politike.Možda je moj zaključak ili raspoloženje ustvari FOMO i da uskoro sledi promena trenda
Naveo sam u direktnom odgovoru da je 2008. porasla nezaposlenost.ć, da su plate u ITu nakon naglog rasta počele da stagniraju, jednostavno se smanjila potrošnja i sve je usporilo.
Mi i dalje imamo dosta likvidnosti. Ljudi kupuju nove stanove u ratama za keš.
Znači prodaješ i stan i kuću koji su u celosti isplaćeni i taj kapital ćeš da gruneš u ciglu u Srbiji?Možda se mnogima neće svideti što ću napisati ali mogu vam reći da možete da očekujete veliki beg kapitala iz NL (barem od naših gastarbajtera) prema prvenstveno stanovima u Srbiji zbog izmene poreske politike.
Ukratko šta se menja od 2026. Oporezuju sa još više štednju i nekretnine (i prvu i ostale). Oporezuju i akcije i to pazite kako računaju da imate svake godine 7,78% prinos na ono što imate uloženo i na to plaćae 36% poreza SVAKE godine bez obzira da li ste prodali akcije i ETFove ili niste. Znači efektivno 2,8% od glavnice svake godine moraš dati kralju! To znači da će velika većina naših da prebacuje svoju štednju, akcije a prvenstveno stanove za Srbiju (uključujući i mene). Ovde će se držati u bankama samo da "račun živi". Pošto većina naših gastarbajtera ne ulaže u ETFove i akcije možete računati još dodatni pritisak od 2026 na stanove. Ne bi da mračim i znam da naša dijaspora nije brojna u NL ali opet sigurno će biti dodatnih investicija u Srbiju.
To sto kazes mi deluje da se dešava ono sto mislim da ce se dešavati,da se ide na potpuno osiromašenje stanovništva,da se ljudima na svaki nacin onemogući da bilo sta poseduju.Jer siromasan nema nikakvu snagu,prava,misljenja,pogotovo kritičko.A sta ce biti kod nas,ko preživi pricaceMožda se mnogima neće svideti što ću napisati ali mogu vam reći da možete da očekujete veliki beg kapitala iz NL (barem od naših gastarbajtera) prema prvenstveno stanovima u Srbiji zbog izmene poreske politike.
Ukratko šta se menja od 2026. Oporezuju sa još više štednju i nekretnine (i prvu i ostale). Oporezuju i akcije i to pazite kako računaju da imate svake godine 7,78% prinos na ono što imate uloženo i na to plaćae 36% poreza SVAKE godine bez obzira da li ste prodali akcije i ETFove ili niste. Znači efektivno 2,8% od glavnice svake godine moraš dati kralju! To znači da će velika većina naših da prebacuje svoju štednju, akcije a prvenstveno stanove za Srbiju (uključujući i mene). Ovde će se držati u bankama samo da "račun živi". Pošto većina naših gastarbajtera ne ulaže u ETFove i akcije možete računati još dodatni pritisak od 2026 na stanove. Ne bi da mračim i znam da naša dijaspora nije brojna u NL ali opet sigurno će biti dodatnih investicija u Srbiju.
Ne treba ti agent već aktuear. Ako najveće svetske osiguravajuće kuće angažuju hiljade ljudi da procene rizik u planiranja stotina milijardi u penzione fondove i osiguranje života, zašto se neko ne bi zabavio ovim problemom. Čitava nauka se svodi u proceni koliko će osoba živeti i koliko ce nepokretnost vredeti. Ja bih se mnogo radije upustio u investiciju ove vrste jer je zasnovana na egzaktnim kalkulacijama i ciframa, nije puka špekulacija kao što "Pantelija" komentari sugerišu.Inace agent ce da odgovori objektivno![]()
Tačno, ali čak i najpreciznije kalkulacije mogu da padnu u vodu kad država donese neki neočekivani propis ili porez. Nije problem samo u proceni rizika, već i u faktorima koje ne možeš da kontrolišeš.Ne treba ti agent već aktuear. Ako najveće svetske osiguravajuće kuće angažuju hiljade ljudi da procene rizik u planiranja stotina milijardi u penzione fondove i osiguranje života, zašto se neko ne bi zabavio ovim problemom. Čitava nauka se svodi u proceni koliko će osoba živeti i koliko ce nepokretnost vredeti. Ja bih se mnogo radije upustio u investiciju ove vrste jer je zasnovana na egzaktnim kalkulacijama i ciframa, nije puka špekulacija kao što "Pantelija" komentari sugerišu.
Moj komentar se odnosio na to da nam agent da procenu trzista. Sto se tice kupovine stana pod teretom plodouzivanja ovo je savrsena investicija za nekog ko i onako planira da mu stoje pare u cigli bez izdavanja ako je to plodouzivanje unutar razumnih granica (nista ti ne vredi da sunes pare u tako nesto ako ne mozes da pristupis stanu narednih 20 godina)Ne treba ti agent već aktuear. Ako najveće svetske osiguravajuće kuće angažuju hiljade ljudi da procene rizik u planiranja stotina milijardi u penzione fondove i osiguranje života, zašto se neko ne bi zabavio ovim problemom. Čitava nauka se svodi u proceni koliko će osoba živeti i koliko ce nepokretnost vredeti. Ja bih se mnogo radije upustio u investiciju ove vrste jer je zasnovana na egzaktnim kalkulacijama i ciframa, nije puka špekulacija kao što "Pantelija" komentari sugerišu.
Kupovina stana sa plodouzivanjem po nizoj ceni je kao kad kupis stan po punoj ceni i odmah naplatis kirije unapred dok traje plodouzivanje. Problem je u tome sto ne znas koliko ce trajati plodouzivanje i sto ne mozes menjati stanara. Plus neki drugi potencijalni pravni problemi.Moj komentar se odnosio na to da nam agent da procenu trzista. Sto se tice kupovine stana pod teretom plodouzivanja ovo je savrsena investicija za nekog ko i onako planira da mu stoje pare u cigli bez izdavanja ako je to plodouzivanje unutar razumnih granica (nista ti ne vredi da sunes pare u tako nesto ako ne mozes da pristupis stanu narednih 20 godina)
Recimo da ne plati infostan narednih 10 godinaKupovina stana sa plodouzivanjem po nizoj ceni je kao kad kupis stan po punoj ceni i odmah naplatis kirije unapred dok traje plodouzivanje. Problem je u tome sto ne znas koliko ce trajati plodouzivanje i sto ne mozes menjati stanara. Plus neki drugi potencijalni pravni problemi.
Ne! Ne prodajem nista u NL! Nego za svu ostalu štednju i investicije kažem da će ići u Srbiju ili preko Srbije! Jer i berza se ovde ne isplati već preko Srbije. Stan ako bude neki povoljan ako dođe neka kriza ili bude stanova kao u Sofiji za 1800 e po kvm da se uzme nešto da se nađe. Ja nikad ne prodajem nista! Samo kažem šta može da se očekuje!Znači prodaješ i stan i kuću koji su u celosti isplaćeni i taj kapital ćeš da gruneš u ciglu u Srbiji?
Cekaj, sad mi tek nije jasno. Pišeš da se u NL menja poreska politika i da dodatno oporezuju nekretnine. Koja je logika da onda imaš nekretnine u toj državi? Zar nije logičnije novac preusmeriti tamo gde su niži porezi i viši yield, nezavisno da li se radi o nekretninama, hartijama od vrednosti, depozitima u fondove, itd. Tim pre ukoliko ne živiš u NL nego recimo u Somboru ili Apatinu, zar nije dovoljno imati NL pasoš i eventualno tekući račun tek da se nađe? Zašto dati holandskoj državi da te globi kad čak ni ne uživaš u benefitima tog društva?Ne! Ne prodajem nista u NL! Nego za svu ostalu štednju i investicije kažem da će ići u Srbiju ili preko Srbije! Jer i berza se ovde ne isplati već preko Srbije. Stan ako bude neki povoljan ako dođe neka kriza ili bude stanova kao u Sofiji za 1800 e po kvm da se uzme nešto da se nađe. Ja nikad ne prodajem nista! Samo kažem šta može da se očekuje!
Kako nema da pobegne ako je NL državljanin? Pa nismo u starom Rimu pa da posedovanje imovine bude preduslov za građanski status. Većina holandskih državljana nisu vlasnici nekretnina, pa opet žive ljudi.Ali onda nema gde da pobegne nazad
Ili recimo da stan u zakup na sta ima pravo. Uglavnom zeznuto posebno ako cekas na nekretninu 20-30god. Do tad bi isplatio i svoj stan.Recimo da ne plati infostan narednih 10 godina![]()
U tom slucaju bolje da nadjes babu da je cuvas, uz ugovor o dozivotnom izdrzavanju, a da ti ostavi stan. Manji rizik i ne kosta sigurno 200k evradi hahaIli recimo da stan u zakup na sta ima pravo. Uglavnom zeznuto posebno ako cekas na nekretninu 20-30god. Do tad bi isplatio i svoj stan.