Šta je novo?

Cene nekretnina

Mnogo govori o čoveku to koji blok na NBG bi izabrao. :ROFLMAO:
Koji bi ti izabrao da možeš? Ja bi 11b. ili 23

ja trenutno zivim u 29. a ziveo sam u 23.
i iskreno da ti kazem, posto trazim sledeci stan, nisam siguran gde.
blok 11b mi bi mi bio top, ali vecina tih blokova, sem ovih centralnih imaju ogroman problem sa parkingom i guzvom. tj automobili pojedu svu lepotu blokova. ono ljudi parakiraju na pesackom, trotoaru gde stignu. mislim da je pitanje trentuka kada ce neko dete da nagrabusi, pogotovo sa dostavljacima indijancima koji voze ko debili. o smecu da ne pricam.
ovde kod mene je prednost, sto za klince mogu da vodim u 10 razlicitih parkica na 5 minuta peske, sto mi je ono plus ogroman u odnosu na sve minuse.

a 23. mi je bash do jaja. mada kada sam ja ziveo par godina tamo, svaki drugi dan interventna mlati neke klince kod terena za basket :D
ali za malo dete, tbh nema jaci blok. samo je gradnja onako, kako te komsija usere

tj ono sto mislim da u stvari nbg se degradira vremenom i da za 10 godina ce biti gore x2

Hoces da kazes da smo zaboravili? Dva najveca gubitka znanja u ljudskoj istoriji su kad je izgorela aleksandrijska biblioteka i kad su Srbi zaboravili da prave puteve, rudnike,... Srecom Kinezi imaju tehnologiju za rudarenje kojom unistavaju sve zivo oko sebe.
Sto smo brate zaboravili da pravimo juga?

najveci gubitak znanja, je da su drugi narodi zaboravili da su srbi.. tj da smo najstariji narod

jer zamisli da to znaju... gde bi nam kraj bio! od tokija do milvokija

a bosna ko nokia

blok 11b mi bi mi bio top, ali vecina tih blokova, sem ovih centralnih imaju ogroman problem sa parkingom i guzvom. tj automobili pojedu svu lepotu blokova. ono ljudi parakiraju na pesackom, trotoaru gde stignu. mislim da je pitanje trentuka kada ce neko dete da nagrabusi, pogotovo sa dostavljacima indijancima koji voze ko debili. o smecu da ne pricam.
ovde kod mene je prednost, sto za klince mogu da vodim u 10 razlicitih parkica na 5 minuta peske, sto mi je ono plus ogroman u odnosu na sve minuse.

a 23. mi je bash do jaja. mada kada sam ja ziveo par godina tamo, svaki drugi dan interventna mlati neke klince kod terena za basket :D
ali za malo dete, tbh nema jaci blok. samo je gradnja onako, kako te komsija usere

tj ono sto mislim da u stvari nbg se degradira vremenom i da za 10 godina ce biti gore x2
NBG samo novogradnja ako se trazi trajno resenje za parking, Zemun takodje. Ja recimo, sto ljudi ovde i znaju, izabrao sam Zemun novogradnju zbog kompletne degradacije (u smislu parkinga i zelenog prostora) i Zemuna i Novog Beograda, ali mi je Zemun bio priustiviji. Parking ce postajati 2x veci pakao na svakih 5 godina, sve babe i dede koje umru, u njihov stan ce se useliti neko sa autom, tako da ce se broj auta samo povecavati.

Ahaha univerzalizam Evropljana, ma šta mi napriča. Ako je neko izmislio šovinizam i ksenofobiju, to su Evropljani. Gori su od svih na planeti, potpisujem.
Pa, današnji koncept ljudskih prava ugrađen u ustave normalnih zemalja- pravo na život, slobodu kretanja, govora, privređivanja, predstavnička demokratija, ideje o pravima žena i slično je poteglo iz evropske filozofije.

U ostatku sveta je bilo normalno da je običan čovek samo podanik vladara, rob ili u najboljem slučaju građanin drugog reda.

Pod uticajem hrišćanstva i prosvetiteljstva dolazi se do ideje o univerzalnim moralnim, pravnim i ostalim normama koje važe za sve ljude, posle to prihvata i socijalizam.

U današnjoj Indiji još uvek funkcioniše kastinski sistem, a u mnogim islamskim zemljama šerijat- koji uvode u britanski pravni sistem- dakle regresija ljudskih prava.

Zamisli tek kako je bilo pre 100 godina?

Pa, Japanci su pored sve vesternizacije de fakto bili robovi cara i aktivni rasisti i čak su istrebljivali sebi bliske Korejce i Kineze.

nisam mislio na taj problem parkinga, u smislu nemas gde ti da parkiras.
dzabe tebi garaza, ako ti je put da dodjes do garaze rizican. sto se u stvari desava. u gramsijevoj. zgrada koja je zamenila muzej, fazon moras vrlo jako da pazis kako izlazis iz garaze, jer ce neko da te pokupi. a onda imas dvosmernu ulicu koja postaje jednosmerna, i onda gledaj dal ces u rikverc ti ili onaj i slicno. tj tvoja garaza kupuje vreme sto je bitno, ali problem je cele infrastrukture i nepreglednosti, jer to utice ne samo na kola, takodje i na pesake, a pritom smanjuje sirinu i prednosti nbg blokova. najbolji primer toga je bio blok 24, kada su izvadili sva auta iz bloka

edit: @enfario ali na kraju dana ako bih morao da biram izmedju parkinga ili kontenta za decu. biracu kontent za decu

A parking ko parking, to je što je. Svako ima 1,5 automobila.
11b je najbolje osvetljen blok pogotovo onaj dalje od reke gde su niže a razmaknute zgrade. A reka odma tu, za decu, pse i šetnju najači blok.
23 blok je top top iz mnogo razloga pogotovo one tri visoke zgrade kod ugla sa MM.

Pa dal će biti gore ne znam, to mu sad dodje lux lokacija. Vreme smena generacija, priuštivost. Videćemo.
Svakako treba centiti to što su blokovi prave vremenske kapsule. Treba da podsete da su i pre tu živeli neki ljudi u nekom ''kakvomgod'' vremenu.

nisam mislio na taj problem parkinga, u smislu nemas gde ti da parkiras.
dzabe tebi garaza, ako ti je put da dodjes do garaze rizican. sto se u stvari desava. u gramsijevoj. zgrada koja je zamenila muzej, fazon moras vrlo jako da pazis kako izlazis iz garaze, jer ce neko da te pokupi. a onda imas dvosmernu ulicu koja postaje jednosmerna, i onda gledaj dal ces u rikverc ti ili onaj i slicno. tj tvoja garaza kupuje vreme sto je bitno, ali problem je cele infrastrukture i nepreglednosti, jer to utice ne samo na kola, takodje i na pesake, a pritom smanjuje sirinu i prednosti nbg blokova. najbolji primer toga je bio blok 24, kada su izvadili sva auta iz bloka
Istina i to. Evo i u Zemunu u Cara Dusana, samo lepe zgrade levo i desno i kad hoces da izadjes na ulicu da skrenes levo, bas uletis u problem i juris samilost ucesnika saobracaja da se ukljucis u saobracaj skoro kao da si na Ledinama.

srecom su pre toga ih arapi povukli. arapi su nekada za evropljane bili ko new york za knic

edit: @enfario ali na kraju dana ako bih morao da biram izmedju parkinga ili kontenta za decu. biracu kontent za decu
Slazem se. Svi imaju drugacije uslove zivota, radi remote, ne radi remote, radi muz, ne radi zena, radi zena, ne radi muz, rade oboje, treba im 1 auto, trebaju im 2 auta, jedno dete, dva deteta, bez dece, jedno sitno, jedno krupno, tri deteta. Svako sam za sebe sabere i oduzme i odabere.

Pa sta znam, ja sam u firmi gde je osnivac i CTO Indijac i gde je 80% Indijaca inzenjera pa sam opet ja najvise rangirani ne-osnivac u inzenjeriji.

Cak bih rekao da trpe diskriminaciju jer par najboljih koji su u firmu dosli kad i ja su fantasticni i realno i bolji tehnicki od mene, ali sam ja 'prezentabilniji', pogotovo kada treba sastanciti sa timovima partnera sa kojima se integrisemo.
Iskustva sa većinom populacije se prenose i na one vanserijske.

Slično kao što je domaća romska populacija indijskog porekla nesklona akademskoj karijeri i kada bi upoznali nekog Roma koji je završio ETF, verovatno bi nam bio čudan i morao bi da se više dokazuje.

To što postoje dobro integrisani Romi ne može da poništi iskustva koje ljudi imaju sa većinom.

Verujem da je tako i sa tim Amerikancima, koji su počeli od pozitivnih predrasuda prema Indijcima.

Indija je imala nobelovca iz Astrofizike, ali to nije moglo da potre činjenicu da je u vreme njegove smrti 1995 veći deo Indije bio bez struje, da su deca neveste bila relativno uobičajena stvar.

Nekoliko elitnih ljudi ne može da promeni prosek.

U tih 4h koliko si kod kuće, previše listaš internet. Tako možemo da kažemo da je kod nas trenutno obojena revolucija i da teroristi i ustaše pokušavaju srušiti državu. Pisalo na internetu.
Slabo posla zadnjih dana. U slobodno vreme ne visim na forumima- družim se, učim, zabavljam.

Ako me manje ima na forumu-ide posao.

Malom Hansu BDP otišao u minus 0.3%.
Ako se tako nastavi, Hansovi roditelji će ga ubrzo slati kod nas na školovanje. Ali opet neće moći da bira. (Pevaćemo mu: što nas sada tražiš, pored njih toliko, gde si Hansu mali bio, kad smo bili nikoo...)
Suzumane, moj je utisak da si neki analitičar? Izlistaš i predstaviš podatke, da sam onomad jedan tvoj post slikao da ga imam. Ono o nivou cena hrane, usluga itd, u EU i kod nas.

Suvi podaci koji objašnjavaju površnost utisaka naših u inostranstvu da je tamo sve isto ili skuplje a mnogo veće plate.

Jesam li pogodio ili je to samo hobi?

I to je diskutabilno sa Nemcima, jer ako je iz uvoza onda su savrseno strogi (mislim Nemci) ali ako im domaca firma uvaljuje djubre onda je OK jer je nemacka firma a zna se da one prave vrhunsku robu ... ccc ... nemacko licimerije ima posebnu dimenziju.
To su mi rekli ljudi što izvoze hranu i piće. Nama je lakše tamo da izvezemo nego u Rusiju što se tiče propisa.

Znači ti iza onog sto napiseš realno i ne stojiš ? Može biti a ne mora da znači ? Pa što piseš uopšte ?
Jel si muzičar ?
Eh, Mićo.

Da sam napravio doskočicu na stihove Džona Miltona, pa da ne shvatiš, ali valjda poznaješ najpoznatije stihove domaće herojske poezije koja se uči u osnovnoj školi, ako već ne na dedinom krilu?

Hteo sam da kažem da ono što izleda nemoguće sada možda bude stvarnost jednog dana.

Ja nikad nisam živeo na NBG pa ne znam koji blok je dobar za život. Centralni mi deluju dobro urbanistički. Savski možda najbolje za porodicu zbog količine zelenila.

Ako je zbog dece, NBG je bezbednije okruženje za život zbog blokovske strukture, ali lično bih uvek radije živeo u starom delu grada. Dorćol po meni ne može u isti koš sa NBG. To je baš pravi grad grad, dok je NBG spavaonica.

Uf, baš ne pratiš.

Pre par dana je bio viralan snimak škotske devojčice od 14 godina, koja je sa nožekanjom i sekirčetom branila sestru od 12 godina od migranata koji su je seksualno uznemiravali.

Migrant je snimio i prijavio policiji a policija je nju privela.

Inače, više puta je policija hapsila silovane maloletnice koje su se žalile policiji da su silovane od pakistanskih bandi, pod izgovorom da su prostitutke.

Policija zataškava te stvari decenijama i sarađuje sa lokalnim migrantskim liderima. Ljudi vanevropskog porekla su u policiji.

Englezi su počeli kampanju farbanja javnih površina sa engleskim zastavama, kače engleske zastave, a nadležne službe prefarbavaju i skidaju zastave.

Sadašnji britanski premijer je ultranepopularan, a saznalo se da je kao advokat bio promigrantski aktivista.

Sve ovo je opomena za nas- prvo kao nema radne snage, onda prikrivanje njihovih zločina i na kraju postaju glasači.

Ovo se kod nas odvija po ubrzanom postupku, ali ljudi pružaju otpor.

Walter zaposlio x migranata- znam ženu koju su zbog toga otpustili.

Sinoć na nekoliko tih restorana je napisano "Migrantski ćaci ćevapi".

Valjda podržavaju vlasnici Vučića.

Bojkot takvih firmi je jedino rešenje ako hoćemo da sačuvamo našu najvredniju nekretninu- državu Srbiju- koja nema cenu koja se može izraziti u fiat valutama.

Retko gadan post: flejming, ksenofbija, obmanjivanje, potpuno je jasno da se informises iz nekredibilnih izvora (borderline teorija zavere), iz nekakvih neproverenih glasina itd itd.

Ali to je samo moje misljenje, nego uzmi copy pasteuj sam svoj post u chat gpt i pitaj ga sta misli o njemu, plus ga pitaj da ti ovo fact chekuje.

Retko gadan post: flejming, ksenofbija, obmanjivanje, potpuno je jasno da se informises iz nekredibilnih izvora (borderline teorija zavere), iz nekakvih neproverenih glasina itd itd.

Ali to je samo moje misljenje, nego uzmi copy pasteuj sam svoj post u chat gpt i pitaj ga sta misli o njemu, plus ga pitaj da ti ovo fact chekuje.
U principu baš i nije nego mi baš i nemamo negativnih iskustava toliko kao zapadnjaci.
Poznanik, stranac, visoki dr mr u korporacijskom svetu zivi u Italiji. Zivi u boljem naselju, gde su imućniji. Parkirao ispred svoje kuće i video ujutru auto bez točkova. To je bilo još pre par godina, pre korone kada su stvari bile normalnije. Ćerku vozi svuda autom ili ide taksijem. Baš je veliki problem kod njih. Nije to samo da te neko ubije, opljačka, siluje. To su ekstremne stvari koje su nazalost u porastu. Na svaku ekstremnu imaš 1000 "sitnih" poput dodirivanja, presretanja, dobacivanja itd. Vrlo nezgodna situacija. To ne dolazi od obrazovanih ljudi već od onih bez obrazovanja i kulture. Najprostijih koji hoće da rade za kikiriki. Obično domaće stanovništvo od njih nema koristi. Samo manje plate i probleme. Korist jedino imaju firme koje su nadnacionalne.

Vrh