Šta je novo?

Cene nekretnina

Mislim figurativno ne baš bukvalno na računu nego investirano u svašta nešto. I onih 30K pored toga ;)
Ali ako imaš 5 M investirano i to ti donosi 30k mesečno i pored toga zarađuješ 30k eur mesečno....voleo bih da vidim matematiku kako je moguće potrošiti makar i približno taj iznosu periodu od 30 dana? Ajde čak i da potrošiš jedan mesec, ali već naredni dobijaš novih 60k, pa onda opet 60k....baš ne bih imao ideju kako taj novac da potrošim osim na dodatne investicije koje bi neumitno dovele do dalje akumulacije kapitala. Mislim da ljudi na tom nivou rade nešto samo zato što to vole, a novac je samo posledica.

Ali ako imaš 5 M investirano i to ti donosi 30k mesečno i pored toga zarađuješ 30k eur mesečno....voleo bih da vidim matematiku kako je moguće potrošiti makar i približno taj iznosu periodu od 30 dana? Ajde čak i da potrošiš jedan mesec, ali već naredni dobijaš novih 60k, pa onda opet 60k....baš ne bih imao ideju kako taj novac da potrošim osim na dodatne investicije koje bi neumitno dovele do dalje akumulacije kapitala. Mislim da ljudi na tom nivou rade nešto samo zato što to vole, a novac je samo posledica.
Potroši se, ima mnogo gladnih ruku oko tebe ili da se odrekneš svih i živiš neki uvrnuti život.
Pa da. Radit to sto voliš i to ti donosi još para :) Eto vidi Bajatovica … sve tako :)

Ne znam konkretne razloge. Evo ženina porodica/rodjaci gledali da uzmu kuću u NS-u nedavno. Prvo bili podstanari, pa svoj stan, pa veći i sada kada imaju ozbiljne plate i kapital su hteli kuću. Realno ne mogu da uzmu gotovu kuću po njihovim kriterijumima u NS-u, preskupo im je, a da nastave istim visokim standardom da žive. To im je bila želja, ali zbog cene su se preselili sa izgradnjom svoje kuće u predgradje.
Jedan od najboljih drugara je živeo u kući isto u NS-u u centralnoj lokaciji, njegovi je godinama gradili, sada on sa svojom porodicom živi u velikom stanu malo bliže centru ali nedaleko od svojih, ali krenuo je sa izgradnjom kuće ipak prekoputa svojih roditelja, kaže ne može on u stanu nema tu opuštenost i slobodu za koju je navikao i hoće to da obezbedi i svojima.
Ni ja do nedavno nisam uopšte razmišljao o kući niti sebe mogao da zamislim da živim u njoj - bukvalno neka blokada ka tome, ali sada mi se to sve više svidja.

Ovo mi deluje sasvim ok naselje i kuća, cena je takva kakva je ne znam šta bih rekao. Da sam gradiš ovakvu kući i da kupiš plac nisam siguran koliko bi izašlo, možda 550k.

Vrh