Šta je novo?

Cene nekretnina

Mislim figurativno ne baš bukvalno na računu nego investirano u svašta nešto. I onih 30K pored toga ;)
Ali ako imaš 5 M investirano i to ti donosi 30k mesečno i pored toga zarađuješ 30k eur mesečno....voleo bih da vidim matematiku kako je moguće potrošiti makar i približno taj iznosu periodu od 30 dana? Ajde čak i da potrošiš jedan mesec, ali već naredni dobijaš novih 60k, pa onda opet 60k....baš ne bih imao ideju kako taj novac da potrošim osim na dodatne investicije koje bi neumitno dovele do dalje akumulacije kapitala. Mislim da ljudi na tom nivou rade nešto samo zato što to vole, a novac je samo posledica.

Ali ako imaš 5 M investirano i to ti donosi 30k mesečno i pored toga zarađuješ 30k eur mesečno....voleo bih da vidim matematiku kako je moguće potrošiti makar i približno taj iznosu periodu od 30 dana? Ajde čak i da potrošiš jedan mesec, ali već naredni dobijaš novih 60k, pa onda opet 60k....baš ne bih imao ideju kako taj novac da potrošim osim na dodatne investicije koje bi neumitno dovele do dalje akumulacije kapitala. Mislim da ljudi na tom nivou rade nešto samo zato što to vole, a novac je samo posledica.
Potroši se, ima mnogo gladnih ruku oko tebe ili da se odrekneš svih i živiš neki uvrnuti život.
Pa da. Radit to sto voliš i to ti donosi još para :) Eto vidi Bajatovica … sve tako :)

Ne znam konkretne razloge. Evo ženina porodica/rodjaci gledali da uzmu kuću u NS-u nedavno. Prvo bili podstanari, pa svoj stan, pa veći i sada kada imaju ozbiljne plate i kapital su hteli kuću. Realno ne mogu da uzmu gotovu kuću po njihovim kriterijumima u NS-u, preskupo im je, a da nastave istim visokim standardom da žive. To im je bila želja, ali zbog cene su se preselili sa izgradnjom svoje kuće u predgradje.
Jedan od najboljih drugara je živeo u kući isto u NS-u u centralnoj lokaciji, njegovi je godinama gradili, sada on sa svojom porodicom živi u velikom stanu malo bliže centru ali nedaleko od svojih, ali krenuo je sa izgradnjom kuće ipak prekoputa svojih roditelja, kaže ne može on u stanu nema tu opuštenost i slobodu za koju je navikao i hoće to da obezbedi i svojima.
Ni ja do nedavno nisam uopšte razmišljao o kući niti sebe mogao da zamislim da živim u njoj - bukvalno neka blokada ka tome, ali sada mi se to sve više svidja.

Ovo mi deluje sasvim ok naselje i kuća, cena je takva kakva je ne znam šta bih rekao. Da sam gradiš ovakvu kući i da kupiš plac nisam siguran koliko bi izašlo, možda 550k.

Ovo mi deluje sasvim ok naselje i kuća, cena je takva kakva je ne znam šta bih rekao. Da sam gradiš ovakvu kući i da kupiš plac nisam siguran koliko bi izašlo, možda 550k.
Nije stavljena tacna lokacija, ovo ako je blizu cukaricke padine i cigana koji pale svaki dan razne gluposti dzabe ti ovolika kuca

Svakako bih istražio lokaciju zbog toga. Super je kuća 200m2, a ovaj koncept kuća u nizu u okviru kao kompleksa mi je prva liga. Gleda na šumu, a sadržaji su svi tu. E tako nešto bih ja lično hteo, takav koncept, zadovoljio bih se tada i ovolikim dvorištem, jer je šuma pored. Ovakav koncept je meni želja pored NS-a da gradim, to jest učestvujem u izgradnji u budućnosti, jer bih i sam tamo živeo i ovako nešto mi je baš humano za život.

Imam poznanika iz Majdanpeka. Sve on razume samo je svestan da bez rudnika "grad" ne bi postojao. Kazne za zagadjenje su svakako male još samo kad bi smeli da im to nedopustimo ili rebnemo kazne tolike da im se ne isplati.
Kolike bi bile plate i koliko bi uslo u budzet i koliko bi nama porastao GDP da mi kopamo umesto Kineza? Ako vec unistavamo zivotnu sredinu barem da vise zaradimo od toga.

Poslednja izmena:
Imali smo to pre nego sto su Kinezi dosli, uglavnom je sve islo u minus.
Srecom smo sad u plusu.
Inace, zagadjenje nikad nije bilo toliko kao sada, a to sto smo bili u minusu je iz istog razloga zbog koga nista u ovoj drzavi ne funkcionise, nepotizam, korupcija, kradja,...

Srecom smo sad u plusu.
Inace, zagadjenje nikad nije bilo toliko kao sada, a to sto smo bili u minusu je iz istog razloga zbog koga nista u ovoj drzavi ne funkcionise, nepotizam, korupcija, kradja,...
Da, jesmo sad u plusu. Da, zagadjenje je nekad bilo i vece nego sada. Da, bili smo u minusu i zbog toga ali i jos dosta faktora. Ti faktori nisu promenjeni te otud i takav odgovor na tvoje prvo pitanje.

Da, jesmo sad u plusu. Da, zagadjenje je nekad bilo i vece nego sada. Da, bili smo u minusu i zbog toga ali i jos dosta faktora. Ti faktori nisu promenjeni te otud i takav odgovor na tvoje prvo pitanje.
Ocigledno ne pratis sta se desava, Kinezi iznose milijarde evra svake godine odavde u zlatu, prave nenadonkadivu stetu prirodi koja vredi sigirno i mnogo vise milijardi, a u budzet se slije neka sica koju podele politicari. Ti racunas samo taj plus od sice, a ne racunas koliko je priroda zagadjena, koliko ljudi se razboljeva i koliko politicari otmu od te sice.

Kolike bi bile plate i koliko bi uslo u budzet i koliko bi nama porastao GDP da mi kopamo umesto Kineza? Ako vec unistavamo zivotnu sredinu barem da vise zaradimo od toga.
Lol, mi nemamo tehnologiju da pravimo nadvožnjak na autoputu, a kamoli da kopamo rude. U stvari možemo, na način kako je to rađeno pre 100 godina jer smo tehnološki na tom nivou.

Vrh