Šta je novo?

Cene nekretnina

Ovo za 6k sam lupio, ali se verovatno tako kreću top menadžment plate u korporacijama (CEO, CFO, CTO, i sl.).
@G.I.Joe - probaj, pošalji im CV, biće bar 5k na direktorskoj poziciji.
Tačno je da ovde ne postoje razvojni centri ali pogledajte na onom sajtu u farmaceutskoj industriji, itekako postoje firme koje rade klinička ispitivanja, verovatno za inostranstvo
Ma gde da dobije toliku platu kada najveći deo radnog vremena zeva ovde po forumu, ko zna na koliko još rodoljubivih foruma je dodatno aktivan …ne bi Djordje pretekao probni rad….plasim se 😂

Ma gde da dobije toliku platu kada najveći deo radnog vremena zeva ovde po forumu, ko zna na koliko još rodoljubivih foruma je dodatno aktivan …ne bi Djordje pretekao probni rad….plasim se 😂
Svi ovde koju su po nekoj ulozi sa 5k+ zaradom vise 24/7 na forumu na svim temama gde su nerasprodati stanovi. Zanimljivo

Lux ne može da bude stan od 40m2. Bez obzira na lokaciju i opremljenost.
Lux može da bude stan od 75+ kvadrata uz dodatne pogodnosti (garaža itd). Lux može da bude kuća bez obzira na lokaciju iste. Da imaš gde da se okreneš. Sve ostalo je zaludjivanje i prodaja magle. Nužno zlo. Ja tako gledam.
Sve ispod 120kvm ne može da bude lux 😂

Projekat je dobar, lokacija je losa
Ne znam brate, kakva kod da he lokacija, ne mogu da verujem da neki kupi stan od 200+ m2 I ok mu je da se svaki dan gleda kroz prozor na onakvo okruženje. Da su make platiti da se raskrči ono rastinje, I malo sredi prilaz, ovo sa prve slike je bas HC.

Ne vide se same zgrade najjasnije, ali na slici mikro lokacija je horor, sa ovim neuređenim kaskadama i zaraslim drvećem i panjevima, deluje kao neka favela. Ne znam da li je @enfario bio ironičan ili je stvarno ovo naveo kao projekat koji standard luksuza.
E ma nisam ja ni bio na lokaciji, par puta bacio pogled sa kolegama na rendere i to. Sam projekat jeste luksuz, ali naravno slazem se, i mikrolokacija treba da bude dobra da bi bio full lux.

Sada izbacuju novu zgradu na 3 nedelje...
1756365881879.png

Nadam se da si bio ironičan.
Mislim da nije bio ironičan. Jer podaci o inflaciji i ostali podaci su podaci koji kasne za stvarnošću i izbacuju se kada se već nešto desi. Prodajni dani su forward looking dani i to je ono što ljudi očekuju i zato mislim da su daleko bolji pokazatelj stanja od GDP-ja ili tako nečega. Tačno je da su oni podaci objektivniji od prisustva na prodajnom danu što je čisto subjektivan osećaj ali po meni vrlo relevantan.

Ne znam brate, kakva kod da he lokacija, ne mogu da verujem da neki kupi stan od 200+ m2 I ok mu je da se svaki dan gleda kroz prozor na onakvo okruženje. Da su make platiti da se raskrči ono rastinje, I malo sredi prilaz, ovo sa prve slike je bas HC.
Pa mislio sam i na mikrolokaciju i samu lokaciju naravno, da je ovaj projekat na dedinju vredeo bi x2-3 minimum.
Znas onaj vic o doktoru i ciganu sto su komsije, doktor kada se god probudi i pogleda kroz prozor gleda u kucu cige dok ciga gleda u sredjenu lepu kucu doktora :)

Pa ne mislim ja to misli Pera, ubi nas godinama ovde kako sve realno vredi bar 50% manje jer u Štokholmu ima bolje za manje, a za druga mu je ok mirijevski tavan star pola veka preko 2k. No nov si pa nisi pratio diskusiju, nisi ukapirao sarkazam. O Borči i tim delovima gde ni zombiji ne zalaze bolje da ne pričam šta je sve pisano. I baš to je suština, svi(svi) kukači ovde na temi koji tvrde godinama da su cene previsoke, nerealne, ne vrede, prodavci djubrad, agenti djubrad, kriminalci... i da balon samo što nije pukao prvi bi stavili i veću cenu za svoj stan umesto onoliko koliko misle da vredi.
Ostavi se ti Pere, ne mislim ja to nego ti pokusavas da nametnes nesto. Mislis da ako ponovis nesto 100x kao ovi nasi prevaranti na vlasti da ce da postane istina.
Ja stojim iza toga da cene kod nas nisu normalne i shodno tome i postupam. A to ne znaci da cu da nagovorim prijatelja da proda svoj stan daleko ispod cene vec me covek pitao da se raspitam koja je otprilike trzisna cena. Niti mu ja prodajem stan, niti imam neke veze sa nekretninama pa da mu stelujem cenu. A niti je covek glup da se i sam ne raspita, a sem toga ko ne moze sam da proda ima i agente koji jedva cekaju.

Vrh