Frizeri skoro nikada ne daju račune.Utajiti porez nije jednostavno, to rade krupni igraci.
Ali evo, da li si nekada dobio neki proizvod / uslugu, a da nisi dobio/trazio i racun ?
Frizeri skoro nikada ne daju račune.Utajiti porez nije jednostavno, to rade krupni igraci.
Ali evo, da li si nekada dobio neki proizvod / uslugu, a da nisi dobio/trazio i racun ?
Ako Joe nije trazio/uzeo racun on je ukrao od drzave.Frizeri skoro nikada ne daju račune.
Ako su pausalci (kao 99% frizera) onda i ne postoji nacin da izdaju fiskalni racun. Jedino sto je vece u Srbiji od sive ekonomije je neznanje- nije svaka situaicja kada ti za pruzenu uslugu ne izdaju fiskalni racun korupcija.Frizeri skoro nikada ne daju račune.
Prilicno sam siguran da je fiskalni racun obavezan cim prodajes uslugu ili proizvod fizickim licima:Ako su pausalci (kao 99% frizera) onda i ne postoji nacin da izdaju fiskalni racun. Jedino sto je vece u Srbiji od sive ekonomije je neznanje- nije svaka situaicja kada ti za pruzenu uslugu ne izdaju fiskalni racun korupcija.
Nije koliko ja znam:Zar nije i njima uvedeno?
Umesto uvrede koju si mi uputio, ispalo je tako da si otkrio koliko malo znaš.Ako su pausalci (kao 99% frizera) onda i ne postoji nacin da izdaju fiskalni racun. Jedino sto je vece u Srbiji od sive ekonomije je neznanje- nije svaka situaicja kada ti za pruzenu uslugu ne izdaju fiskalni racun korupcija.
Kod nas se najcesce utaja poreza i finansijske prevare vrte oko par dobro poznatih modela. Najrasireniji je rad na crno – ljudi rade bez ikakvog ugovora, sve ide na ruke i tako se izbegavaju porezi i doprinosi. U ugostiteljstvu i maloprodaji je stalna praksa da se deo pazara jednostavno ne kuca na fiskalnu kasu, pa prijavljeni promet bude manji nego sto jeste.Utajiti porez nije jednostavno, to rade krupni igraci.
I niko im ništa ne može ... Taksisti jači od državeNije koliko ja znam:
![]()
Uredba o odreÄivanju delatnosti kod kojih ne postoji promet preko fiskalnog ureÄaja
Ovom uredbom odreÄuju se delatnosti kod Äijeg obavljanja, polazeÄi od tehniÄkih i funkcionalnih karakteristika elektronskih fiskalnih ureÄaja i specifiÄnosti obavljanja tih delatnosti, ne postoji obaveza evidentiranja prometa dobara i usluga na malo i primljenih avansa za promet na malo preko...www.paragraf.rs
Uvek kada je bilo price o tome odmah zatvore ceo BG kolima
Uvreda? Ja priznajem kad pogresim ali ti bas osetljiv, ovo je uvreda na nivou "Borca nema kanalizaciju"Umesto uvrede koju si mi uputio, ispalo je tako da si otkrio koliko malo znaš.
sigma babaNeka babuskera iz moje zgrade ima 3 stana neku bednu penziju, ni onda dva visak ne izdaje nego trunu onako i kuka kako je sve skupo.
Ne radi se o tome da sam osetljiv, već o tome da nisi znao da komuniciraš bez uvrede.Uvreda? Ja priznajem kad pogresim ali ti bas osetljiv, ovo je uvreda na nivou "Borca nema kanalizaciju"
Pre neku nedelju krenuo ja na posao nesto ranije, pola 8 ujutru, cekam bus, lik prolazi pored stanice, najnoviji Porse, a on onako sav ljutit, namrgodjen.nisi bogat dok god moras da radis...
ili nije bitno da li si bogat dok radis ono sto volis a malo stvari zelis
za jos mudrosti i saveta, zapratite suzija
Skoro slusao taksiste kako se nasladjuju time sto je izaso neki chet dz-pi-ti kojii ce da zameni IT-evce. Jao, sto bih voleo da u Bg stigne Waymo ili barem onaj driverless taxi iz Wuhana, pa nek objasnjavaju Trampu, ili drugu Xi-u da to tako ne mozeNije koliko ja znam:
![]()
Uredba o odreÄivanju delatnosti kod kojih ne postoji promet preko fiskalnog ureÄaja
Ovom uredbom odreÄuju se delatnosti kod Äijeg obavljanja, polazeÄi od tehniÄkih i funkcionalnih karakteristika elektronskih fiskalnih ureÄaja i specifiÄnosti obavljanja tih delatnosti, ne postoji obaveza evidentiranja prometa dobara i usluga na malo i primljenih avansa za promet na malo preko...www.paragraf.rs
Uvek kada je bilo price o tome odmah zatvore ceo BG kolima
Da, ali bolje je plakati za volanom Porschea nego u šaragama 704-ke.Pre neku nedelju krenuo ja na posao nesto ranije, pola 8 ujutru, cekam bus, lik prolazi pored stanice, najnoviji Porse, a on onako sav ljutit, namrgodjen.
A ja u fazonu mislim se samo: E burazeru dzabe ti Porse, morao si jutros da ustanes u 7 kao i ja. I ja bih bio besan da imam Porse, pa da moram da ustajem u 7.
Sto bi rekao Dragan Pantic Smederevac: I bogati placu.
Pogresno si shvatio ... On nije krenuo nego se vraca, nije ni ustao nego tek treba da legne, a namrgodjen je zbog ... pusti masti na voljuPre neku nedelju krenuo ja na posao nesto ranije, pola 8 ujutru, cekam bus, lik prolazi pored stanice, najnoviji Porse, a on onako sav ljutit, namrgodjen.
A ja u fazonu mislim se samo: E burazeru dzabe ti Porse, morao si jutros da ustanes u 7 kao i ja. I ja bih bio besan da imam Porse, pa da moram da ustajem u 7.
Ne vrede ti pare ako si grudva samoživosti.
Leta Gospodnjeg dve hiljade dvades i neke.
Suzuman.
Da li je bolje iz Nove Pazove Porsche-om na posao u M. Milankovica ili iz Soula peške ?Da, ali bolje je plakati za volanom Porschea nego u šaragama 704-ke.
Moram ti priznati da mi se odnos prema novcu značajno promenio otkad imam decu i vodim potpuno porodičan život. Siromaštvo je teško za roditeljstvo, ali i bogatstvo može da bude opaka zamka!Bolje je biti tužan s parama nego bez njih.
Ne, to zapravo znači da je taj uvek bio sirotinja u glavi.Pa dobro, bas sam malopre o tome razmisljao. Ako neko ne zna da upravlja svojim sredstvima, pa drzi zarobljeno brdo para a umire od gladi, to ne znaci da je sirotinja vec da je tvrdoglav.
Neka proda stan kupi isto u Apatinu i živi ko lord do smrti sa 300k u kešu!Imam komsiju koji zivi u 6 kaplara u stanu od 112 m2 i jedva prezivljava od neke mizerne penzije. Znaci ima minimum 400k eur equity samo u tom stanu, ali nema prihode kojima moze da servisira sopstvenu egzistenicju. Ako gledas sa stanovista prihoda on je teska sirotinja, a ako gledas sa stanovista net worth-a on je visa srednja klasa. Sve je relativno...