Šta je novo?

Cene nekretnina

Došli smo do toga da srednja klasa zivi u BNV, dakle ima ih i na Dorcolu, Nbg, Vracaru. Kad vec odgovara ta cena kvadrata...

Došli smo do toga da srednja klasa zivi u BNV, dakle ima ih i na Dorcolu, Nbg, Vracaru. Kad vec odgovara ta cena kvadrata...
Pa da, visa klasa zivi samo na Senjaku i Dedinju.

Znaci raspored u Srbiji 0.05% visa klasa, 3% visa srednja klasa, 10% srednja klasa i sve ostalo uboga sirotinja

• Sviđa mi se
Reagovanja: M86
Šta su onda ovi na Novom Beogradu, pogotovo u delu koji je između auto-puta i Dunava?

Cene su oko 3.500€ za stan kome moraš da dodaš još nekih 500 da bi bio pristojan.
Koja je onda razlika između nekog ko kupuje u Bulevaru Mihajla Pupina i negde u Luke Ćelovića Trebinjca?
Slične pare će potrošiti, sa tom razlikom što će ovaj što kupuje komunistički beton morati da ima više keša jer renoviranje ne ide na stambeni kredit.
Da ne pričam što će čekati jedno 6 meseci minimum i morati da se zeza sa majstorima.

Pa nema razlike, ja sam taj sto je kupio prvo jedno pa zamenio za drugo :ROFLMAO:

Sebe smatram visom srednjom klasom u skladu sa obrazovanjem, stepenom primanja, stilom zivota. Al sustina price da sam se nategao i pomucio i za jedno i za drugo.

Samo mi je smesno da neko prica da visa srednja klasa (inzenjeri, lekari, profesori na fakultetu) kupuju premium stanove u BnV, odatle je sve krenulo

Nisam detaljno ispratio koji su sve nedostaci konkretno za tunel.
Samo kažem da dosta objekata u Srbiji nema Upotrebnu dozvolu a da se uveliko koriste.
Па што улазиш у дискусију ако не знаш о чему дискутујеш?
Тунелу је дата дозвола за употребу тако што је промењена уредба о безбедном пуштању у рад. То није упоредиво са неком зградом која стоји а нема употребну дозволу из протоколарних разлога.

Pa da, visa klasa zivi samo na Senjaku i Dedinju.

Znaci raspored u Srbiji 0.05% visa klasa, 3% visa srednja klasa, 10% srednja klasa i sve ostalo uboga sirotinja
Imam komsiju koji zivi u 6 kaplara u stanu od 112 m2 i jedva prezivljava od neke mizerne penzije. Znaci ima minimum 400k eur equity samo u tom stanu, ali nema prihode kojima moze da servisira sopstvenu egzistenicju. Ako gledas sa stanovista prihoda on je teska sirotinja, a ako gledas sa stanovista net worth-a on je visa srednja klasa. Sve je relativno...

Pa nema razlike, ja sam taj sto je kupio prvo jedno pa zamenio za drugo :ROFLMAO:

Sebe smatram visom srednjom klasom u skladu sa obrazovanjem, stepenom primanja, stilom zivota. Al sustina price da sam se nategao i pomucio i za jedno i za drugo.

Samo mi je smesno da neko prica da visa srednja klasa (inzenjeri, lekari, profesori na fakultetu) kupuju premium stanove u BnV, odatle je sve krenulo
I mene je sokiralo sto pisu da srednja klasa kupuje BNV. 😀

Imam komsiju koji zivi u 6 kaplara u stanu od 112 m2 i jedva prezivljava od neke mizerne penzije. Znaci ima minimum 400k eur equity samo u tom stanu, ali nema prihode kojima moze da servisira sopstvenu egzistenicju. Ako gledas sa stanovista prihoda on je teska sirotinja, a ako gledas sa stanovista net worth-a on je visa srednja klasa. Sve je relativno...
Stan u zgradi staroj 50 godina ima tu vrednost. Samo konstatujem...tačka

Pa dobro, bas sam malopre o tome razmisljao. Ako neko ne zna da upravlja svojim sredstvima, pa drzi zarobljeno brdo para a umire od gladi, to ne znaci da je sirotinja vec da je tvrdoglav :).

Ja sa 1000evra platom sam srednja klasa ?
Ako može neko da mi to objasni ...hvala.

Ne znam, loš sam sa brojevima. Znam samo da ja nemam sa sve ženu mi i dečicu sitnu. Al' i dalje ima sreće u mojim grudima.
Čuti..imaš ženu ..decu i dobro razmisljaš....proči če i ovo.... Bolje nego ovi šatori i sto su pobegli i o deci ne razmišljaju.....A opet sve znaju...131....
2

Moram samo da se nadovezem na raspravu o tunelu od pre par stranica.
Ne znam zasto pisete da li je bebedan, da li nije bezbedan. Ako ima upotrebnu dozvolu i sve ostale, zakonima propisane, onda je bezbedan. Ukoliko se desi nesto, odgovarace ljudi koji su potpisali da je sve u redu.
Ukoliko nema sve dozvole, onda naravno da nije bezbedan. Nema sta mi forumasi da uporedjujemo zaposnike, gradjevinske dnevnike i ostalo.

Pazi onda očigledno tumačimo srednji sloj drugačije ali po meni te standardne zgrade u BW (pogotovo) ovi najjeftiniji stanovi kao i kompleksi na NBG (osim Danube Residence I Delte) su za srednju klasu. Jer to su stanovi s prosečnom ili malo iznad prosečnom cenom po kvm. Svako ima svoje viđenje, ovo je moje. Isto i vozni park kad vidim u standardnim zgradama to je to. Golf klasa +-. Ima i premium vozila ali to su u onim skupljim zgradama mada se nađe u u običnim sigurno su uzeli veći stan ili vlasnik više voli da vozi Poršea nego da ima bolji stan. Znam konkretno jedan primer mog druga koji za auto bi dao sve a kuća mu je sporedna.
Mozda je to holandski srednji sloj, malo si izgubio orijentaciju oko stanja u Srbiji.
Srednji sloj u Srbiji kupuje u rasponu 2000-3500 bez PDV-a.
Ovo preko toga je visi sloj.

Edit: ne Srbiji vec Beogradu.
U ostatku Srbije je taj opseg jos nizi.

Neka babuskera iz moje zgrade ima 3 stana neku bednu penziju, ni onda dva visak ne izdaje nego trunu onako i kuka kako je sve skupo.

Vidi oko utaje poreza mislim da to više retko ko radi. Pre bi rekao da se radi optimizacija poreza (izraz koji koriste Big 4 konsultanti)! Daću ti plastičan primer ako mogu da biram da li ću platiti 55,5% poreza u NL ili 10% u Srbiji ja ću platiti u Srbiji! Ali porez sam platio. To rade bukvalno sve kompanije na svetu i retko ko se bavi klasičnom utajom poreza jer se ne isplati. To rade možda lokalni vulkanizeri i slično. Ali ko namešta tendere neće da se zeza sa tim. On će otvoriti firmu u Dubai-ju pa će tamo da plati 0% poreza! Ali je legalno sve prijavio. Vidi kako to radi Siniša Mali on je kažem mozak i sve radi po propisima! Da kažem jedan stari citat iz Tesne kože "mućka u skladu s pripisi!"
Da li se to te i sviđa ili ne je drugo.
Evo Bezos npr se preselio na Floridu i posle sebi isplatio akcije i samo tim "preseljenjem" uštedeo nekoliko milijardi na porezima. Nije ništa utajio što ti kažeš jer su velike sume u pitanju pa bi ga uhvatili ali bira gde mu je najbolje u tom trenutku. Što je po meni logično i sada kad možeš sam da istražiš mnogo preko interneta sam treba i koristiti.
Utajiti porez nije jednostavno, to rade krupni igraci.
Ali evo, da li si nekada dobio neki proizvod / uslugu, a da nisi dobio/trazio i racun ?

Vrh