Šta je novo?

Cene nekretnina

Bio sam jako prijatno iznenadjen kada sam u novoj zgradi jednog prijatelja na Vračaru sišao u podrum da nešto odložimo.
Svaki stan je imao ostavu od 4-5 kvadrata.Svaka pregrađena sa ključem brojem sve kako treba.Naravno sve u sklopu kupovine stana bez sabiranja u kvadraturu.
Nije bila neka lux, premium zgrada već aj da kažem prosečna gradnja. Zgrada iz 2019.

Uračunato je u cenu stana svakako, ali ne bih imao ništa protiv. Veliki je problem što se, zbog finansijskog interesa investitora, ukida prostor za ostave, podrume i sl. da bi se prodali kvadrati ili parking mesta, jer se to uvek može skuplje naplatiti nego ostava.

Počeli su po BG da se pojavljuju oni magacini sa storage boxovima, to će možda dobiti na popularnosti jer se zgrade ovako grade.

Jer ih nema puno trenutno, ali bilo je tako i u USA i onda je počelo da radi tržište, masa njih otvorila te magacine i pala cena :)
Ne verujem da taj model može kod nas da zaživi tako da obori cene dovoljno da bude isplativo na duži rok. Ovo sada je više neka polu iznuđena varijanta koja se koristi prilikom selidbi-renoviranja ili tako nešto.

Ja imam podno na gas i granitne pločice. Iskreno ne znam za komfornije i ekonomičnije grejanje. Imaš i varijantu sa tp ali je tu malo rizik da toplotna pumpa koja nije jeftina ne crkne. Opet je gas bolji. Pustiš kad hoćeš, ne zavisiš od toplane. Umesto tp imaš svakako inverter klimu u stanu.
Zato i kazem gore, pojma nemam o tome, ali se meni licno ne svidja podno, tj licna preferenca. Gas je definitivno najbolji, gledam ljudi po Vojvodini bukvalno pustis kad hoces i zagrejes ili ohladis. Ja recimo u Beogradu, ako je hladno i nije pocelo grejanje, radi grejalica.

Ovo je bila informacija koju sam bio dobio:

na I nivou su ostale ostave od 43m2, 46m2, 18m2,
na II nivou 18m2, 16m2, 10m2, 13m2, 7m2, 8m2

Sve ostale su bile rasprodate, ali kosine i visina su bile kriminalne pa sam odustao.

jel moze tu kolima da se pridje? :D neke deluje pogodnu za garazu.
elem ne znam kako izgledaju kosine i to, ali van konteksta, znam da imas pare, uzmi si jednu ostavicu, veruj mi mnogo znaci

jel moze tu kolima da se pridje? :D neke deluje pogodnu za garazu.
elem ne znam kako izgledaju kosine i to, ali van konteksta, znam da imas pare, uzmi si jednu ostavicu, veruj mi mnogo znaci
Ovako gledao sam uzivo 3 ostave:

1. Prva je pod kosinom i uslovljena kupovinom garaznog mesta ispred jer NEMA vrata, wtf
2. Druga je bas neprakticna bila kao tunel
3. Treca je 16m2 i jedina koja mi se svidela ali opet... 16,000 EUR za ostavu :/

Za sada sam odustao od ideje, kada zafali ostava kada bude bilo male dece prodacu stan i neki veci penthaus od 100m2 cu da vijam (koji ima ostavu).

Evo da dodam i ja:
-umesto garaza klackalice na 2 nivoa
-toplotne pumpe za koje je upitno odrzavanje nakon isteka garancije
-podno grejanje
-uski prolazi u garazama
-uski hodnici u zgradama
-nema ostave ni u stanu, ni u garazi

O uvidu u to sta je sve uradjeno sa materijalima u toku izgradnje, mozemo samo da sanjamo, a ovo je ono sto vidimo da kazem nakon izgradnje.
Ja sam izgleda dobro prosao jer od svega navedenog imam samo spokenu dnevnu i kuhinju (sto je nesto sto sam i zeleo doduse).

1. Prva je pod kosinom i uslovljena kupovinom garaznog mesta ispred jer NEMA vrata, wtf
3. Treca je 16m2 i jedina koja mi se svidela ali opet... 16,000 EUR za ostavu :/

Za sada sam odustao od ideje, kada zafali ostava kada bude bilo male dece prodacu stan i neki veci penthaus od 100m2 cu da vijam (koji ima ostavu).

ima rezona. mada ja bih dao te pare za ostavu. tj ne znam da li imati poseban deo za bajseve i to

Izgleda da jedino ja ne koristim ostavu, moja je 4.5 kvadrata u prizemlju zgrade, u prizemlju imamo samo ostave i garaze. Drzim svega par nepotrebnih stvari tamo. 😀

A gde si to gledao? Tamo gde si uzeo stan ili?

Možda mu je prvi put. Uče ljudi na greškama.
EDIT: Ne prate ovaj forum
Drug i drugarica kupovali stan kad su bile normalnije cene leta gospodnjeg 2019 od nekih 90m2. Nije Beograd u pitanju.
Investitor prepustio prodaju ženi 😁. Ona nije znala i uneli su 50% manju cenu ostave u predugovor koji su overili kod notara uz isplaćenih 40%. Kasnije su videli svi ali ostalo je tako pošto je ostava bila 2-3m2. Ali eto. Dešava se

Izgleda da jedino ja ne koristim ostavu, moja je 4.5 kvadrata u prizemlju zgrade, u prizemlju imamo samo ostave i garaze. Drzim svega par nepotrebnih stvari tamo. 😀
Izgleda, ti si onda srećan čovek jer stvarno možeš da živiš u 40m2 ;)

@Extroniks
Uzimaj tu ostavu to ti je dve plate :kum: Neverovatna količina gluposti se nakupi kroz vreme, pogotovo sa decom, a i lakše ćeš da prodaš posle stan koji će svakako da ima veću vrednost.Mada nije baš ni da su gluposti, gume za auto, bicikli, trotineti, kolica, nepotrebne stvari, igračke, alat... Nemoj misliti da je 70m2 dovoljno :D

Vrh