Donirao sam vise puta jednoj humanitarnoj organizaciji za koju znam da rade posteno. Uglavnom kad god mogu i vidim da ima smisla pokusam da pomognem. (Ako hoces mogu i platne naloge da ti posaljem)
No nije to bitno. Postoji jedna izreka, a to je ako ne mozes da pomognes onda ne odmazi, a to “borba je uzaludna”, “sve je isto”… samo odmaze. Uopste je nebitno da li neko zna neki br telefona vec koliko cini za neko drustvo, a “gledam samo svoje dupe” ne cini nista. Ja zivim u ubedjenju ako je drugima dobro bice i meni.
Evo sa druge teme jedan opis “neutralnih” ljudi:
likovi koji pokušavaju na sve da gledaju sa visine, daju neke neutralne komentare, kritikuju obe strane, i dalje traže opciju koja će ih zadovoljiti - ali u stvari su prosto KUKAVICE koje se plaše da se posvete nečemu, da zauzmu nekakav stav pod rizikom da ispadnu gubitnici na kraju. Ovo je tip ljudi koji će, ako sve ovo propadne, biti u fazonu ''pa jesam vam rekao, sve je uzalud'', a ako pobedimo, biće deo proslave jer su ''uvek bili protiv vlasti''.
Ne znam kakva je uloga tvoja i ljudi sa vlasti tada 2004te (mozda si bio u stranci pa si ocekivao nesto zauzvra cim kazes da si ih doveo na vlast) ali opet nesto je te 2000te uradjeno. Nazalost mnogi su ocekivali nesto zauzvrat pa ostali razocarani ili presli u sns ali jbg ljudi se ne menjaju preko noci. (Taj koji to ocekuje onda ipak gleda samo sebe)Potrebno je vreme i konstantna borba. Ono je je bitno je da ne zaronimo u defetizam jer onda zaista nema razloga da ista menjamo ka boljem. Onda i ne zasluzujemo bolji i uredjeniji sistem.