Šta je novo?

Cene nekretnina

Buka i privatnost su meni jedno od glavnih stvari pri izboru nekretnine.
Okruženje, sigurnost za porodicu, gubitak vremena u saobraćaju zbog lokacije, buka, zagadjenje, privatnost, sigurna nekretnina, parking...
Posle toga dolazi odabir za veći komfor-luksuz i još manje gubljenje vremena...

Poslednja moja poruka za danas, Bily me navlači sisa.
Znaš onaj momenat kad se zaigraju, pa se odjednom sete da im treba nešto što su zaboravili fazon u drugoj sobi. Krene onaj iscepkani trk na sitno: tk-tk-tk-tk. Kapiram da roka ispod ubija 😶‍🌫️

Poslednja moja poruka za danas, Bily me navlači sisa.
Znaš onaj momenat kad se zaigraju, pa se odjednom sete da im treba nešto što su zaboravili fazon u drugoj sobi. Krene onaj iscepkani trk na sitno: tk-tk-tk-tk. Kapiram da roka ispod ubija 😶‍🌫️
Zamišljam te kada kupuješ stan pa pošalješ decu u stan iznad da trče kako bi isprobao zvučnu izolaciju ili da svi zajedno trčite po sobi i proizvodite buku i da se konsultujete sa komšijom ispod da li čuje i smeta mu 😉
Realno to i jeste dobra provera, još kada bi mogla da se obavi i tokom noći kada je inače tišina.

Zamišljam te kada kupuješ stan pa pošalješ decu u stan iznad da trče kako bi isprobao zvučnu izolaciju ili da svi zajedno trčite po sobi i proizvodite buku i da se konsultujete sa komšijom ispod da li čuje i smeta mu 😉
Realno to i jeste dobra provera, još kada bi mogla da se obavi i tokom noći kada je inače tišina.
Odgovorio bi' ti, ali sam dostigao limit poruka za danas.
Pozdrav.

Kuća i dete treće ako bude sreće!

pa to je probem, odnos cena/kvalitet a sve je preskupo. a sto je najgore, preskupo za zivce.
Ovo je u stvari jedini kriterijum da li je nesto realno ili nije. Trenutno po ovim cenama spram kvaliteta koji se nudi sve je daleko od realnosti. Mnogo ima tu fuseraja a naplacuje se kao da je premijum.

Evo famozni BNV, bio sam juce do neke firme koja ima 4 spojena apartmanau onoj Aurora zgradi (ili kako se vec zove). Prvi utisak ulazak u garazu - ekstra, lepo veliko siroko bez nenormalnog nagiba. Iz garaze u lobi za liftove boja na zidovima do visine nekih 70cm je podbula na sve strane od vlage. Kada izadjete iz lifta hodnici su sterilni i odjekuju (dobro de to moze da se sredi) ali se vec primecuje zub vremena da soklama i oko vrata. Ovi su na 1. spratu, lepo to sve izgleda ali ... oseca se kanalizacija u toaletima (blagi uzas)...
I da se vratim na temu cena/kvalitet, prema onome sto je placano i kvalitetu koji su dobili ovo je preplaceeno bilo samo tako. Na kraju se svede na to "sta se dobija za ulozeni novac"

Pa o tome pričam, ako je sve što je plaćeno ispod lošije, a sve bolje plaćeno više kako znamo da je preplaćeno ono u sredini?

IMG_1399.png

Pa o tome pričam, ako je sve što je plaćeno ispod lošije, a sve bolje plaćeno više kako znamo da je preplaćeno ono u sredini?
Nikako … Ako ne pratiš izgradnju možeš samo da sanjaš ili da probas da provalis po nekim detaljima. Vreme sve pokaže, ali kako stvari stoje do sada u vecini slučajeva nije bilo omaske da je preplaceno.

Nikako … Ako ne pratiš izgradnju možeš samo da sanjaš ili da probas da provalis po nekim detaljima. Vreme sve pokaže, ali kako stvari stoje do sada u vecini slučajeva nije bilo omaske da je preplaceno.
Kako znaš da je bilo preplaćeno? Daj nam neki primer. Vreme npr pokaže da je bilo čak i jeftino.

Evo ti lični skorašnji primer. Tražio neki lokal za izdavanje i našao u jednom manjem gradu. Dogovorio se sve sa čovekom u vezi kirije i sve se mislim majku mu da nisam preplatio, možda može to još niže. Na dan potpisivanja ugovora me zove da mi kaže da je izdao drugom koji će i da kupi taj lokal (seljački al šta sad). Sada ne mogu da nadjem takav lokal na toj/sličnoj lokaciji u toj kiriji. Npr da sam iznajmio taj lokal i nadjem npr bubašvabu u njemu ili se oseća toalet (budimo realni pola Beograda se oseća) da li bih onda i dalje preplatio kiriju s obzirom da je sve ostalo skuplje? Npr mi svaki put preplatimo koka kolu kad sednemo u kafić. Tržište je jedno, a naše poimanje "realne" cene drugo.

Ovo ali bez zezanja. Igraju se sa valutama, štampaju kao blesavi
Zjb situacija. Evo vidim sad kao "slave" što je S&P 500 dostigao cifru od 6200. Kao pare se mlate, Tramp je do jaja. Od januara (inauguracije) to je skok od nekih 4% nominalno.
U medjuvremenu, zlato je apresiralo oko 23%, a evro ojačao prema dolaru sa 1.03 na 1.18. Koji su tvoji realni prinosi u dolarima?
I ko tu najviše nadrlja? Onaj ko nema kapitala da ulaže, spekuliše, onaj ko kupuje za život = obična raja.

Kod Švaba je usvojen nacrt budžeta za ovu i okvir za sledeću, u kome se predviđaju rekorde investicije i značajni rast ponude državnih obveznica. Ajde malo i Švabe da pojačaju to zaduživanje, ne ide da u ovakvom svetu budu jedini disciplinovani.
Tobože 5% BDP-a za odbranu...

Evo sad gledam, broj prodatih garaža za 4. godine uvećan za 65%. Sad ti je čak i garaža postala hedge ko zlato.

Poslednja izmena:
Zjb situacija. Evo vidim sad kao "slave" što je S&P 500 dostigao cifru od 6200. Kao pare se mlate, Tramp je do jaja. Od januara (inauguracije) to je skok od nekih 4% nominalno.
U medjuvremenu, zlato je apresiralo oko 23%, a evro ojačao prema dolaru sa 1.03 na 1.18. Koji su tvoji realni prinosi u dolarima?
I ko tu najviše nadrlja? Onaj ko nema kapitala da ulaže, spekuliše, onaj ko kupuje za život = obična raja.

Kod Švaba je usvojen nacrt budžeta za ovu i okvir za sledeću, u kome se predviđaju rekorde investicije i značajni rast ponude državnih obveznica. Ajde malo i Švabe da pojačaju to zaduživanje, ne ide da u ovakvom svetu budu jedini disciplinovani.
Tobože 5% BDP-a za odbranu...

Evo sad gledam, broj prodatih garaža za 4. godine uvećan za 65%. Sad ti je čak i garaža postala hedge ko zlato.
sve opipljivo je postalo hedge jer se štampaju pare kao kod Slobe samo se širi na ceo svet pa sporiji je efekat nego u zatvorenom sistemu koji je bio kod nas 1992. 5% na vojsku neće doći iz industrije već samo od štampe.

sve opipljivo je postalo hedge jer se štampaju pare kao kod Slobe samo se širi na ceo svet pa sporiji je efekat nego u zatvorenom sistemu koji je bio kod nas 1992. 5% na vojsku neće doći iz industrije već samo od štampe.
Треба разликовати штампање од емисије новца - штампа се само мали део, онолико колике су потребе за готовином у промету роба и услуга. Скоро сав новац данас у свету долази од емитовања путем кредита које дају комерцијалне банке. Знам да ово многима звучи као теорија завере, јер се на економским факултетима учи другачије (и врло површно), али мислим да је то веома добро, стручно али разумљиво и лаику, објаснио Небојша Катић на свом блогу: https://nkatic.wordpress.com/2016/07/09/misterija-novca-ko-i-kako-kreira-novac/#comment-35337

Суштина је да се нови новац не креира из постојећег новца у виду депозита на рачунима, него буквално "из (танког) ваздуха". Основ за кредит није нечија штедња, већ дужниково обећање (у виду уговора) да ће новац вратити. Пратећи услови су да банка процени да је то обећње основано и да има средства обезбеђења.

Poslednja izmena:
Vrh