Šta je novo?

Cene nekretnina

Pa ako prebacujes tamo pare bez nekog predugovora itd za neku nekretninu verovatno treba neki papir tipa radne vize itd.
Ako kupujes odmah nekretninu tamo verovatno je dovoljan predugovor neki kao osnov prebacivanja para.

Pricam o slucaju kada odavde hoces da prebacis pare na svoj racun u inostranstvu a ne direktno investitoru / prodavcu.
Mada pricam malo i napamet :)
Ok pričaš, kada se planira prebacivanje novaca zbog kupovine nekretnine u inostranstvu nije problem u slučaju fizičkog lica.
Rekli su mi i agenti iz Grčke, Dubaija itd...
Za samo prebacivanje veće sume u ostalim slučajevima stvarno ne znam. Mislim da je do 10k eura prenos eura doVoljen preko granice koji ne mora da se prijavi.
ja sam bio u situacji da nasledim stan (uz troskove isplate nekih manjih suvlasnika) , zatim da ga prodam i kupim malo veci, sve u roku od 3. meseca.
Advokat mi je rekao da ni ne podnosim nikakvu molbu za izuzece jer je jasno da nemam nikakvu dobit.

Mislim da je svejedno da li je ovde ili u inostranstvu.
Kao šyo je kolega rekao nisam siguran da to važi kada se ovde prodaje nekretnina i u inostranstvu kupuje, pogotovo ako se neće tamo živeti.
Naravno ove slučajeve bih ja konsultovao više advokata ili poreskih savetnika/računovodja.
Zašto kažem više iz nekih ličnih primera za banalnije stvari gde mi jedan kaže moraš sve platiti, dok mi drugi kaže pozvaćemo se na ovo i tako smanjiti ili nećeš platiti(više mišljenja su bitna i nisu ni oni po kalupu i da tako rade).

Kao šyo je kolega rekao nisam siguran da to važi kada se ovde prodaje nekretnina i u inostranstvu kupuje, pogotovo ako se neće tamo živeti.
Ne, ziveo bih tamo. Prodao bih stan u kome zivim, samo je to jako tesko sve obaviti u 3. meseca.
Pretpostavljam da je prijava boravka u drugoj zemlji dokaz da zivim tamo.

Jos je to sve nisam organizovao, jos ce potrajati, ali mislim da je neminovnost.
Samo sakupljam informacije o tome koliko bi mi bilo komplikovano da emigriram.

Ne, ziveo bih tamo. Prodao bih stan u kome zivim, samo je to jako tesko sve obaviti u 3. meseca.

Jos je to sve nisam organizovao, jos ce potrajati, ali mislim da je neminovnost.
Znaci dotle dosao defetizam Cotra

Najbolje da vidiš sa našim agentima i agencijama i na njihovim sajtovima šta piše vezano za ovakve slučajeve oni su eksperti u tome i tačno će ti korak po korak opisati šta i kako je potrebno.
u nekim državama dobijaš odmah razne vize pa i gold za porodicu ako kupiš nekretninu odredjenje vrednosti.

Cena je u skladu sa stanom. Ako je uradjeno ok i nema problema sa vlagom onda je ok.
135k sa PDV-om, moguć povrat.
EDIT: Lično skoro nikad ne bih uzimao dogradnje zbog statike(stabilnosti).

Ma slažem se sve, ali nadjite mi trosoban stan sa ovom cenom 135k sa PDV-om(moguć povrat PDV-a) na ok lokaciji.
Eto neka uzmem neka je za BG 25% skuplje znači za 165k.
Ipak je soba soba

Ledine, A blok i Bellville.

Tako kažu. A neko reče pre neki dan kako ništa nema tu.

Jel zna neko koliko se kretala cena kupovine u A-bloku i Belvilu kada su krenuli da se grade(i koje je to godine) i kolika je sada?

Ajde ljudi napisite neke projekte i trenutne cene za njih i lokacije
Trazim 50kv 160k prednost cukarica

Ajde ljudi napisite neke projekte i trenutne cene za njih i lokacije
Trazim 50kv 160k prednost cukarica
Komsija, mogao si kod mene da uzmes da si se javio malo ranije, sada ostao samo penthaus i prizemlje sa terasom od 60 kvadrata, bilo je za 2100 sa PDVom da se uzme, za te pare si mogao skoro 80 kvadrata da uzmes, sada mozes na Vidikovcu da uzmes imas Silvu i neke male zgradice preko puta pumpe iza Meka, mislim da su oni oko 2700 sa PDVom ili malo ispod

Jel zna neko koliko se kretala cena kupovine u A-bloku i Belvilu kada su krenuli da se grade(i koje je to godine) i kolika je sada?
Mislim da je A-Blok krenuo sa 1600€/m2

Zanimljivo da je Belvil isao i do 2500€/m2 pre SEKE, da bi posle oko 2011. pao drastično

Vesti iz 2011.

Neposredno pred početak ekonomske krize, u septembru 2008. godine, pravila se lista čekanja samo za razgledanje stanova u naselju Belvil...

Bilo je mnogo zainteresovanih, a samo nekoliko meseci kasnije sve je stalo. U odnosu na 2008, danas su cene nekretnina niže za 30 odsto, dok je njihov promet prepolovljen.”

A Blok prva faza je bila 1850e, Savada je bila 1800e, ali si mogao da se iscenkaš na 1650/1700e (ovo je bilo dok su još uvek kopali temelje i dok ni oni nisu imali pojma da li će im se posao isplatiti). A Blok IV faza je bila 2450e i to je bila fiksna cena.

Belvil je meni prvi bio prvi takav kompleks da sam video u Srbiji, došao sam tada u BG i jedan Beogradjanin me je sproveo tu i pokazivao ga(imao sam oko 21-22god) on iako se složio da je ok kompleks rekao da ima neka zapažanja.
Rekao je da su dolazili tu i posmatrali i da misli da je većina stanova prazno, da agenti za nekretnine idu i pale svetla i spuštaju/podižu roletne kako bi se prikazalo da ljudi žive tu. Pokazivao mi neku terasu gde je veš okačen i rekao da je tu već mesec dana itd...
Ja tada kao tinejdzer bivam oduševljen kompleksom i govorim da hoću u takvom kompleksu da živim i tu zadajem sebi to kao cilj(bilo mi je i tada ok i bolje ako je poluprazan).
A-blok mi je delovao kao neki kompleks za višu klasu i video sam da se već tu bez razmišljanja hoće Beogradjani da žive, urban, sve pod konac, tu je Delta city i jedan lep život može da se vodi.
Savadu sam ja gledao u nekoliko navrata kao dobru investiciju jer je bila sa dosta nižom cenom od Bloka 65.
Za svaki kompleks od ovih sam znao (imao neki predosećaj ) da će tu sigurno skakati vrednost, samo naravno nisam imao novaca tada.
Sada se dopisujem sa Chatgtp oko cene nekretnina i za BNV dolazim do nekog zaključka da će skočiti cena za 10god duplo, ulazni parametri su mi dvosoban stan od 4500eur/m2, što mi i deluje logično.
Naravno sve zavisi od više sile, ali ako bi poredio cenu kao sa ovim kompleksima koji su tada bili otprilike kao BNV onda je to to.

Ja tada kao tinejdzer bivam oduševljen kompleksom i govorim da hoću u takvom kompleksu da živim i tu zadajem sebi to kao cilj
Ti si bio izuzetan tinejdžer.
Ja kao tinejdžer bivam oduševljen rakijom i govorim sebi da hoću da je saspem celu u sebe i tu zadajem sebi to kao cilj (koji sam ispunio verno).
Boravio sam u mnogim gajbama polu obeznanjen. Ali nisam poželeo da ih imam. Mislim na stanove...

Da li znate ima li nesto na nbg za 3000e kv-novogradnja. Ili banovo brdo.
Slobodno mogu i neki sitni projekti, ne koraju ovi najaci bas.

Ti si bio izuzetan tinejdžer.
Ja kao tinejdžer bivam oduševljen rakijom i govorim sebi da hoću da je saspem celu u sebe i tu zadajem sebi to kao cilj (koji sam ispunio verno).
Boravio sam u mnogim gajbama polu obeznanjen. Ali nisam poželeo da ih imam. Mislim na stanove...
I ja sam tako, samo što iako sam znao da imam mogućnosti nikad nisam imao svoju sobu.
Čak ni ovu prilagodjenim hobitima 😉
Samo se štedelo i ja sam se prilagodio iako nije ni to nekad lako mozgu objasniti(kada nisi takvima okružen), štedi i ulaži.
Kako god, kada se napravi takav mindset onda to posmatraš kao normalno.
Jedino što ja vidim kao neki budući upgrade jeste da se više takvih udruži radi lakšeg postizanja svega, to mi je trenutni i budući cilj.

Vrh