Šta je novo?

Cene nekretnina

ja kada sam ziveo do bulevara nikole tesle upravo to, navikao na konstantno zvuk automobila pa ga i ne primecujes, a ko god bi dosao bio je u fazonu ovde je prilicno bucno zar ne? :D

edit: bolje automobili nego lose komsije doduse, na njih se teze naviknuti :)

slazem se sa tobom, a na nbg dosta stanova je pored autoputa, i njima je uvek manja cena, a i zastakljene terase :D pitao ja jednog lika, kako ti je tu, koliko je bucno, on u fazonu, naviknes se na to, kao white noise. gore mu je bilo kada je ziveo pored parka de su deca preko dana zavijala ko vuci, a uvece pijanci
Zagadjenje bukom je tu najmanji problem. Izduvni gasovi, prasina, cestice gume koje lete na sve strane ... blah

ja kada sam ziveo do bulevara nikole tesle upravo to, navikao na konstantno zvuk automobila pa ga i ne primecujes, a ko god bi dosao bio je u fazonu ovde je prilicno bucno zar ne? :D

edit: bolje automobili nego lose komsije doduse, na njih se teze naviknuti :)
Ziveo sam u studentskom domu u sobi koja je naslonjena na lift. Da se razumemo, nije to lift kao stambena zgrada, to se jase 24/7.
Navikao se za jedan dan. Mogu da zivim i da radim u nemogucim uslovima buke, bukvalno mi nista ne smeta. Kad neko na poslu kaze tisina malo treba mi koncentracija, ja sam u fazonu nisi ti sine vezbao integrale u sobi, a ispred sobe zurka gde lete flase i tegle i gomila pijanih ljudi. Neka se vesele ljudi, sta ja imam protiv njih, jel' imam sobu, imam, jel' nemam za stan, nemam, prilagodjavam se, ta je cena ti su uslovi.

Kao i za nekretnine na trzistu, svaki stan ima zasto je ta cena i zasto je ponekad niza.

Kako se stvari krecu, Beograd postaje izuzetno nehumano mesto za zivot. Godine pritiskaju, crvic mi se mota po glavi o nekom izlasku iz grada. Manja sredina, manje zagadjenja, sve je opustenije. Dilema koju sad imam je da li birati neko prigradsko naselje pa biti oslonjen na grad ili pobeci u neki grad/selo pored

Ziveo sam u studentskom domu u sobi koja je naslonjena na lift. Da se razumemo, nije to lift kao stambena zgrada, to se jase 24/7.
Navikao se za jedan dan. Mogu da zivim i da radim u nemogucim uslovima buke, bukvalno mi nista ne smeta. Kad neko na poslu kaze tisina malo treba mi koncentracija, ja sam u fazonu nisi ti sine vezbao integrale u sobi, a ispred sobe zurka gde lete flase i tegle i gomila pijanih ljudi. Neka se vesele ljudi, sta ja imam protiv njih, jel' imam sobu, imam, jel' nemam za stan, nemam, prilagodjavam se, ta je cena ti su uslovi.
Idealan za vezistu na prvoj liniji :D

Kako se stvari krecu, Beograd postaje izuzetno nehumano mesto za zivot. Godine pritiskaju, crvic mi se mota po glavi o nekom izlasku iz grada. Manja sredina, manje zagadjenja, sve je opustenije. Dilema koju sad imam je da li birati neko prigradsko naselje pa biti oslonjen na grad ili pobeci u neki grad/selo pored
Posto ja dolazim sa brdovitog podrucja, meni su interesantniji ovi ravniji delovi oko obe Pazove i Slankamena. Deluje kao dobra opcija da moze i da se putuje sa posla svaki dan, ako radis na Novom Beogradu.

Dilema koju sad imam je da li birati neko prigradsko naselje pa biti oslonjen na grad ili pobeci u neki grad/selo pored
Možda ti prelazak u "selo" bude prevelika promena. Ja bih uvek gađao da imam ipak brz pristup gradskom sadržaju ukoliko zatreba. Inđija, Stara ili Nova Pazova, Banovci, Ruma, Mladenovac, kao neka srednja udaljenost. Možeš i u okolne gradove tipa Aranđelovac. Ako ne ideš svaki dan na posao, može da bude dobra opcija.

Možda ti prelazak u "selo" bude prevelika promena. Ja bih uvek gađao da imam ipak brz pristup gradskom sadržaju ukoliko zatreba. Inđija, Stara ili Nova Pazova, Banovci, Ruma, Mladenovac, kao neka srednja udaljenost. Možeš i u okolne gradove tipa Aranđelovac. Ako ne ideš svaki dan na posao, može da bude dobra opcija.
Retko se desava da oba bracna/vanbracna partnera rade od kuce ili hibridno. To je apsolutni uslov da ides dalje iz grada, a to ja stvarno jako malo ljudi poznajem da su u takvoj situaciji, iako sam u toj bransi.

Kao i za nekretnine na trzistu, svaki stan ima zasto je ta cena i zasto je ponekad niza.
Kucni red postoji sa razlogom, tako da ne bih se slozio sa ovim.
Meni smetaju nasumicni jaki zvuci buke, konstantni sum, muzika ili buku koja je udaljena je doste laksa da se ignorise nego kada neko iznad skace i trci ili komsija ispod burgija.

Kucni red postoji sa razlogom, tako da ne bih se slozio sa ovim.
Meni smetaju nasumicni jaki zvuci buke, konstantni sum, muzika ili buku koja je udaljena je doste laksa da se ignorise nego kada neko iznad skace i trci ili komsija ispod burgija.
Slazem se za kucni red, to je buka iznutra, naravno da ne treba da bude kao u studentskom domu. Ali buku kao buku spolja ako recimo zivis u nekoj zgradi koja je tipa Geneks pored autoputa, ili ces da se naviknes ili da se iselis. Tu ti ne pomaze kucni rad.

Poenta je da svaka jeftina corba moze za grlo da zapadne, nista vise od toga. Naravno da sam za kucni red.

Meni je dok sam ziveo preko puta Arene zvuk autoputa uvece bio uspavljujuci, vec sa nekih 150m razdaljine se ne cuje bas direkt zvuk motora samo strujanje vazduha pa bude ko talasi na moru :)

Ovde me, paradoksalno, pticice nekad probude vec u 5 ujutru.

Ma to se lako naviknes kad ti nije u zgradi ili do tebe.
Kao sto @sutraw kaze udarci i vibracije te ubijaju u pojam, ili barem mene.

Prvo jer ne mozes da ne osetih ih, jer cak i da stavis slusalice ili odvrnes muziku ti osecas tu buku.

Meni je dok sam ziveo preko puta Arene zvuk autoputa uvece bio uspavljujuci, vec sa nekih 150m razdaljine se ne cuje bas direkt zvuk motora samo strujanje vazduha pa bude ko talasi na moru :)

Ovde me, paradoksalno, pticice nekad probude vec u 5 ujutru.
Ja bih pre ziveo do autoputa nego imao goluba koji me budi svaki put u 6 ujutru kao u proslom stanu :D

slazem se sa tobom, a na nbg dosta stanova je pored autoputa, i njima je uvek manja cena, a i zastakljene terase :D pitao ja jednog lika, kako ti je tu, koliko je bucno, on u fazonu, naviknes se na to, kao white noise. gore mu je bilo kada je ziveo pored parka de su deca preko dana zavijala ko vuci, a uvece pijanci
Da ali su to zgrade i pomalo ipak odmaknute. Ovde ti je dnevna soba bukvalno na autoputu. Konstantna prasina i buka. Sve ima svoju cenu jbg, meni je i 100k previse za ovo jer po onom snimku kuca je sa takvim ukusom da treba 90% menjati. Ne prodaju oni badava. E sad kome je interes samo da se skuci u BGu da ne ulaze nista uz neko spustanje cene moze biti ok.

Menjam stan prekoputa osnovne škole za stan kod autoputa. Šalu na stranu kad sam kupovao stan mislio sam "Super, prekoputa je škola, dečija graja u toku dana, milina". Jako brzo sam shvatio da sam pogrešio, i da nisam bio ni svestan koliko deca uzrasta 7-14 godina vrište. Vrištanje dece mi budi neopisiv nemir, a hvala Bogu vrištanje traje većinu dana kada izađu na teren. Noću mi manje više ne smeta kad se igra basket ili fudbal, ali na vrištanje se nisam navikao ni nakon 5 godina. Takođe sam naučio neke nove psovke od dece koja idu u 2,3,4 razred, nikad nisam ni pomislio da današnji klinci tako sočno psuju.

Meni su sve ove price sa manama stanova najjace. I to iz razloga kako sve to funkcionise u realnosti i kako zapravo ne mozes da provalis nista za kratko vreme i moras da budes mnogo obazriv.
U sustini, stan se oglasi, pozoves, imas 15 min da ga pogledas i 15 minuta da odlucis. Moras brze da razmisljas od toga koju picu narucujes, a kupujes nesto sto verovatno placas ceo zivot posle kroz rate kredita.

Ja sam izbegao jedan stan jer sam izvalio ispod prozora jednu liniju i liniju u cosku jedne sobe i sumnjivo mi je bilo na vlagu, iako sam bio bas bas zagrejan za stan. Kazem da cu da razmislim, izadjem napolje (blokovi oko Fontane), pogledam spolja taj cosak gde je ta soba, kad tamo vidim oluk koji se raspao i ivica fasade otpada bas ispod oluka i bukvalno se vidi spolja put kako potencijalno voda ulazi u zid. I stiglo je do zida sobe koji je debeo pola metra. I onda sam resio, bolje novogradnja i macka u dzaku nego ovakvi problemi, da bar bude novo.

Menjam stan prekoputa osnovne škole za stan kod autoputa. Šalu na stranu kad sam kupovao stan mislio sam "Super, prekoputa je škola, dečija graja u toku dana, milina". Jako brzo sam shvatio da sam pogrešio, i da nisam bio ni svestan koliko deca uzrasta 7-14 godina vrište. Vrištanje dece mi budi neopisiv nemir, a hvala Bogu vrištanje traje većinu dana kada izađu na teren. Noću mi manje više ne smeta kad se igra basket ili fudbal, ali na vrištanje se nisam navikao ni nakon 5 godina. Takođe sam naučio neke nove psovke od dece koja idu u 2,3,4 razred, nikad nisam ni pomislio da današnji klinci tako sočno psuju.

ja nisam imao ta iskustva, ali jedan kolega sa bivseg posla, mi je pricao da je kupio stan u central gardenu, tamo kod postanske. i onda to je zatvorenog tipa, i unutra je igraliste. i kaze nikada ne bi rekao, da deca toliko mogu da vriste, a posto je svuda ogromna kolicina stakla, onda duplo odzvanja i lik je izludio, znam da je na kraju resio da proda stan, ali nije znao gde ce. znas kada bi mi palo na pamet o tome da razmisljam kada kupujem stan :D

Ja sam odrastao u kraju gde je veliko igralište bilo između zgrada, i redovno su nas neke babe polivale vodom kad smo u blizini njihovog prozora. Uzmu izruče pola lavora vode na nas mrtve hladne.
Bile babe ispred svog vremena, ukapirale da su zdravi hladni tusevi. Evo tek sada postali popularni.

Ja sam izbegao jedan stan jer sam izvalio ispod prozora jednu liniju i liniju u cosku jedne sobe i sumnjivo mi je bilo na vlagu, iako sam bio bas bas zagrejan za stan. Kazem da cu da razmislim, izadjem napolje (blokovi oko Fontane), pogledam spolja taj cosak gde je ta soba, kad tamo vidim oluk koji se raspao i ivica fasade otpada bas ispod oluka i bukvalno se vidi spolja put kako potencijalno voda ulazi u zid. I stiglo je do zida sobe koji je debeo pola metra. I onda sam resio, bolje novogradnja i macka u dzaku nego ovakvi problemi, da bar bude novo.
Meni se pre par godina bas svideo jedan stan, odlican raspored sve na oko izgleda solidno ali je zgrada od onih betonskih predformi radjenih na vibrostolovima. Iznutra izmedju plafona i zida vidim nadula se farba, pitam sta je to kazu da je od vlage povuklo. Ne lezi vraze otvorim prozor i vidim na spoju dva sprata zazor od 2-3mm izmedju predformi (to ne moze da se vidi od spolja osim da se gleda nekim dvogledom a i tada je pitanje da li bi se videlo). Da ne duzim, vratim se u sobu, pitam smem li da pritisnem taj deo sto se naduo, oni slezu ramenima. Malo povucem odpadne parce 5-6cm sirine duzine 1m a ispod pukotina na betonskom zidu moze prst da se ugura.

Poslednja izmena:
Meni se pre par godina bas svideo jedan stan, odlican raspored sve na oko izgleda solidno ali je zgrada od onih betonskih predformi radjenih na vibrostolovima. Iznutra izmedju plafona i zida vidim nadula se farba, pitam sta je to kazu da je od vlage povuklo. Ne lezi vraze otvorim prozor i vidim na spoju dva sprata zazor od 2-3mm izmedju predformi (to ne moze da se vidi od spolja ocim da se gleda nekim dvogledom a i tada je pitanje da li bi se videlo). Da ne duzim, vratim se u sobu, pitam smem li da pritisnem taj deo sto se naduo, oni slezu ramenima. Malo povucem odpadne parce 5-6cm sirine duzine 1m a ispod pukotina na betonskom zidu moze prst da se ugura.
Vidim ja da bi kod nas neko razbio pare da otvori agenciju da pruza strucnu podrsku ljudima koji se ne razumeju u ove stvari, a kupuju stan i potreban im je savet.
Ja bih na primer lagano dao nekom 50e za pola sata da gleda sa mnom stan koji mi se svidja i da mi kaze da li je za kupovinu ili ne, da li renoviranje moze uspesno da se izvede itd...

ja nisam imao ta iskustva, ali jedan kolega sa bivseg posla, mi je pricao da je kupio stan u central gardenu, tamo kod postanske. i onda to je zatvorenog tipa, i unutra je igraliste. i kaze nikada ne bi rekao, da deca toliko mogu da vriste, a posto je svuda ogromna kolicina stakla, onda duplo odzvanja i lik je izludio, znam da je na kraju resio da proda stan, ali nije znao gde ce. znas kada bi mi palo na pamet o tome da razmisljam kada kupujem stan :D
Pa isto, još smo gledali kao prednost jer ako bi imali decu mogli bi samo da pređu ulicu. Na kraju ništa od prednosti, selimo se pre nego što dođe taj momenat. Požalim se majci koja je učiteljica 37 godina, kaže ona "Ma obožavaju da vrište, što glasnije to bolje.". Ali čovek ne razmišlja o tome, deca su deca, ne ljutim se, ali mi je izuzetno neprijatno.

Vidim ja da bi kod nas neko razbio pare da otvori agenciju da pruza strucnu podrsku ljudima koji se ne razumeju u ove stvari, a kupuju stan i potreban im je savet.
Ja bih na primer lagano dao nekom 50e za pola sata da gleda sa mnom stan koji mi se svidja i da mi kaze da li je za kupovinu ili ne, da li renoviranje moze uspesno da se izvede itd...
Osim ako onaj koji prodaje stan ne da "agenciji" 100e :D ... u stvari to je idealan biznis, kao ads na YT ... firme placaju da se objave a ti placas da ih ne gledas :D

Vrh