Sta da radim na Altini?
Upravo je uloga drzave da sprovodi ravnomeran regionalni razvoj, ali ne radi skoro nista na tome. Cak naprotiv. Unistavaju se mala mesta kako bi tu imao robove za motanje kablova, a one koji nece da motaju kablove ti dodju u grad i tu im uvalis preskupe kvadrate i mogucnost da biraju da li ce da placaju preskupu kiriju ili da vecno otplacuju kredit za svoj sopstveni stan bogu iza nogu u tom nekom vecem gradu.
Ako sam dobro razumeo post, on bi hteo nesto na nekoj lokaciji u prirodi, ali da je lepa priroda, tipa planina, i da ima interneta. Kao primer je naveo planine Zlatibor i Kopaonik. Ok, jeste to mozda skupo za njegov budzet, ali ne znam da li neka druga planina uopste i ima tako nesto sto on trazi. Deluje mi da on trazi nesto sto bi mu delovalo kao neka egzotika, avantura, a ne neko random mesto koje ima kanalizaciju i internet i gde se nista ne desava, a od prirode ima samo reku u kojoj lokalci izbacuju djubre ili sumu gde je iseceno svo drvece, a ulice u tom mestu se raspadaju. Znaci, ne kupuje za ROI, niti za zivot, nego za boravak od 2-3 meseca godisnje, pa je verovatno racunao na to da je bolje da kupi nego da iznajmljuje svake godine.
Pa cene nekretnina su ti manje-vise iste na Halkidikiju i na nasim planinama tipa Zlatibor i Kopaonik ili banja tipa Vrnjacka Banja. A ja da imam para, pre bih kupio bilo kakvu nekretninu u Grckoj, samo da je pored mora, nego bilo sta kod nas. More je more.