Šta je novo?

Cene nekretnina

ne znam. to je glavna fora, sto ne mogu da skontam
sta mi je ono presek ok gradnje, parkinga i dobrog okruzenja za decu.
ono sto mi najvise mislim odgovara je verovatno one zgrade u tresnjinog cveta, ali to je iznad budzeta izgleda

edit:
a za ostale stvari vidim mane. na primer
a blok/belvil fuseraj
nbg centralni blokovi - arena
kenedi - pumpa
etc

ne znam. to je glavna fora, sto ne mogu da skontam
sta mi je ono presek ok gradnje, parkinga i dobrog okruzenja za decu.
ono sto mi najvise mislim odgovara je verovatno one zgrade u tresnjinog cveta, ali to je iznad budzeta izgleda

edit:
a za ostale stvari vidim mane. na primer
a blok/belvil fuseraj
nbg centralni blokovi - arena
kenedi - pumpa
etc
Zašto je pumpa con?

pa jbg smeta mi taj miris, drugo ocd paranoja

licna stvar jbg, nisu mi sve u vinklu
Razumem te, jednom kada sam pesaka prolazio kod New Minela tamo ona pumpa im se oseca samo tako, udari te samo odjednom :D
Moras jos malo da nam kazes parametre, od zelenila i novogradnje tesko sta osim onog Ozone Residence koji se gradi u Bloku 6, ali je mikro lokacija tu problematicna prilicno.

Znam da je bio plan u tresnjinog cveta da se radi neki projekat:

Ali pitanje je za kad ti to treba? :D

pa ne znam, ne zurim. Ali o ovome razmisljam vec pola godine, i ne mogu se odlucim. Ovo za blok 11 kada bude bilo, kontam da ce biti 8k mi zvuci mnogo. Jedino da prodam trenutni stan da dodam. Ovaj ozone mi i nije nbg

kada vec kazete 500k.to mi neki budzet za sledeci stan. dajte neke preporuke, nbg only
bar jedno parking mesto, kontam 4 sobe, dva deteta, ako poludim mozda trece

potrebne su mi pros/cons
4 spavaće sobe + dnevna ili ukupno 4 sobe?
Ako je bar jedno parking mesto, znači trebalo bi 2 parking mesta

pa jbg smeta mi taj miris, drugo ocd paranoja

licna stvar jbg, nisu mi sve u vinklu

Golf naselje, najbolji kraj za zivot u celom Beogradu, ko je proveo malo vremena tamo, odmah skapiras da ne moze bolje, zelenilo na sve strane, odmah si u Kosutnjaku, 2 minuta pesaka si u Pozeskoj, bazeni Kosutnjak na par minuta, plus je ova zgrada bas dobra, drugar se uselio cim je izgradjena, uzeo je sad jos jedan stan za sestru i njenog muza bas u ovoj istoj zgradi, nema greske

Golf naselje, najbolji kraj za zivot u celom Beogradu, ko je proveo malo vremena tamo, odmah skapiras da ne moze bolje, zelenilo na sve strane, odmah si u Kosutnjaku, 2 minuta pesaka si u Pozeskoj, bazeni Kosutnjak na par minuta, plus je ova zgrada bas dobra, drugar se uselio cim je izgradjena, uzeo je sad jos jedan stan za sestru i njenog muza bas u ovoj istoj zgradi, nema greske
Covek je rekao da zeli iskljucivo NBGD doduse :)

Lux zgrada u kojoj ne postoji podzemna garaža?

pa ne znam, ne zurim. Ali o ovome razmisljam vec pola godine, i ne mogu se odlucim. Ovo za blok 11 kada bude bilo, kontam da ce biti 8k mi zvuci mnogo. Jedino da prodam trenutni stan da dodam. Ovaj ozone mi i nije nbg
Ne znam sta bih ti rekao, od novogradnji to za zelenilo, parkove itd tesko, jedino tu moze da Green Line projekat malo izvuce na bolje ako ga odrade kako su zamislili.
Ali to koliko sam cuo nece pre 2027 da krece, a racunaj 2030 da zavrse a to je 5 godina od sada, porasce deca :D

Tako da ti ostaje samo starogradnja ili da setas / sedas u kola za parkic.
Kod mene ovaj projekat nije bas za malu decu iako ce biti parkic lep, jbg, gradiliste ce biti par godina, nije to bas sjajno okruzenje trenutno.

Svakako je važnije prvo uzeti stan i to jedno parking mesto, a može da se izdaje drugo parking mesto dok se i ono ne kupi.
U kompleksima se uvek može lako iznajmiti parking mesto a i često preprodaju ta parking mesta.
25k nek se računa jedno parking mesto i 40k za sredjivanje četvorosobnog stana, znači ostaje 435k za kupovinu četvorosobnog stana na NBG.
Agenciju može da izbegne, pa čak i da u nekim kompleksima spusti par procenata cenu kod Investitora kada je ova suma u pitanju, tako da bih gledao da je isključivo za stan neka suma od 440-450k koja je na oglasima ili kod Investitora za četvorosoban stan.

Imaju neki parking, ne znam sto nisu podzemnu garazu napravili, pogotovo sto nije stara zgrada
Nisu napravili podzemnu garažu jer je mnogo skuplje kopati i praviti garažu nego betonirsti neku livadu iza zgrade. To je sve ok, ali ako placam pola milke za stan, najmanje što očekujem je da mogu iz zgrade da uđem u auto, ne da razmišljam da li je napolju kiša, sneg ili +40.

Nisu napravili podzemnu garažu jer je mnogo skuplje kopati i praviti garažu nego betonirsti neku livadu iza zgrade. To je sve ok, ali ako placam pola milke za stan, najmanje što očekujem je da mogu iz zgrade da uđem u auto, ne da razmišljam da li je napolju kiša, sneg ili +40.
A vidi, drugar vozi Urusa 2023. godiste pa ga boli uvo dal je kisa, sneg ili 40+, nece ni na tvom autu biti nesto strasno, ali slazem se, bolje je da je napravljena podzemna garaza

Evo, nasao sam informativni komentar na redditu, u skladu sa nasim mindsetom na BeoBuildu:

Screenshot 2025-06-21 at 20.15.59.png

Za jos saveta, lajk, ser i subscribe, samo na BeoBuild forumu :)

jbg nbg je jak constraint, zena vojvodjanka nece brdo

Ne znam sta bih ti rekao, od novogradnji to za zelenilo, parkove itd tesko, jedino tu moze da Green Line projekat malo izvuce na bolje ako ga odrade kako su zamislili.
Ali to koliko sam cuo nece pre 2027 da krece, a racunaj 2030 da zavrse a to je 5 godina od sada, porasce deca :D

Tako da ti ostaje samo starogradnja ili da setas / sedas u kola za parkic.
Kod mene ovaj projekat nije bas za malu decu iako ce biti parkic lep, jbg, gradiliste ce biti par godina, nije to bas sjajno okruzenje trenutno.

meni iskreno taj green line deluje kao neki miks, ali kontam dok se to uradi… preselicu se u kikindu

edit: ako bude neka “normalna” cena ofc

Da ali treba izdržati toliko čekati useljenje, meni da je za život u trenutnoj opciji nema šanse i ovo što sam uzeo za rok od 1.5 god je dugo, jer će još sredjivanje i useljenje će trajati nekih 4meseca.
5god je baš puno
Green Line mi je baš super projekat.
Za život treba gledati i koliko će u okolini da te remeti izgradnja(važan faktor).

Jel ima neki projekat novogradnje na Bežaniji, meni je ok kraj koliko sam video. Drugar koji tamo ceo život živi kaže da bi samo tamo živeo u Beogradu.

ako poludim mozda trece
Otkad su krenuli da mi daju popuste što sam podstanar, čvrsto sam odlučio da napravim treće dete, to će pojačati utisak beznađa kod ljudi. Nemamo iste motive, ali ono... Kad mogu ja, možeš i ti.

ne znam gde da kupim veci stan, a da je ok gradnja a da dete ima gde da polomi nogu
Bitno je da ne prodaš stan koji već imaš, jer onda nisi DŽEEEEK.

Imaš tri wc-a, može skoro cela porodica da ke... vrši nuždu u isto vreme. Može fuca se opika lagano unutra. 3x3 na male goliće. Pozovi kad se useliš, bio sam opak igrač, mogu da ti klince podučim par zaje*******anih driblinga. Sa desne na levu, pa opet na desnu i špic pravo u 90. Zovite me Suzinjooo.

Vrh