Zašto misliš da u NS onaj deo od Narodnih heroja prema Vase Stajica i okolnim ulicama gde se nalazi galerija Matice Srpske nije po meri čoveka? Ulice sa drvoredima, lepe kuće, mir i tišina. Peške si na bilo kojoj lokaciji u centru za 10 minuta, milina.
Urbanistički su mi Limani najbolji kao i njihova pozicija. Velika dvoriša, sa sportskim sadržajima, blizina keja, ogromni kvartovi, pri tome pričamo o Limanu I, II, III, IV, široki bulevari i ulice pod pravim uglovima, pogotovo Liman III i IV.
Park, škole itd... Sa jedne strane Dunav i kej, a opet ušuškan od samog centra koji ti je blizu.
Fakulteti su tu.
Atomska skloništa koja služe deci za sankanje, zelenila svuda.
Urbanistički mi je jedino Novo Naselje nalik tome sa lošijim pozicijom, dalje je centar i kej to jest Dunav(Štrand).
Zamalo da uzmem stan u Patk city-u na Limanu, novogradnja pre dosta godina.
I sada sam se dvoumio izmedju kao moderne novogradnje i kompleksa koji će biti jedan od modernijih, ako ne i najmoderniji ili starogradnju na Limanu - pošto nema novogradnje.
Mislim ima nekih nadogradnja ali to sam rekao sebi da neću.
Ima ulica Vase Stajić i Radnička koje su lepe, ali kažem to su ulice a ipak treba gledati i oko njih strukturu, gužvu, probleme sa saobraćajem itd...
Radim inače u centru, na 1min od Dunavskog parka i samog pešačke zone centra i lepo je, ali nekad je baš problem saobraćaj i parking.
Svakako može sa biciklom da se dodje, ali eto zavisi od osobe do osobe i njegove rutine, takodje treba gledati i strukturu kakvo stanovništa živi u kojem delu pa i u kvartu, zgradi itd...