БЗР је добра замисао и корисна када би била спроведена у корисном циљу (зашто је намењена) али је овде циљ отимање новца по сваку цену.Novi zakon BZR primenu i kontrolu su odlozili na 01.01.2026 koliko sam upucen, a koliko je meni receno obuka mora da se odradi kada zaposlis novog zaposlenog + ako menjas okruzenje gde radis.
Pored toga je uvedeno i obavezno osiguranje zaposlenog svake godine i jos neke druge gluposti.
Generalno nisu skupe te BZR gluposti kada se gleda na godisnjom nivou, ali da jeste dodatno opterecenje jeste...
Да.ДС је мртваца оживео (СПС) и тад потпуно разочарао већину присталица.Tadić je izgubio predsedničke na najtanjoj margini mogućoj, ali DS je politički izgubio kompas u potpunosti koalicijom sa SPS. To je bila svojevrsna izdaja glasačkog tela, što ih je ultimativno potpuno marginalizovalo.
Tadić je izgubio predsedničke na najtanjoj margini mogućoj, ali DS je politički izgubio kompas u potpunosti koalicijom sa SPS. To je bila svojevrsna izdaja glasačkog tela, što ih je ultimativno potpuno marginalizovalo.
Nisu to sitnice, može da izadje 300-400e na mesečnom nivou ni za šta. Nek uvedu gde treba, a ne da je svakome obavezno ko da se svi penjemo i radimo u riziku.Novi zakon BZR primenu i kontrolu su odlozili na 01.01.2026 koliko sam upucen, a koliko je meni receno obuka mora da se odradi kada zaposlis novog zaposlenog + ako menjas okruzenje gde radis.
Pored toga je uvedeno i obavezno osiguranje zaposlenog svake godine i jos neke druge gluposti.
Generalno nisu skupe te BZR gluposti kada se gleda na godisnjom nivou, ali da jeste dodatno opterecenje jeste...
Pa prvo su i pregovarali SRS, DSS i SPS, ali SPS nije hteo da prihvati ponistavanje SSP.u sustini, u alternativnoj realnosti, da ds nije prihvatio koaliciju sa sps, a sps napravio vlast sa radikalima. i onda se desila seka
iju sta bi od njih ostalo
Pa sad, zavisi od tipa posla, kolicine radnika itd...Nisu to sitnice, može da izadje 300-400e na mesečnom nivou ni za šta. Nek uvedu gde treba, a ne da je svakome obavezno ko da se svi penjemo i radimo u riziku.
Pa prvo su i pregovarali SRS, DSS i SPS, ali SPS nije hteo da prihvati ponistavanje SSP.
Nije DS sprecio formiranje takve vlade vec nove izbore.
Nije nemoguce da bi na kraju zavrsili gore i od Moldavije. A da bi posle opet preuzeli neki ‘prosveceni’ proevropski radikali.nisam nigde ni rekao da je sprecio.
samo sam rekao zamisli da se tako odigralo
Da su odbili optuzili bi ih da su predali zemlju radikalima.DS je mogao da odbije da pravi vladu sa SPS-om, ali su bili alavi.
Da su odbili optuzili bi ih da su predali zemlju radikalima.
Sta god da su uradili tad nekome ne bi valjalo.
Ne znam, po pričama stranaca koji imaju ovde firme kažu da ovde birokratija ubija tako da je verovatno tamo lakše. Ovde te zatrpavaju svim i svačim i što treba i što ne treba, prebacuju sa njih na tebe, izmišljaju non stop nešto novo. Sve se to na kraju prelije na cenu proizvoda i usluga.Pa sad, zavisi od tipa posla, kolicine radnika itd...
Ja po onome sto su meni rekli da imam od obaveza apsolutno nije strasno, ali sam i svestan da se obaveze i papirologija povecavaju nonstop za privrednike.
Mada sumnjam da je mnogo bolje u nekim zapadnim drzavama, regulativa se skoro uvek direktno prelije na privrednike u vidu dodatnog vremena, papira i troskova, a mi hocemo da regulisemo stvari. Problem je sto ti kazes shotgun pristup gde se obuhvate svim cudima i ko treba i ko ne treba.
Dobar deo njihovog birackog tela. Bilo je ili neprirodna koalicija ili ponistavanje pregovora sa EU. Ti proceni sta je vaznije tadasnjem birackom telu demokrata.Ne znam ko bi ih optužio da su predali zemlju kad je njihovo glasačko telo bilo dijametralno suprotno glasačkom telu SPS-a. To je bila jako neprirodna koalicija tad, nastala iz čiste alavosti demokrata.
To je takva banalizacija dogadjaja izmedju ta dva izborna ciklusa, kao i samog izbornog rezultata 2012., da ne znam odakle da pocnem.Nema šta ja da procenjujem, videlo se šta je važnije na narednim izborima. Napušteni od svog glasačkog tela, prešli su u opoziciju, i tu ostali zauvek.
Ispade da biti alav na još jedan mandat pošto-poto nekad nije pobednička strategija.
Тај који поставља таква питања никада неће гласати за било какву опозицију. То је суштина а не то да ли имаш шта да му одговориш или немаш.Нисам радио анкету нити ме занима,сећам се да су ме то питали.Први корак је најтежи а не видим начин да се крене без убеђивања њихових бирача да промене страну.Није ми јасно како је Тадић олако изгубио изборе када никад нису стартне позиције исте за власт и опозицију.
Пред изборе,власт придобије део народа кроз повећање плата и пензија,солидарне помоћи а сви се зачудимо колико имало грађевинских машина.Багери само што се не сударају уским улицама,асфалтира се,крпи,дубе канали и речна корита,свака месна заједница се пита што јој је потребно?Све то се дешава само два месеца пред изборе и до следећих си потпуно заборављен.Ко има памћење кокошке гласа оне који му чине пред изборе а заборављају све пре тога.Таквих је много велики број.То је велика предност коју има власт у старту.
Majstori za klimu deru?Ovaj iz sunca je mogao da ostavi račun pa da se vidi šta je to skupo jer je sunce povoljna prodavnica. A tehnika jbg jeste skuplja, majstori za klimu deru jbg.