Jeste..po meni ovo je najava još veće inflacijeRaduješ se inflaciji? Tri Bambi poena za tebe.
Jeste..po meni ovo je najava još veće inflacijeRaduješ se inflaciji? Tri Bambi poena za tebe.
Upravo to. Ali mislim na ovu domaću. Inflacija iz inostranstva ne postoji od 1.1.2024. već skoro godinu i po dana.Jeste..po meni ovo je najava još veće inflacije
Pa jeste ali da bi doslo do inflacije, pored stampe mora da postoji raspodela... dobice penzosi povisice i javni sektor ali mi se cini da to nece biti dovoljno da napravi inflaciju kakvu smo imali.Jeste..po meni ovo je najava još veće inflacije
Joe, ako neko iz Službe prati ovaj forum, ne bi me čudilo da te postave za vice-guvernera ili ministra privrede. Zamisli koji bi efekat imalo da izađeš u javnost i kažeš svima na minimalcu od sutra dupliramo primanja, a pri tome znas da je to toliko lako ostvarivo da ne moras ni da se pomucis. Mislim da bi ti populatnost zasenila i AV-a.Cene u trgovinama bi ostale iste. Usluge bi poskupile ali prvenstveno sam mislio da ne bi bilo velikog uticaja na nezaposlenost. Tako da bi to firme vrlo lako podnele.
Prate, prate, ... sto po sluzbenoj sto po partiskoj liniji a vala i po poslovnoj ......ako neko iz Službe prati ovaj forum...
Iz tvojih usta u Božje uši!!Joe, ako neko iz Službe prati ovaj forum, ne bi me čudilo da te postave za vice-guvernera ili ministra privrede. Zamisli koji bi efekat imalo da izađeš u javnost i kažeš svima na minimalcu od sutra dupliramo primanja, a pri tome znas da je to toliko lako ostvarivo da ne moras ni da se pomucis. Mislim da bi ti populatnost zasenila i AV-a.
već 90-ih kad smo svi bili milijarderi zato i kažem da je stabilan kurs imperativ!Ljudi, imam strasnu ideju. Ajde da otstampamo toliko para da svi imamo 5 puta vece plate. Ne znam kako se niko toga do sad nije setio. Sta moze poci po zlu? Pa svi cemo biti bogatiji, zar ne?
Mesas stabilan kurs i inflaciju. Nasi mogu da otstampaju koliko hoce i da to izazove inflaciju a da kurs odrzavaju vestacki zaduzivanjem ili kako vec. Kako god, svaka inflacija veca od 2% godisnje je stetna. Meni je stabilnost cena veci imperativ. "Stabilan" kurs koji ubija privredu i izvoznike je los.Probali smo to
već 90-ih kad smo svi bili milijarderi zato i kažem da je stabilan kurs imperativ!
Da li se kupci odlucju za nase trziste ili inostrano ne zavisi toliko od samih cena koliko od porekla para. Ovde mozes da das milion za stan, niko te ne pita nista, na zapadu to vec teze ide. Mislim, mozes i tamo da opravdas pare ako si recimo izvukao preko tendera i slicno, ali ne mozes kao kod nas da zaradis milion od droge, odneses u banku, stavis na racun i napises formalno da ti je taj novac dala tetka iz Kanade ili prijatelj iz Amerike.Do koje cene nekretnina možemo ići pre nego se investicioni kupci odluče za inostrano tržište?
Uzeti u obzir koliko je teža kupovina i izdavanje iste nekretnine u inostranstvu.
Ako bi Mirjevo skočilo sutra na 5k svi se slažemo da bi se tada investicioni kupci odlučili za inostranstvo.
Još jedan scenario koji je blizu nemogućeg. Pa nismo mi FED da "štampamo" pare naveliko, održavamo kurs, zadužujemo se pride lagano.Nasi mogu da otstampaju koliko hoce i da to izazove inflaciju a da kurs odrzavaju vestacki zaduzivanjem ili kako vec
Do koje cene nekretnina možemo ići pre nego se investicioni kupci odluče za inostrano tržište?
Uzeti u obzir koliko je teža kupovina i izdavanje iste nekretnine u inostranstvu.
Ako bi Mirjevo skočilo sutra na 5k svi se slažemo da bi se tada investicioni kupci odlučili za inostranstvo.
Prodao si stan u Beogradu i kupiš u inostranstvu, eto rešeno i za njihove stroge zakone, kontrole itd...Da li se kupci odlucju za nase trziste ili inostrano ne zavisi toliko od samih cena koliko od porekla para. Ovde mozes da das milion za stan, niko te ne pita nista, na zapadu to vec teze ide. Mislim, mozes i tamo da opravdas pare ako si recimo izvukao preko tendera i slicno, ali ne mozes kao kod nas da zaradis milion od droge, odneses u banku, stavis na racun i napises formalno da ti je taj novac dala tetka iz Kanade ili prijatelj iz Amerike.
Meni uopste nije jasno ko danas kupuje starogradnju, kada je novogradnja malo skuplja, sa povratom PDV-a cak jeftinija od starogradnje + renoviranja.Evo jednog sa pretenzijom da ode za dva dana
![]()
Blok 70, Savski kej, svetao, retko u ponudi
U neposrednoj blizini reke, savskog keja i šetališta, novoizgrađenih naselja Savada, Blok A i Belvil, nalazi se ovaj jednosoban stan. Smešten je na prvom swww.halooglasi.com
Razumem ali niko nije od tih ljudi toliko blesav da pomisli da može u Beogradu biti nekretnina vrednije nego u Parizu, Londonu, Frankfurtu...Mislim da je glavna stvar ne u ROI, koji je već bedan, već u veri da će rasti cena nekretnine u budućnosti.
Već 10 godina imamo rast cene svake godine i mislim da je počelo da figurira kao prirodni zakon u glavama ljudi da će cene stalno rasti.
Kupce sa BG tržišta nekretnina može oterati samo kriza koja će da ubije tražnju, jer niko neće hteti da uhvati nož koji pada.
Nemaju svi kupci povrat PDV-a. Čekaš 2-3 god da se izgradi zgrada, još toliko da se uknjiži stan.Meni uopste nije jasno ko danas kupuje starogradnju, kada je novogradnja malo skuplja, sa povratom PDV-a cak jeftinija od starogradnje + renoviranja.
Cenim da ce starogradnja morati da ide dole, za razliku od novogradnje koja postojano ide "up".
Ja mislim ni ROI niti rast cena. Jednostavno ne postoji biznis i nismo dovoljno svesni tržista ili gde uložiti novac.Mislim da je glavna stvar ne u ROI, koji je već bedan, već u veri da će rasti cena nekretnine u budućnosti.
Već 10 godina imamo rast cene svake godine i mislim da je počelo da figurira kao prirodni zakon u glavama ljudi da će cene stalno rasti.
Kupce sa BG tržišta nekretnina može oterati samo kriza koja će da ubije tražnju, jer niko neće hteti da uhvati nož koji pada.
Rekao sam više putaNemaju svi kupci povrat PDV-a. Čekaš 2-3 god da se izgradi zgrada, još toliko da se uknjiži stan.
Kupuješ na nevidjeno stan.
Rizikuješ mnogo više nego sa kupovinom starogradnje.
Starogradnju platis i useliš sa vlasničkim papirima.Meni uopste nije jasno ko danas kupuje starogradnju, kada je novogradnja malo skuplja, sa povratom PDV-a cak jeftinija od starogradnje + renoviranja.
Cenim da ce starogradnja morati da ide dole, za razliku od novogradnje koja postojano ide "up".
Opet problem drzave, sto je dozvolila takav javasluk.Starogradnju platis i useliš sa vlasničkim papirima.
Novogradnju čekaš min 2 godine i nadaš se upotrebnoj dozvoli ...