Šta je novo?

Cene nekretnina

hahaha ja bih ovog brata prodavca tovario do besvesti....izmrcvario bih ga da mi proda tako da ode u minus sa transakcijom
Po Ugovoru mora da isplati sledeću ratu ili gubi 10% od Prodajne cene stana a ne od uplaćenog iznosa. Pošto je kupio stan za 208k eura znači izgubio bi 20,800 eura. E sad to je dobra kupovina (za one koji nemaju pravo na povrat PDVa) pa da mu ponude -10k i onda je on u minusu 10k a vi ste kupili za 10k manje nego na prodajnom danu.
To su super kupovine i mnogo se lakše pregovara nego s klasičnim prodavcima starogradnje koji mogu da čekaju do besvesti da prodaju. Ovaj ima deadline i mora da plati ili da proda!!

Inace, jedna zanimljivost koju sam skoro cuo od prijatelja.

Poznanica njegova trebala uzeti kredit sada, i iz banke je odbili jer ima dugovanja firme.
To bi bilo OK da ona zna za tu firmu, elem sta se ispostavilo, da je jedan njen prijatelj otvorio pre par godina firmu na nju (falsifikovao potpis i imao slikanu / kopiju njene licne karte).
Od tada uterao u blokadu firmu sa dugovanjima, i njoj je sada kreditni rejting katastrofa.
Sada resavaju tu situaciju sa bankom i firmom, snaci ce se za kredit kako zna i ume.

Ono sto preporucujem svakome je da jednom godisnje izvuku online svoj kreditni izvestaj preko sajta ili uzivo.

Zvanican sajt baguje i izgleda ko da je pravljen 90ih godina, ja sam uredno gledao svoje izvestaje svake godine da bih bio siguran da sam kreditno cist ali treba zivaca za postupak online pa mozda vam je lakse odraditi to uzivo :)
Prvi izvestaj svake godine je besplatan.

Takodje preporuka na eporezi gledati jednom godisnje da nemate neka poreska dugovanja.

Poslednja izmena:
Jel moze neko za ovaj BW stan objasni kako je to smanjena cena ako je uplaceno 25% - 52,2222 EUR ?
52,2222 * 4 = 208,888 EUR

Gde je tu tacno popust hm.
Popust u odnosu na trenutnu cenu sta? :D

Jel moze neko za ovaj BW stan objasni kako je to smanjena cena ako je uplaceno 25% - 52,2222 EUR ?
52,2222 * 4 = 208,888 EUR

Gde je tu tacno popust hm.
Popust u odnosu na trenutnu cenu sta? :D
Nema popusta vec ti ga prodaje po njegovoj ceni s prodajnog dana koju ne bi sada dobio da odes u BW. Mozda na to misli. Ali zato imas leverage da pregovaras jer BW ce mu uzeti 10% ako ne nastavi s placanjima.

Top je prica, osim sto je stan na 18. spratu...
To je po novom plus! Po starom je minus:) To je ona zgrada sa velikim terasama. Ko ima keša da otkupi i nastavi plaćanje nije loša opcija... Kad bi došla kriza takvih ponuda bi bilo više i onda treba uletati. Em prodavac ima deadline em gubi 10% ako ne nađe kupca brzo. Onda bolje izgubiti 5%:))

To je po novom plus! Po starom je minus:) To je ona zgrada sa velikim terasama. Ko ima keša da otkupi i nastavi plaćanje nije loša opcija... Kad bi došla kriza takvih ponuda bi bilo više i onda treba uletati. Em prodavac ima deadline em gubi 10% ako ne nađe kupca brzo. Onda bolje izgubiti 5%:))
Eto ga onda prvi primer fire sale dokumentovan ovde na forumu :)

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja kako to idi ali toliko zaduzivanje mi se ni malo ne svidja. Da su pare namenski potrosene (mada bi pokrali i to kakvi su) na unapredjenje privrede pa i da progutamo, ovako cist trosak koji svi treba da platimo. Znaci veci porez, sve skuplje, nema povecanja plata ... jos ako dinar sklizne eto belaja...
Nije potpuno čist trošak, pošto imamo međunarodnu obavezu da kontrolišemo vazdušni prostor iznad naše zemlje u smislu da lovački avioni identifikuju letelice sa kojima iz nekog razloga kontrola leta ne može da uspostavi kontakt i slično.

Migovi 29, koje trenutno imamo, mogu da se koriste još neko vreme ali i u svakom slučaju treba da se zamene.

Dok Rafali stignu, dok se naše zemaljske posade i piloti priviknu i savladaju ih, taman će proći nekoliko godina. Rafali imaju veliki resurs, tako da mogu dugo da se koriste.

Mogli smo i jeftinije da prođemo, ali da uzmemo nešto mnogo skromnije, neprovereno, geopolitički problematično i slično.

Moderan borbeni avion je skup, pa je skup.

Nije potpuno čist trošak, pošto imamo međunarodnu obavezu da kontrolišemo vazdušni prostor iznad naše zemlje u smislu da lovački avioni identifikuju letelice sa kojima iz nekog razloga kontrola leta ne može da uspostavi kontakt i slično.

Migovi 29, koje trenutno imamo, mogu da se koriste još neko vreme ali i u svakom slučaju treba da se zamene.

Dok Rafali stignu, dok se naše zemaljske posade i piloti priviknu i savladaju ih, taman će proći nekoliko godina. Rafali imaju veliki resurs, tako da mogu dugo da se koriste.

Mogli smo i jeftinije da prođemo, ali da uzmemo nešto mnogo skromnije, neprovereno, geopolitički problematično i slično.

Moderan borbeni avion je skup, pa je skup.
Bolje da smo od braće Iranaca uzeli dronove. Njihovi su se pokazali najefikasniji i najjeftiniji! Najbolji odnos cene i kvaliteta dokazan u realnim okolnostima. Avione skoro da ne koriste više u Ukrajini.

@Salev85

Veći problem je natalitet od emigracija, koje cu ciklične, pokazuju trend opadanja, imamo i priliv stanovništva iz nekih ExYu zemalja itd…

Ipak, ono što je izuzetno zanimljivo je kako emigracije utiču na protestni potencijal u zemlji: umesto da se pobuniš, ti odustaneš i odseliš se, a preostali nezadovoljnici ostanu da kukaju u svojoj manjini. Što manje bude bilo emigracije (a biće ih!), to će naša mogućnost da unutar zemlje menjamo stvar biti jača.
Uvek sam smatrao da je mogućnost ljudi da odu negde smanjivala potencijal za promene- i to drastično.

Na žalost, mislim da će vlasti da dovode podobne imigrante koje će koristiti kao deo glasačke mašinerije.

Tako rade na Zapadu, zašto ne bi i ovde?

To je jedan od razloga što sam protiv masovne imigracije.

"Značajno povećanje penzija". Znači kupovina glasova našim parama dodatno s obzirom da znamo ko je direktor penzionog fonda.
Jel mislis da je moguce da prosecna plata do kraja `27. bude 1400 eur? Ako uspeju da je dovedu to tog nivoa, kako ce se to reflektovati na inflaciju i posledicno na cenu stanova?

Vrh