Šta je novo?

Cene nekretnina

To je premium cena po tebi, daleko je to od premium cene... Naravno ima zgrada sa premium cenama. Ali i premium cena je dosta diskutabilna... Ono što je premium cena u BG, je crnačka četvrt u New Yorku...). I premium cena danas će za 5 godina biti možda cena u Borči kao što se desilo i sa BW. Kad je počela prodaja cene su bile oko 2500 sada je to cena Borče... Tako da...
Oko degeneracije pa o tome ne vredi diskutovati, imaš pravo da kupiš gde hoćeš i šta hoćeš. Zašto se kupuje - pre svega uređeno naselje, svuda engleska travica, podzemne garaže, centar svih zbivanja, sve pod konac... Gde to imaš osim tamo i nekim kompleksima na NBG?
Vračar kao fancy kvart, stave neku novu zgradu između dve ruševine bukvalno. a pogled opet na ruševine i napred i nazad (to bi Francuzi rekli šarmantno je:)) Obrazovna struktura - opet ima svega, ali rekao bi srednja klasa ili imaju svoje firme ili rade bolje plaćene poslove. Govorim o normalnim BW zgradama, ne Kuli i Victoriji.
prošao sam kolima pre neki dan kroz BNV...pojedini ljudi ovde verovatno znaju moje mišljenje o celom BNV i priči oko njega. generalno sam stava da je iz tog projekta krenuo potpuni sunovrat društva i da smo danas ovde gde smo zbog beograda na vodi=hercegovačka. ipak, moram priznati da mi se celokupna ona forma svega tamo dosta sviđa. jako dobro je uređeno, postoji život koji se razvija u celom kvartu, sadržaja ima dosta (ne opere, klubovi, pozorišta naravno jer toga nema nigde osim u starom gradu) i generalni utisak svakome ko to tamo vidi verujem da mora biti pozitivan.
čak mi je kroz glavu i prošla misao kako bi bilo da prodam stan na nbg i da kupim tu...ali... uvek me stopiraju saznanja o tome kakav je kvalitet gradnje u tim zgradama i ko je vlasnik svega toga. jbg.

Šta ti se tamo konkretno dopada? Meni je jedina pozitivna stvar uređenje keja u tom delu, samo naselje mi izgleda kao neki kineski blok sa soliterčinama od 100 spratova. Onaj front ka Savskoj isto izgleda očajno, a saobraćajno je isto dosta loše rešeno naselje.

To sve dobro izgleda zasad dok je naselje i dalje gradilište, BNV vodi računa da bude čisto, videćemo kad se završi projekat da li će stanari nastaviti da održavaju okruženje tako - čisto sumnjam.

sadržaja ima dosta (ne opere, klubovi, pozorišta naravno jer toga nema nigde osim u starom gradu)
Zar ne mislis da je ogromna steta sto se umesto JEDNE zgrade na tom podrucju nije mogao napraviti neki sadrzaj?
Sa obzirom da su imali apsolutno odresene ruke i bukvalno prazan prostor da rade sta hoce.

NBGD se kritikuje cesto kao spavaonica jer nema te sadrzaje, a sada vicemo "wow" na BNV koji je isti princip samo bolja sminka.
Jos gore jer se NBGD stvarno gradio iskljucivo za stanovanje jer je to bila preka potreba a BNV se od starta plasira kao Lux naselje da bi na kraju dobio stambeno naselje bez ikakvog sadrzaja.

Šta ti se tamo konkretno dopada? Meni je jedina pozitivna stvar uređenje keja u tom delu, samo naselje mi izgleda kao neki kineski blok sa soliterčinama od 100 spratova. Onaj front ka Savskoj isto izgleda očajno, a saobraćajno je isto dosta loše rešeno naselje.

To sve dobro izgleda zasad dok je naselje i dalje gradilište, BNV vodi računa da bude čisto, videćemo kad se završi projekat da li će stanari nastaviti da održavaju okruženje tako - čisto sumnjam.
dopada mi to što je čisto, ima nekog zelenila, ima neka igrališta, deo uz reku takođe...dopadaju mi se i neke zgrade (20% doduše, 80% izggledaju kao socijalne), dopada mi se što su otvorili lokale koji su potrebni u današnje vreme da ti budu blizu. eto tu su neke stvari, koje im ne mogu osporiti.
Zar ne mislis da je ogromna steta sto se umesto JEDNE zgrade na tom podrucju nije mogao napraviti neki sadrzaj?
Sa obzirom da su imali apsolutno odresene ruke i bukvalno prazan prostor da rade sta hoce.
mislim da tu treba biti malo objektivniji. projekat je 100% u vlasništvu jednog čoveka. u tim slučajevima se ne razmišlja ni o čemu drugom osim o čistom profitu, a to se sigurno može postići samo kvadratima za prodaju i nikako drugačije.
bnv ima najbolju lokaciju na teritoriji celog grada beograda. dorćol tu, vračar tu, gazela tu, sajam tu dok je meni recimo život na nbg dosta dosadan i monoton, baš mi je spavaona ali ja sam to sam odabrao i to mi je što mi je. da nema onog savskog keja verovatno bih odlepio živeći tamo.

Vas zanima sadrzaj ili da kazemo 20% ljudi... 80% ne zanima... sta ce im pozoriste? Ko hoce da ide u poziriste otici ce gde god da je.
Mene samo brinu soliteri, ostale zgrade su mi ok, brine me saobracajna guzva, koja ce se pojacati i infrastruktura (voda, kanalizacija, struja, toplana).

Odeš u Galeriju i eto ti sadržaji :)

Ok je, lepo sredjeno, što je najbitnije ima trotoara, možeš da šetaš, majke sa kolicima imaju gde da šetaju, ima parkića, igrališta, reka, kej, povezan sa Beton halom, Kalemegdan tu... jedino što ima previše zbijenih zgrada.

Nezgodno je sto kod BNV mozes noge da polomis ili da izgines biciklom od kocki koje su nestabilne i ispadaju.

Ok je, lepo sredjeno, što je najbitnije ima trotoara, možeš da šetaš, majke sa kolicima imaju gde da šetaju, ima parkića, igrališta, reka, kej, povezan sa Beton halom, Kalemegdan tu... jedino što ima previše zbijenih zgrada.
Mozes da setas i po NBGu i da vozis bajs. Mislim da je sustina sto je novo i sto nema mnogo automobila na ulici tj sve zgrade imaju podzemne garaze.

to je u stvari i danas najjace u bg :D da imanje trotoara je kompetetivna prednost u odnosu na ostale

Vas zanima sadrzaj ili da kazemo 20% ljudi... 80% ne zanima... sta ce im pozoriste? Ko hoce da ide u poziriste otici ce gde god da je.
Mene samo brinu soliteri, ostale zgrade su mi ok, brine me saobracajna guzva, koja ce se pojacati i infrastruktura (voda, kanalizacija, struja, toplana).
složio bih se s ovim. moram biti iskren i reći da ja ne posećujem ni pozorišta ni bioskope, niti bilo šta slično...jednostavno nisam iz tog filma i ako bih nekad poželeo, seo bih u kola i otišao gde god da je. sigurno nije nešto što očekujem da imam na dohvat ruke.
samo što bnv može imati tu problem jer je zemljište od svih građana (bilo) pa ima i onih koji bi od tog projekta i očekivali pozorište ispred kuće.

mislim da tu treba biti malo objektivniji. projekat je 100% u vlasništvu jednog čoveka. u tim slučajevima se ne razmišlja ni o čemu drugom osim o čistom profitu, a to se sigurno može postići samo kvadratima za prodaju i nikako drugačije.
Brzi profit*. Siguran sam da neki sadrzaji bi kroz 10 godina vise para doprineli ali garnitura hoce pare odmah.
Ne treba opravdavati situaciju u BWu, niti racionalisati da je OK jer je nepomenikovo cedo.

bnv ima najbolju lokaciju na teritoriji celog grada beograda. dorćol tu, vračar tu, gazela tu, sajam tu dok je meni recimo život na nbg dosta dosadan i monoton, baš mi je spavaona ali ja sam to sam odabrao i to mi je što mi je. da nema onog savskog keja verovatno bih odlepio živeći tamo.
NBGD ima iste sadrzaje kao sto si opisao na BWu, a za sve vise opet ides u stari grad kao i ljudi iz BWa.

Zar nije bruka da u ganc novom naselju u sredini prestonice skoro ne otvoris neki sadrzaj koji ce biti da kazemo oznaka tog naselja za turiste?
U vecini gradova u evropi imas takve sadrzaje koji su "must visit" a kod nas u BWu imas trzni centar i setnju kejom i to je to.

Nikakav vrhunac arhitekture ne postoji niti obelezje, kulu Beograd ne bih svrstavao u takav sadrzaj jer niti je lepo izvedena niti ima sadrzaj za turiste.

Prihvatam za trotoar, to je stvarno benefit u BG.
Kad mi se zablokira autoput, ja idem okolo drugim pristupnim putevima i vidim sta je sve Beograd. Neki delovi su stvarno jezivi, em brda, em nema trotoara. Vozis uzbrdo, vozis vozis i naidjes na ulicu gde treba da pustis prvenstvo prolaza, a na raskrsnici sve 4 strane su podigli zidove ljudi koji imaju kuce i bukvalno da se pomolis Bogu kad krenes kroz raskrsnicu. Gledajuci takve delove grada, Zemun Polje i Batajnica su Kalifornija.

NBGD ima iste sadrzaje kao sto si opisao na BWu, a za sve vise opet ides u stari grad kao i ljudi iz BWa.
nije isto majku mu, nemoj biti tako subjektivan. razumem da si ogorčen na bnv, i ja sam veruj mi, ali moram i priznati kad je nešto lepo na oko...ne mogu reći da je sunce hladno kad nije. nbg je razbacan, za sve mi trebaju kola, ulice kilometarske, samo ponešto imaš na dohvat ruke. nema gradskog vajba, nema gradske vreve...evo najgluplji primer, jede mi se crna ovca sladoled, ja moram da sednem u kola ne bih li kupio na nbg, a u ovamo biraš da l ćeš sići ispred zgrade ili ćeš protegnuti noge 10min do njegoševe. kažem, da nema savskog keja, potpuni socijalno-društveni kanal.

Kad mi se zablokira autoput, ja idem okolo drugim pristupnim putevima i vidim sta je sve Beograd. Neki delovi su stvarno jezivi, em brda, em nema trotoara. Vozis uzbrdo, vozis vozis i naidjes na ulicu gde treba da pustis prvenstvo prolaza, a na raskrsnici sve 4 strane su podigli zidove ljudi koji imaju kuce i bukvalno da se pomolis Bogu kad krenes kroz raskrsnicu. Gledajuci takve delove grada, Zemun Polje i Batajnica su Kalifornija.
Ne samo da nema trotoara već neke ulice jedva da ima mesta dva auta da se mimoidju.

nije isto majku mu, nemoj biti tako subjektivan. razumem da si ogorčen na bnv, i ja sam veruj mi, ali moram i priznati kad je nešto lepo na oko...ne mogu reći da je sunce hladno kad nije. nbg je razbacan, za sve mi trebaju kola, ulice kilometarske, samo ponešto imaš na dohvat ruke. nema gradskog vajba, nema gradske vreve...evo najgluplji primer, jede mi se crna ovca sladoled, ja moram da sednem u kola ne bih li kupio na nbg, a u ovamo biraš da l ćeš sići ispred zgrade ili ćeš protegnuti noge 10min do njegoševe.
Ja ne znam gde ti zivis kad ti za crnu ovcu treba automobil. Ili za sve sto je preko 20 minuta hoda sada smatramo da nam trebaju kola?
Meni je i Luff i Crna ovca na nekih 15-20 minuta, pesaka idem do 11og Aprila na bazen, pesaka do frizera, jedna radnja cim izadjem iz zgrade, druga u zgradi preko puta, 2 maksija blizu, 4 frizera u rasponu od 15 minuta pesaka, 2 osnovne skole blizu, vrtic u zgradi pored moje.
2 auto perionice i pumpe na 5 minuta kolima, tu je blizu i Roda u Airport Cityju, cak nekad i pesaka odsetam do Delte (tu mi treba doduse jedno 40 minuta) ili uhvatim autobus par stanica do Usca.

Kola palim samo kada idem do starog grada ili do mojih u Batajnicu jer stvarno nemam potrebe u suprotnom.
Za parking i trotoar se slazem kao sto se i drugi slazu jer je to rak rana NBGD-a, ali prvi put cujem da neko kuka sto su ulice kilometarske (vrv bulevari?) i sto su stvari razmaknute a ne zbijene. NBGD isto ima ogromnu kolicinu zelenila u odnosu na BW.

Po meni batajnica je skroz kul jer bas ima taj neki suburb vibe:
Screenshot 2025-05-14 at 09.43.51.png

Screenshot 2025-05-14 at 09.45.00.png

Ovo su neke 2 random ulice, glavna ulica je malo vise urbanizovana ali cim se odmaknes od nje ovaj neki vibe dobijes. Nazalost kako ko premine kuca se rusi i nice stambena zgrada.

Samo si zaboravio da pomeneš da je to sve bilo u vreme vlasti istih stranaka kao danas i koje sada "kao porastao" braniš.

Pola kadrova SNS su iz bivšeg DOS-a, prozapadnih NVO i slično. Bivši savetnik Borisa Tadića Nebojša Krstić angažovano podržava politiku Aleksandra Vučića.

Iz onog doba skoro da nema nikog ni u SNS ni u SPS, osim Vučića, Dačića i još nekolicine.
I da objasniš da li je ovog puta bolje zato što a) sada vode dobru politiku,
U nekim aspektima vode dobru politiku, u mnogim vode lošu ali to je manje bitno.
ili b) samo zato što je to jednostavno opšti ekonomski progres, u kome se Srbija ni na koji način ne ističe već zaostaje, a vlast pomaže utoliko što ne vode tako katastrofalno lošu politiku kao u prethodnoj sezoni, kao što je uvesti zemlju i narod u četiri rata, međunarodnu izolaciju, hiperinflaciju, bombardovanje, stotine hiljada izbeglica i emigranata za samo 10 godina.
Ovo je glavni razlog, ali se ne slažem da je tadašnja vlast bila jedini krivac za sve te događaje.

Gori forum od sabajle 🔥🔥🔥

Mogli bi stvarno da srede one kocke (pa da pričamo o ostalom) , dete umalo da mi nogu polomi pre neki dan. Kaže mi: tata, možemo da svratimo u parkić? Rek'o: ajde, trčiii!

ChatGPT Image 2025年5月14日 09_50_42.png

Nije videla parkića.

Mozda nesto propustam u ovoj konverzaciji, ali zar Stari Grad iz BnV nije dostupan na 10-15 minuta peske, dok sa Nbg za sve to moras barem isto toliko ali prevozom?
Ne propustas, BNV je isto sto i NBGD samo je za nijansu blizi starom gradu + je novija gradnja.
Imao je dosta vise potencijala da zapravo bude novi deo grada sa sadrzajem.

A kad smo kod Južne Amerike, Srbija ima niži dohodak od Portorika, Paname, Urugvaja, Čilea, u nivou sa Argentinom, Kostarikom, Dominikanskom republikom i Meksikom.
Portoriko je posed SAD, a sve ostale zemlje nisu ni približno imale probleme kao mi zadnjih decenija i sa izuzetkom Argentine, su dugo kapitalističke zemlje i/ili su klijentske zemlje SAD.

Svakako da postoji velika mogućnost da ih preteknemo u budućnosti.

Kriminal koji vlada u najmanje pola ovih zemalja čini Srbiju boljim mestom za život od većine.

Domaća mafija ne propušta poslovne prilike koje su pokretač visoke stope ubistava u Južnoj Americi i bori se za prvo mesto u Evropi. Da li nas to kvalifikuje kao vukoje*******inu po tvojoj definiciji?
Domaća mafija je u rangu mafija iz Prvog sveta, tako da nas ne kvalifikuje u rang Južne Amerike već SAD, Italije, Albanije.

ok nbgd je stvarno prevelik, kontam da je njegova povrsina velika kao urbani centar grada kragujevca. normalno je da nije isto ziveti u bloku 45 i u bloku 29
ali slazem sa sa nnnn1389pi da u stvari je dosta monotono. ono idem prosetam 6 km vidim u stvari 10 zgrada :D dok u gradu mozda vidis i neki butik, i neku zensku dobru takodze

Vrh