Šta je novo?

Cene nekretnina

Kod ovih cena koje pocinju sa "vec od" je problematicno to sto je to verovatno najgori stan u toj zgradi (najgori po svim kriterijumima).

Evo danas sam otisao na sajt BNV prvi put, sam sajt je lep i moderno napravljen, ali se se ne vide cene i dostupni stanovi. Zar je toliko komplikovano napraviti 3D render zgrade sa dostupnim stanovima i klikom da se vidi koliko to kosta, ali ne ... mora da sve bude misteriozno a u isto vreme hype na max.

Kod ovih cena koje pocinju sa "vec od" je problematicno to sto je to verovatno najgori stan u toj zgradi (najgori po svim kriterijumima).

Evo danas sam otisao na sajt BNV prvi put, sam sajt je lep i moderno napravljen, ali se se ne vide cene i dostupni stanovi. Zar je toliko komplikovano napraviti 3D render zgrade sa dostupnim stanovima i klikom da se vidi koliko to kosta, ali ne ... mora da sve bude misteriozno a u isto vreme hype na max.
Postoji interaktivna mapa sa svim zgradama, jedino nemaju cene to mora kod njih da se ide https://3d.belgradewaterfront.com/. Istine radi iz nekog razloga je teško pronaći link za interaktivnu mapu na njihovom sajtu.

Pa prođi po BW i to je utisak. Vidi aute i sve. To su obični ljudi. Da su 0,1% najbogatijih onda bi i vozni park bio takav. Plus zašto bi 0,1% najbogatijih kupio stan od 70 kvm? Mislim koja je tu logika ili 50kvm? Tih 0,1% su ti likovi tipa Mišković, Karić i slični. On sigurno neće da se stišće u 50 kvm:) Pogledaj i oglase za stanove - namenjeni su za srednju klasu. Pogledaj oglase za Delta distrikt - to je namenjeno za bogate ali opet ne znam da li za onih 0,1% što ti kažeš. Vrlo se lako vidi šta je za koga. Pogledaj i Hotel Jugoslaviju isto (Danube Residence) kako se pozicionira. To je isto za bogate.
To što ljudi neće da objektivno gledaju na stvari je drugo pitanje.
Pogledaj dole dva oglasa pa sam proceni koji je za obične ljude (čitaj srednju klasu pa čak i cenu pišu) a koji je za bogate (gde cena nije napisana :)) To ti je dovoljan dokaz.

Pogledajte prilog 238045
Pogledajte prilog 238046
Kod nas srednja klasa rekao bi da vozi fiat 500 - skoda superb 5+ god stara, i da imaju zbirna primanja 3-5k mesecno.
Iz okoline, znam dosta ljudi koji spadaju po tome u srednju klasu (iako po primanjima spadaju u top 3-5% u Srbiji), i niko nije ni blizu Beograda na vodi (uglavnom zive ~5km odatle), u skromnijoj novogradnji (ili starogradnji) i kvadraturi (70-90).

Pa prođi po BW i to je utisak. Vidi aute i sve. To su obični ljudi. Da su 0,1% najbogatijih onda bi i vozni park bio takav. Plus zašto bi 0,1% najbogatijih kupio stan od 70 kvm? Mislim koja je tu logika ili 50kvm? Tih 0,1% su ti likovi tipa Mišković, Karić i slični. On sigurno neće da se stišće u 50 kvm:) Pogledaj i oglase za stanove - namenjeni su za srednju klasu. Pogledaj oglase za Delta distrikt - to je namenjeno za bogate ali opet ne znam da li za onih 0,1% što ti kažeš. Vrlo se lako vidi šta je za koga. Pogledaj i Hotel Jugoslaviju isto (Danube Residence) kako se pozicionira. To je isto za bogate.
To što ljudi neće da objektivno gledaju na stvari je drugo pitanje.
Pogledaj dole dva oglasa pa sam proceni koji je za obične ljude (čitaj srednju klasu pa čak i cenu pišu) a koji je za bogate (gde cena nije napisana :)) To ti je dovoljan dokaz.
0,1% ljudi je 7k ljudi u Srbiji, toliko je otprilike stanova i prodato u BgH2O. Potreban je solidan novac da bi se tamo kupio stan, a mnogi ih imaju i vise, a verovatno i ne zive u njima nego su ih kupili za potrebe izdavanja. To sto je neko stvarno srednja klasa, ali ga biju kompleksi pa je na misice kupio tamo stan da bi se nekom pokazao ne znaci da su ovi stanovi namenjeni za srednju klasu. Ako je neko srednja klasa i kupio je stan tamo to je isto kao kad neko ima kucu koja se raspada, ali je kupio polovni BMW ili Audi sa 500k predjenih km da bi nekom ko ne zna nista o njemu delovao kao neki lovator. Ja znam cak i kontra primere, ljude koji ne znaju sta ce sa parama, a oblace se i vise nego skromno, ili voze neka prosecna kola, iako imaju para za mnogo vise. Taj ko spada u 0,1% nije Karic ili Miskovic, jer oni spadaju u 0,001%, ali ima daleko vise od prosecnog pripadnika srednje klase.

Poslednja izmena:
U Zemunu blizu Bezanijske Bolnice trebali bi uskoro da krenuo da grade Ze Park.
Planirane su 4 lamele, 144 stanova + 22 poslovna objekta , 7500m2

Da li se neko mozda raspitivao i da li zna nesto o investitoru "Grafin NBG Invest"?

https://zepark.rs/

U Zemunu blizu Bezanijske Bolnice trebali bi uskoro da krenuo da grade Ze Park.
Planirane su 4 lamele, 144 stanova + 22 poslovna objekta , 7500m2

Da li se neko mozda raspitivao i da li zna nesto o investitoru "Grafin NBG Invest"?

https://zepark.rs/
Lokacija je katastrofa, i to je blago receno.

Ja bih vise gledao da li ce i kada ovo krenuti u prodaju da gledam veci projekat u Zemunu:

Ja bih vise gledao da li ce i kada ovo krenuti u prodaju da gledam veci projekat u Zemunu:
Sto mislis da je katastrofa?
Meni deluje da ima dobru perspektivu, kad se izgrade te zgrade prosirice se sve to i povezati. Lokacija mi deluje dosta bolje od recimo Ledina , Altine itd...

Lokacija ZeParka:
Screenshot 2025-05-14 at 12.32.43.png

Screenshot 2025-05-14 at 12.33.09.png

Screenshot 2025-05-14 at 12.33.35.png

Ja stvarno ne znam odakle ideja za ovu lokaciju i projekat, niti kako planiraju i kome da prodaju ovu lokaciju.

Prilozi

• Screenshot 2025-05-14 at 12.33.35.png
    Screenshot 2025-05-14 at 12.33.35.png
    1,1 MB · Pregleda: 9
Znam da je trenutno livada, ali lokacija je dobra, i neki drugi delovi grada su bili takvi, cak i u centru pa danas izgledaju totalno drugacije.

Danas prosao tuda... isao do majstora za auto... Lokacija je losa zbog naselja u kanalu gde se mo\e desiti da lože svašta zimi. Da je postojeća infrastruktura iskorišćena do maksimuma, onda je bi lokacija bila solidna jer je na 5 minuta pešice ž stanica Zemun. Sigurno će se prodati...

To se čeka godinama...

Ne znam, ja kada vidim ovu lokaciju vidim samo da:
  1. Okruzen si stovaristima uglja
  2. Romima koji znaju i mogu da prave probleme
  3. Ekstremno uskim ulicama
  4. Oronulim okruzenjem
  5. Previse blizu vozne stanice
  6. Ne mogu da tvrdim ali cini mi se sa satelitskog snimka i nehigijensko naselje da je blizu
A verovatno za cenu novogradnje tu moze se naci dosta bolja starogradnja u drugim delovima Zemuna.
Ali mozda drugi ljudi znaju vise o lokaciji.

Pretpostavljam da je u planu da se dosta toga izmeni, za ovo stovariste uglja nisam znao, valjda ce da pomere kad stave vise zgrada odmah preko puta.
Ulice sigurno ce da prosire, cenim da ce sve to da se unapredi ali sad verovatno treba cekati 5 godina minimum.

Ako ima neka druga novogradja u Zemunu koju biste predlozili ostavite komentar. (mislim na neke sto su vec napravljene ili su blizu kraja)

Znam da je trenutno livada, ali lokacija je dobra, i neki drugi delovi grada su bili takvi, cak i u centru pa danas izgledaju totalno drugacije.
Nije problem livada, problem je Laudonov sanac na koji se ovo bas direkt nastavlja. Moja zgrada je nekih 200m od sanca pa je to opet najveci problem lokacije, a ovaj Ze Park je bukv na 40m, plus u istom visinskom nivou.

Ok, ima jos projekata oko sanca i to je mozda znak da je rasklanjanje tog prostora blizu, ali i bez njega, bas je lokacija malo slepo crevo, nema parka nema skole, moras ides 1km do prvomajske a cak i taj deo prvomajske na koji izlazis je dosta manje aktivan od onog jos 500m desno.

Ne znam koje su im cene doduse, Ako je oko 2k sta znam, kakvo je trziste to je i ok, ako je 2.5 ili vise ima boljih opcija.

Pretpostavljam da je u planu da se dosta toga izmeni, za ovo stovariste uglja nisam znao, valjda ce da pomere kad stave vise zgrada odmah preko puta.
Ulice sigurno ce da prosire, cenim da ce sve to da se unapredi ali sad verovatno treba cekati 5 godina minimum.

Ako ima neka druga novogradja u Zemunu koju biste predlozili ostavite komentar. (mislim na neke sto su vec napravljene ili su blizu kraja)
Od novogradnji u zemunu sto ja znam imas 7+ residence drugu fazu koja tek krece, i imas Square Residence.

Preko puta Square Residence isto bi tek trebalo valjda da krece da se gradi, imas par projekata ovde:

Ali osim toga imas i brda manjih projekata po zemunu, tu je naravno pitanje ko gradi i kako, ali moja ti je preporuka svakako da za bilo koju lokaciju odes pesaka i prosetas / prodjes kolima da steknes utisak o lokaciji.

Na sajtovima i renderima sve je idealno uvek :)

Nije problem livada, problem je Laudonov sanac na koji se ovo bas direkt nastavlja. Moja zgrada je nekih 200m od sanca pa je to opet najveci problem lokacije, a ovaj Ze Park je bukv na 40m, plus u istom visinskom nivou.

Ok, ima jos projekata oko sanca i to je mozda znak da je rasklanjanje tog prostora blizu, ali i bez njega, bas je lokacija malo slepo crevo, nema parka nema skole, moras ides 1km do prvomajske a cak i taj deo prvomajske na koji izlazis je dosta manje aktivan od onog jos 500m desno.

Ne znam koje su im cene doduse, Ako je oko 2k sta znam, kakvo je trziste to je i ok, ako je 2.5 ili vise ima boljih opcija.
Sad sam naucio da se to zove Laudonov sanac :)
Kad sam proguglao video sam da se isto zovu Ciganske Rupe, pa sam se setio da sam jednom prosao tuda pored njih kada sam isao do jednog drugara, i rekao mi je da sam lud sto sam toliko blizu njih prolazio 😅

Inace postoje price jos od 2019 za rusenje i ciscenje tog dela:

Kao i ovaj PDR:

Ali evo, 6 godina kasnije od "planiranja rusenja" nije nista uradjeno.
Ako bi krenuli u rusenje i iseljavanje roma odatle onda se slazem da bi lokacija mogla zaziveti fino, ovako cak i da je kvadrat 2000 eur/m2 ne znam da li bih imao hrabrosti da se uzdam u nase gradske oce da ce zapravo rascistiti ovo i prosiriti ulice u sledecih 10 godina.

Ako bi krenuli u rusenje i iseljavanje roma odatle onda se slazem da bi lokacija mogla zaziveti fino, ovako cak i da je kvadrat 2000 eur/m2 ne znam da li bih imao hrabrosti da se uzdam u nase gradske oce da ce zapravo rascistiti ovo i prosiriti ulice u sledecih 10 godina.

Mislim da se to nece desiti u skorije vreme. Nema sanse da pomere te ljude odatle bez neke kompezacije a koliko vidim to nisu bas kucice od kartona. Ista prica kao Mirjevo, Curkarica, ...

Nije kao ni da su legalne kuce. Nije kompenzacija problem toliki ako ina volje.
Slazem se sa time, ali evo godinama stoje na Cukarici (kad se krene uzbrdo) i ne pomeraju ih a nije da nije bilo pokusaja (ono parce tamo je idealno za neki kompleks). Koliko se secam jedino su uspeli da rasele (koliko toliko planski uz gurku i prijateljsko "savetovanje") one sto su bili ispod Gazele i tamo gde je sada nova autobuska stanica.

Vrh