hahahah Pa da lol. Ako pratiš moje postove Ja nikad nisam rekao da se živi nikad gore, štaviše spomenem da nam je bolje ali daleko od toga da smo se "nezanemarljivo" približili jednom nedostižnom Nemcu kao što to neki sa podacima tvrde. I to od člana koji većinom piše kako nam je super i istom retorikom, pošto je i sam rekao da je stariji, kao neki penzioner kad mu kažeš da nije baš tako da zapad propada i da smo mi odmah tu iza ćoška sledi argument "znaš li ti koliko nam je porasla plata", a on jedva krpi kraj sa krajem. Čak je i Nemačka kladim se ciljano uzeta u obzir jer su najviše osetili rat sa Ukrajinom pa su imali neku stagnaciju gde su i pored toga nama decenijama, ako ne i vekovima daleko. Tako da i pored kukača ima i onih koji primaju 400-500e, nikad nisu bili u nekoj drugoj zemlji, nemaju internet, restoran je misaona imenica, na letovanju bio poslednji put pre 50god sa osnovnom školom... koji pričaju kako nam je odlično.
Moj problem je što ja gledam ukupnu sliku pa ako Ja imam 5k platu, a njih 10 pored mene 500e ne mogu da kažem kako nam je odlično i kako smo se nezanemarljivo približili Nemcu jer šta imam od toga ako je meni dobro kad je većina zemlje u rasulu. Onda ne trebamo ništa da menjamo, imamo puteve pa šta ako je makadam ili puni rupa, dobro je, imamo zdravstvo, pa šta ako ne znaju da leče bar imaš negde gde da popričaš sa nekim, dobro je, o zakonima i da ne govorim... Što kaže moj tast "šta hoće ti lekari i hirurzi, ako mu se ne svidja da radi za 1000e platu nek ide da kopa kanale".
Za Rumuniju nemam šta da kažem, nikada nisam bio pa ne mogu da tvrdim, ako je sve jeftinije ok taman malo da je posetim i napunim stomak. Što ne bi bili jeftiniji kada smo postali skupi što se vidi u svakodnevnom životu, oni bar ne gledaju da oteraju svoje stanovništvo. Da si rekao evo Slovenija ima većinom skuplju robu pa i da preskočim taj post, ali pošto ti voliš da budeš precizan i tražiš dlaku u jajetu onda se precizno i izjasni. Služio sam se samo tvojom metodom "dokaži da drugi nije u pravu, makar bio totalno nebitan podatak ili ispravka". Tako da ako hoćeš da pokažeš kako smo se "nezanemarljivo" približili nemacu, a argument ti je "znaš li koliko je nama procentualno porasla plata, a koliko njima" onda jbg budi spreman na malo dužu raspravu da li nam je zaista bolje da smo se nemalo približili Nemcu.