Šta je novo?

Cene nekretnina

Bez tenzija danas molim.
IMG_20250418_101647.jpg

Jel si kupio mićane ili se samo busaš u prazno
Uopšteno...
To što drugi rade kako žele ..imaju cene koje oni hoce i prodaju ili ne prodaju...pa to je njihova stvar.
Hoces i njima da proreknes da ce propasti ?
Mozda ti bude lakse..
Ko i onaj balon sto predvide..a ono sa 2 k ode na 3.5 k...

Inace zanimljivo isto, danas sam citao temu o Zemona projektu i evo komentara od pre skoro 2 godine:

2 godine kasnije oni prodaju jos skuplje a balon pukao nije.

Malo za imati u vidu koliko ljudi cesto grese na ovom forumu sa svojim predvidjanjima, nadam se da mi sutraw nece zameriti sto sam ga izolovao.
2750e dvosoban na kredit je bilo tada. Koliko je sad? Verujem slično

Hahahahahahah. Kakvo cedjenje plebsa.
Ja stvarno ne vidim razliku u odnosu na:
Eurokrem 1000rsd/kg
Nutella maxi 1000rsd/kg
Nutella lidl Srbija 800rsd/kg
Nutella u nemačkoj 4,8e/kg tj 560 imaginarnih jedinica domaće valute koju zovemo dinar.

I posle neko veruje da je pad moguć samo max 10-15% u evrima 😂😂😂.

Hahahahahahah. Kakvo cedjenje plebsa.
Ja stvarno ne vidim razliku u odnosu na:
Eurokrem 1000rsd/kg
Nutella maxi 1000rsd/kg
Nutella lidl Srbija 800rsd/kg
Nutella u nemačkoj 4,8e/kg tj 560 imaginarnih jedinica domaće valute koju zovemo dinar.

I posle neko veruje da je pad moguć samo max 10-15% u evrima 😂😂😂.
Kupuješ prvi zbog poznanstva i veze za 20% jeftinije, to jest to ti je plan pre izgradnje.
Objektivno znaš stanje kako funkcioniše.
Pričaš o povećanju nekretnina u naredne 2god za 20%, kažeš i spominješ i 40%.
Nešto kroz šalu nešto iz uverenja.
Nekad čak mislim na ovom forumu da ljudi koji se bave rentiranjem da govore loše stvari oko ulaganja u nekretnine jer neće konkurenciju, ne mislim na tebe ti si bio prilično iskren nakon direktnih pitanja.

Kupuješ prvi zbog poznanstva i veze za 20% jeftinije, to jest to ti je plan pre izgradnje.
Objektivno znaš stanje kako funkcioniše.
Pričaš o povećanju nekretnina u naredne 2god za 20%, kažeš i spominješ i 40%.
Nešto kroz šalu nešto iz uverenja.
Nekad čak mislim na ovom forumu da ljudi koji se bave rentiranjem da govore loše stvari oko ulaganja u nekretnine jer neće konkurenciju, ne mislim na tebe ti si bio prilično iskren nakon direktnih pitanja.
Meni je samo zanimljivo šta rade investitori i koliko naša država gleda da im pomogne. To je sve. Pričam za 20-40% i to očekujem stvarno (ne za Beograd). Kako da ne očekujem kada milion ljudi u Srbiji može da kupi stan od 1 marta sa nekoliko hiljada evra. 5000 ljudi od milion ćeš lagano naći i ubediti da dignu kredit sa 30% većim cenama od sadašnjih. Prosto ne mogu da verujem da smo ponovili subvencionisane kredite koji su krenuli 2006-2007. Pokušaću sad da iskopam kada su ukinuti.
Da su normalne okolnosti, ovo je sve trebalo da se završi još najkasnije 2023. Ali rat u Ukrajini je pogurao i nastavio ovo ludilo. Nažalost u narednom periodu, srednjeročno nas očekuje velika volatilnost.

Poslednja izmena:
Kaže internet 2006-2014.
Odobreni kada su bile visoke cene. Ukinuti kada su bile najniže cene. Lepota.
Makar znamo sad sve šta nas očekuje.

Ja kad bih znao kako da "kolebanje cena u datom periodu" nazovem drugim imenom verujem da bih imao bar 3 stana na BW.....ovako sam zakinut..šteta

Volativno ce doći na svoje pa ce posle pucanja balona koje su određeni najavljivali pre 2 godine a nije se desilo...i sramotni prodavci skupih stanova ce u Volativno vreme puči pa ce pasti cene i svima ce u Volativno vreme biti bolje...

Prema dostupnim informacijama ove kuće, Danube Riverside ponudiće 525 stanova, a cena kvadrata kreće od 9.000 evra sa PDV-om.
Za Delta District, koji se gradi između hotela Hajat i Sava centra se ulazak prvih stanara očekuje 2027. Cena kvadrata biće od 7.000 evra po kvadratu.
Kada je reč o Marini Dorćol poznato je da je ovog meseca dobijena građevinska dozvola. U prvoj fazi ponudiće 263 stana. Cene kvadrata su od 5.700 do 9.000 evra.
Za Trampove zgrade zna se samo da će biti 1.500 stanova, ali ni cena ni godina useljenja još nisu obznanjeni.

Marina Dorćol dosta skuplja nego što sam očekivao da će startovati. Mislio sam da će tu ići od 4500 u pretprodaji.

Ne znam sto bi to mislio, ta lokacija ce se uredjivati i biti bolja kako vreme ide a blizu je centra plus je prilicno luks materijalizacija (svi zidovi su u staklu ka spolja)

Trenutno ne mogu da zamislim osobe koje su podstanari u takvim objektima, bilo mi je pre par godina nezamislivo i da zamislim nekog da daje preko 1200eur mesečno samo za kiriju za dvosoban stan, ispostavilo se da ih ipak znam dosta, jer sam to gledao baš subjektivno.
Na pamet mi pada samo par osoba ili da kažem trenutno samo jedna osoba kojoj firma plaća takvu kiriju, a to je finansijski direktor poznatih tržnih centara, a čak je i on po meni skroman za ovaj tip nekretnina.

A smejali ste se kada sam pricao da je Beograd postao Stokholm. Sada ga vec prevazilazi. Nazalost samo sto se tice cena.

Vrh