Stopa obrazovanja po opštinama se lako da proveriti, i ta statistika da na Vračaru recimo ima najviše visokoobrazovanih me lično nimalo ne zanima.
Problem je što neke veoma upitne stvari postavljaš kao aksiom. Obrazovanje nije pristojnost, niti kontrola impulsa, pa ni inteligencija. Korelacija postoji, kao što rekoh, ali ne i kauzalnost.
Mogu i ja tako: među političarima ima baš dosta onih koji su odrasli u centralnim gradskim opštinama, što znači da ima i dosta nepoštenih, reklo bi se. Bolje da se nisu obrazovali onda, hehe. U centru me nikad ne ugoste sirom i rakijom, znači da tu ima baš dosta loših domaćina. Nepristojno skroz. A ne znaju ni sami da poprave ništa, nego samo zivkaju majstore, pa su u tom smislu dosta niže inteligencije od seljaka koji sve znaju sami. Ne zna ništa da napravi, osim neku spletku. Retko se i javljaju na ulici, parkiraju ko st***, svađaju se ulici i veoma slabo "kontrolišu svoje impulse". A ima i pomodara dosta, bezobrazne omladine, jure ženske po ulicama, viču svašta. To nisam baš video u manjim mestima. Moral ljudi u centru je veoma upitan stoga, zar ne?