Šta je novo?

Cene nekretnina

Potpuno se slažem, a i da dodam da su nekada deca vodila računa o starim roditeljima pa je imalo smisla da ljudi imaju više dece. Penzioni sistem je to poremetio, pa ljudi imaju manje dece.
Realno mladi mogu da se usele kod starijih i brinu o njima a da im se kasnije prepiše stan. Pa umesto kamate banci da pomažu tim starijima koji žive u vrednim velikim stanovima a od penzije ne mogu da ih finansiraju.
Pri tome mi je sinula ideja da se unajmi neka Tajladjanka ili Filipinka da sprema taj stan, čuva decu kuva, daš joj smeštaj i neku platu od toga i svi zadovoljni, osim banaka možda 😉😂

Ne mislim da je tako. Ima dosta njih koji imaju dvocifren broj nekretnina, ali mislim ipak da je zadnjih 30 godina upravo ta akumulacija nekretnina od srednje klase stvorila problem u BG. Mnogo ljudi znam koji ne zarađuju puno, ali imaju po 2-3 stana (porodično).
Dvocifren broj nekretnina u Beogradu? To je, po konzervativnoj proceni, bar 2 miliona EUR u nekretninama. Ako gledaš na nivou EU, toliki net worth možda ima 1-2% domaćinstava, mislim da je za Srbiju to baš raritetno.

Dvocifren broj nekretnina u Beogradu? To je, po konzervativnoj proceni, bar 2 miliona EUR u nekretninama. Ako gledaš na nivou EU, toliki net worth možda ima 1-2% domaćinstava, mislim da je za Srbiju to baš raritetno.

2% domaćinstava sa dvocifrenim brojem nekretnina uopšte nije raritetno, to znači da 14.000 porodica u Beogradu ima dvocifren broj nekretnina. Ja sam poznajem 4-5 ljudi koji imaju 10+ nekretnina.

Kakve muke muče? Da li ih tišti što skače porez svake godine? Ili ih smara što moraju da drže uredan excel file sa prihod/rashod tabelama?

Ma njih ROI ni ne dotiče... Njihove muke su iz jednog posve drugačijeg sveta :ROFLMAO:

kod mene u zgradi njih par ima po 5+ nekretnina.
ono sto mi je najjace, sto jedna porodica ima po stan u 3 zgrade koje su jedna pored druge, ali sve izdaju (i to rusima)
jbg ima se moze

suzy procitaj novu zemlju od tola
ne moze te dotakne posle toga nista

a kako kaze david goggins
everyone is fucked

Realno mladi mogu da se usele kod starijih i brinu o njima a da im se kasnije prepiše stan. Pa umesto kamate banci da pomažu tim starijima koji žive u vrednim velikim stanovima a od penzije ne mogu da ih finansiraju.
Pri tome mi je sinula ideja da se unajmi neka Tajladjanka ili Filipinka da sprema taj stan, čuva decu kuva, daš joj smeštaj i neku platu od toga i svi zadovoljni, osim banaka možda 😉😂
i žene :))) Ne verujem da bi žena bila jako srećna da imaš neku od 20 leta koja se stalno vrzma po kući:))

Jel zna neko kako je moguce da nezaposlen mlad covek uzme kredit.
Imam 25 god, zivim sa roditeljima. Ja bih da uzmem i da izdam nekom da mi placa kredit.
Lako. Čitaj uslove za kredit za mlade. Moraš imati roditelje koji su kreditno sposobni + eventualno neku nekretninu kao zalog! I ZABRANJENO je uzdavanje ako uzimaš taj kredit! Prvo pročitaj uslove!

Lako. Čitaj uslove za kredit za mlade. Moraš imati roditelje koji su kreditno sposobni + eventualno neku nekretninu kao zalog! I ZABRANJENO je uzdavanje ako uzimaš taj kredit! Prvo pročitaj uslove!
Zabranjeno je i na dzip da se lepi da je invalid a on u teretani dize 200kg i parkira gde hoce sa laznom nalepnicom. Kad moze on mogu i ja.

Možda tako radili i ovi sa 10+ stanova, nezaposleni uzimali kredite a stanari im plaćali rate.
Mislim da ko god uzima kredit s očekivanjem da će mu celu ratu isplaćivati kirija je vrlo naivno i dosta hazardersko razmišljanje. Sigurno će biti par godina da će to možda i biti slučaj ali to očekivati za celo trajanje hipoteke / kredita je VRLO naivno i opasno!
Ja bi računao na 50% da moram da doplatim. Ako u tom slučaju računica radi, onda je ok. U suprotnom ...

Zabranjeno je i na dzip da se lepi da je invalid a on u teretani dize 200kg i parkira gde hoce sa laznom nalepnicom. Kad moze on mogu i ja.
Jedan dobronameran savet.
Vrlo je moguće da taj ima pravu nalepnicu za invalide jer živimo u zemlji gde se korupcija odomaćila, a ti ćeš direktno kršiti Ugovor koji si potpisao i možeš snositi posledice.

Vrh