Šta je novo?

Cene nekretnina

Ja bih uvek pre gledao veci komfor dece da obezbedim nego lokaciju.
Opet ponavljam, meni kao detetu nista nije falilo da odrastam u Batajnici, ali verovatno bi mojima bilo lakse zbog posla da smo ziveli negde blize gradu.
Tako da mislim da lokacija vise igra igru za roditelje nego za decu dok deca ne krenu na fakultet ili srednju skolu.

A i uvek ima ono, kad kuca nije tesna kuca nije besna.

Poslednja izmena:
Da li može u 40 kvadrata da se živi sa decom? Ili da odmah pucam na nesto veće na goroj lokaciji...
Haha, napaćeni saborče. Može, neko vreme, ali ne bih preporučio. Ja sam kao bio u fazonu da ću se preseliti odmah, ali, gazda mi najjači lik ikada, jeftina kirija, i kako to biva već: živ se čovek na sve navikne. I evo, živimo sa dva malca tu, čekamo da nešto prelomimo, da li idemo preko ili ostajemo još malo... (A najbolje bi bilo da neko odluči umesto nas, pa da ne moramo da se mučimo 😅)
Kako bilo, bitno je da je porodica složna!

"Šta je verniku daleko? I šta mu mu može biti neobično? Svud na ovom belom svetu može da se nađe malo senke, koliko čoveku treba da se prostre u molitvi... Pa i gde nema ni toga, onaj ko živi u pravoj veri nije izgubljen ni nesrećan."

Suzuman, šef na forum, proleća Gospodnjeg 2025.

Ja bih uvek pre gledao veci komfor dece da obezbedim nego lokaciju.
Opet ponavljam, meni kao detetu nista nije falilo nista da odrastam u Batajnici, ali verovatno bi mojima bilo lakse zbog posla da smo ziveli negde blize gradu.
Tako da mislim da lokacija vise igra igru za roditelje nego za decu dok deca ne krenu na fakultet ili srednju skolu.

A i uvek ima ono, kad kuca nije tesna kuca nije besna.

danas se malo i vreme promenilo od kako smo bili klinci. ja sam ziveo u centru grada, ali realno svi smo mi bili skuceni u malim stanovima, ako gledas odnos broja clanova porodice po m2. ali nekako to je bilo ok, nije nam toliko smetalo, jer realno nismo ni znali za bolje, a i vecina je zivela tako, nasa percepija je bila da je znamo malo bogatih koji zive u "velikim" stanovima

danas je mislim promenjena cela percepija toga sta je dovoljno, i u sustini ona stara "dok celjad nije besna kuca nije tesna" se diskarduje na keca.
ja da budem iskren, meni je bash bila bomba lokacija jer mi je sve tu bilo od milion razlicitih aktivnosti. cela poenta i meni i burazeru je da ne budemo kuci, tj da kuci samo prespavamo.

naravno to je ok do nekih godina

Poslednja izmena:
Ima i toga, ali je i cilj obezbediti sto se vise moze deci :)
Percepcija je promenjena jer gledas ocima roditelja a ne deteta, mislim da se nista tu nije promenilo preterano, cak je i m2 prosecan opao sto bi znacilo da se zivi u jos skucenijem prostoru nego ranije.

Po meni, gledati da deca imaju po sobu ako je ikako moguce, do nekih godina je OK i da se deli jedna soba naravno pa boze zdravlja moze se preseliti u veci stan ako i kad se uslovi steknu.
Ali kao neko ko je delio sobu pa sve dok nisam se preselio da zivim sam nije ni to idealno uvek 😂

ja sam delio sobu za burazerom. nauci te to neke stvari. naravno to ima smisla do nekih godina, pogotovo ako su deca musko/zensko.
i sada razmisljam da moja deca dele sobu do neke godine iako imam dovoljno. videcemo :)

meni je bash znacilo to sto mi je bilo blizu i skola, i fudbal i basket i pozoriste, i igraonice i bazen itd itd
nekako sve mi bilo na dohvat ruke
vecinu tih stvari i nemam na nbg iako mi je stan 3 puta veci :ROFLMAO:

Ma naravno, deljenje sobe do nekih godina je po meni super stvar i tako i ja planiram sutra kad budem imao decu
Doduse to po meni pije vodu samo ako su deca relativno blizu godista (1-2 godine razmak) 😅

Tokom citanja n1 mi je i ovaj biser zapao za oko:

1000030150.jpg

@Extroniks u tome je cela poenta sadašnjeg stanja sa nekretninama. Cilj je da dignu cene svugde. Privid nekog ekonomskog rasta/progresa jer nije isto ako je zgrada 2k/m2 ili 4k/m2. Da sad stane gradnja stanova privredni rast na kraju godine bi bio -15%.

Jedini pad je u broju domaćeg stanovništva koje ćemo videti u narednim godinama. Cene teško. Moraju da se ošišaju u naredne 2 do (npr 3-5 godina, teško je prognozirati) oni koji su poslednji došli do pristupa fin. sredstvima kroz dug.
Za najskuplje nekretnine ne znam ali sve ostale standardne lokacije očekujem na +20% za najviše dve godine. Jbg. Hvala državi na 2.0 periodu 2006-2009. Normalizacija će trajati godinama.

Pazi, ovaj mislim da je jos veci pobednik, djeram je ipak centar ;) u odnosu na rakovicu. To su te tzv Caci-garsonjere, za koje ce moci da se uzme kredit.

Mogao bi da se uzima Caci-kredit kada ne bi postojao procenitelj koji mora da da zeleno svetlo za kupovinu stana. I ja sam u poslednje vreme primetio masu krs stanova od 20-25 kvadrata oglasenih za 100k, i jasno mi je o cemu se tu radi, da ljudi koji su napabircili te stanove rezonuju kao mali Perica. Siguran sam, ne 99.9% nego 100% da se ni jedan od tih stanova nikada nece prodati ne po toj ceni od 100k, nego ni za 50-60% od te cene.

Mogao bi da se uzima Caci-kredit kada ne bi postojao procenitelj koji mora da da zeleno svetlo za kupovinu stana. I ja sam u poslednje vreme primetio masu krs stanova od 20-25 kvadrata oglasenih za 100k, i jasno mi je o cemu se tu radi, da ljudi koji su napabircili te stanove rezonuju kao mali Perica. Siguran sam, ne 99.9% nego 100% da se ni jedan od tih stanova nikada nece prodati ne po toj ceni od 100k, nego ni za 50-60% od te cene.
JA mislim da hoće jer svi žele Bgd i vecina misli da je ovo poklonjen čaci kredit . Mnogi sa ushicenjem pricaju o Nbgd blokovima koji se raspadaju.....Sivila stara oko 50 godina koja se i dalje velicaju....

zamisli kvrcne ti u glavi da prodaš stan u rakovici za 4000+ eur/m2
pa HAHAHAHAHAHAHAH klasičan ćacizam na delu 🤡🤡🤡

Budućnost je danas. Moji najgori strahovi su se obistinili. Cene iz 2035 nam dišu za vrat. Možda mi dotad plata skoči do 2k, pa ću moći od godišnje plate da kupim 1m2 u Vojvode Stepe (nekadašnjem socijalnom nasilju).

Budućnost je danas. Moji najgori strahovi su se obistinili. Cene iz 2035 nam dišu za vrat. Možda mi dotad plata skoči do 2k, pa ću moći od godišnje plate da kupim 1m2 u Vojvode Stepe (nekadašnjem socijalnom nasilju).

Kupuj ovo u Rakovici po 4k dok još možeš

Vrh