Šta je novo?

Cene nekretnina

Izvinjavam se za off-topic, ali deluje mi da bi neko od vas znao da mi objasni:

Razmatram kupovinu u projektu koji tek treba da počne sa izgradnjom. Iz prodaje su mi rekli da će biti C razred energetske efikasnosti. Prethodni stan koji sam gledao su reklamirali kao B razred, pa me zanima koja je zapravo razlika izmedju B i C? Koliko se ta razlika oseti u stvarnom životu? Radi se o južno orijentisanom stanu, na pretposlednjem spratu, ako nešto znači.

Razmatram kupovinu u projektu koji tek treba da počne sa izgradnjom. Iz prodaje su mi rekli da će biti C razred energetske efikasnosti. Prethodni stan koji sam gledao su reklamirali kao B razred, pa me zanima koja je zapravo razlika izmedju B i C? Koliko se ta razlika oseti u stvarnom životu? Radi se o južno orijentisanom stanu, na pretposlednjem spratu, ako nešto znači.
Po meni isto ti je bitno sto za B klasu energetske efikasnosti mozes dobiti bolje uslove kredita
A sto se tice same razlike to je pitanje za nekog drugog, sigurno su manji troskovi grejanja i hladjenja u B, pa se dugorocno vise isplati veci razred.

Poslednja izmena:
Energetski razred, to jest sertifikat o energetskom razredu se dobija tek nakon kompletne izgradnje objekta.

Energetski razred, to jest sertifikat o energetskom razredu se dobija tek nakon kompletne izgradnje objekta.
Ali se sustinski svodi na potvrdu razreda dobijenog elaboratom energetske efikasnosti koji postoji vec od projekta za gradjevinsku dozvolu, nekad i od idejnog projekta. Ako elaborat definise C razred, onda ce takav i biti kada se zgrada zavrsi.

Sto se tice same razlike B i C razreda, to u principu znaci da je stavljen nesto veci sloj izolacije na objektu tipa B, da je mozda stolarija nesto bolja sa energetskog aspekta. Za obicnog coveka, kao sto rekose, znaci nesto nize racune za grejanje i hladjenje.

Sustinski, ne mora da znaci da je razlika velika. Npr. racunaju se gubici toplote kroz termicki omotac zgrade i u jednom slucaju se dobije rezultat 101, u drugom slucaju rezultat 99. Ako je razred B definisan kao 80-100, a razred C kao 100-120, onda ce jedna zgrada biti razred B, ova druga razred C (brojevi su ilustrativni). Ovako ekstreman primer je tesko naci u praski, jer ce naravno svaki normalan projektant u oba slucaja izgurati B razred malim izmenama termickog omotaca. Samo hocu da vam priblizim sta ti razredi zapravo znace.

Pazi, ovaj mislim da je jos veci pobednik, djeram je ipak centar ;) u odnosu na rakovicu. To su te tzv Caci-garsonjere, za koje ce moci da se uzme kredit.

Pazi, ovaj mislim da je jos veci pobednik, djeram je ipak centar ;) u odnosu na rakovicu. To su te tzv Caci-garsonjere, za koje ce moci da se uzme kredit.
Ma kakvi išao sam pre 2 meseca sa drugarom da gledam stan starogradnju / 300m bliže Vuku/ gleda na ulicu /gmesto/podrum/ skoro duplo manja cena kvadrata. Ovo je tako paćenički oglas.

A da, i ovaj sa tvog oglasa je cenu napisao tokom psihotične epizode.

Tako je, ovo je baš sramno što rade. 4k kvadrat u Rakovici samo jer računa na nekog mučenika koji će uzeti bilo šta za cenu od 100k.

Država kad ti pomaže, bolje da ti ne pomogne.

Tako je, ovo je baš sramno što rade. 4k kvadrat u Rakovici samo jer računa na nekog mučenika koji će uzeti bilo šta za cenu od 100k.

Država kad ti pomaže, bolje da ti ne pomogne.
Oglas po principu ne prodajem auto, ali ako mi ti daš 6000 za auto koji vredi 3000 evra prodaću ti ga rado.

Koliko često novogradnje imaju razred koji nije zakonski propisan minimum C?

"Više od 90 odsto starih zgrada u Srbiji su u energetskim razredima nižim od razreda C, koji je minimum da bi zgrada ispunila potrebne standarde energetske efikasnosti. Tako je ogromna većina objekata u Srbiji na nivou razreda D, E, F, G koji pokazuju ogromnu potrošnju eneregije po metru kvadratnom na godišnjem nivou", rekao za Euronews Srbija konsultant za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije Slobodan Jerotić.

Biće! Kad se mi kao narod uspnemo do razreda B, možda će nam i zgrade vremenom dogurati do C. Ovako i dalje čmavamo na lenjim granama slova Š, LJ...

B energetski razred jako retko, A razred mislim da nema ni jedan objekat u komercijalnoj prodaji. Možda ima neko ko je gradio objekat za sebe.
A razred mislim da je vec pasivna kuca. Moja zgrada ima B razred iako nije neki ultra lux, i izolacija je manje nista posebno (15cm kamena vuna), kada sam gledao za nas gledao sam i ostale novogradnje kojih sam mogao da se setim i uglavnom su C, tipa ceo BnV je C. Cak je recimo zgrada na Vracaru koju je gradio isti investitor ko moju, koja je bila bas dosta skuplja i na papiru imala jace sve materijale, na kraju dobila C, tako da izgleda da je dosta i do toga kako se uradi na kraju.

Ekipo gde ste??!
Kako stojimo, jel Mičigen state došao na 5k?
Vidim počeli ste i po Belorusiji da kupujete, ja kad sam vam nudio za soma eura m2 bilo vam nesigurno? Sad plaćajte 1.800.. Niste hteli ni NVIDIA.. jbg

Suzuman vidim prešao na NBG, svaka čast, posto čoek.

Studenti kad dodju na vlast, treba da ukinu ovaj forum, definitivno prva mera.. Ili da ustupe studentske kredite za mlade članovima foruma, to je onako baš prava leva mera.

Vradović se nije vratio u domovinu, veliki minus za njega..

Idemo presek cena NBG:
- Minel 3.500 - 4.500 sa PDV-om
-Soul 4.600 - 5200 sa PDV-om
-Pupin 3900-4600 sa PDV-om
-Belmondo 4900-6000 sa PDV-om
- Ozon je preko 4.000 , malo stanova ostalo.
Juga je preko 8.000 sa PDV-om.

Ovo je provereno, jel ima neko cene za još neke projekte na 'sremskoj' strani?

Idemo presek cena NBG:
- Minel 3.500 - 4.500 sa PDV-om
-Soul 4.600 - 5200 sa PDV-om
-Pupin 3900-4600 sa PDV-om
-Belmondo 4900-6000 sa PDV-om
- Ozon je preko 4.000 , malo stanova ostalo.
Juga je preko 8.000 sa PDV-om.

Ovo je provereno, jel ima neko cene za još neke projekte na 'sremskoj' strani?
saučešće svakom normalnom i poštenom čoveku koji u ovom trenutku traži da kupi stan u našem velegradu

Ja sam sve vreme u svojoj četrdeset metara kvadratnoj idili na Nbg. Stanovanje mi se nije promenilo, ali zato ja jesam. Da me vidiš na ulici ne bi me prepoznao.
Dosta ljudi su u četres kvadrata srećniji i normalniji od velike većine ovih što su u besnoj lovi.

Vrh