Šta je novo?

Cene nekretnina

Ali realno šta sada vama nije jasno?
Da bukvalno je sve kako sam pisao, koji god hoćeš post mi nadji i ja znam o čemu se radi.
Trudio sam se da bidem objektivan i da ne lažem ni jednu reč, tako da eto...

A pritom svi stanovi mu u centru ili skupim delovima grada, a sve kači neke selendre na kraju sveta kaže dobra kupovina ja bih ovde kad ne bih živeo u centru ili u bloku 64
Šta nije jasno? Niti živim u centru NS-a niti u BG-u. Pričam iskreno, na forumu.

Da bukvalno je sve kako sam pisao, koji god hoćeš post mi nadji i ja znam o čemu se radi.

Izvini nije zlonamerno, samo mi smešno, nisi prvi na temi koji nekretnine kupuje u centralnim gradskim opštinama, a drugima preporučuje da uzmu nešto 50km od grada

To je ovde zapravo vid epidemije

Malo nejasno pišeš pa se da drugačije protumačiti.

filipe tebe kada citam
imam osecaj da si kupio i renovirao 314 stanova i garaza

u 213 razlicitih opstina

mora u potpis da turis stanovi portfolio da ispratimo
Iskreno ne znam koliko sam projekata odradio i poslovno i privatno sam u tome....
Ko zna možda i jeste ta cifra kada bi se gledalo učešće u projektima, ali ne znam kakve to veze ima sa bilo čime ovde...

Malo nejasno pišeš pa se da drugačije protumačiti.
Šta nije jasno? Realno se i trudim da ne pišem sve što mi padne na pamet nego samo konkretno što mogu da argumentujem, to mislim i da radim čak i stavljam uvek jasno da li je to moje mišljenje ili nešto drugo i argumentujem sa podacima nekada...

Treba razgraniciti kad Filip prica o investicionim lokacijama i stanovima i potencijalnim ok perifernim opcijama.

Po meni Indjija je malo daleko za nekoga ko zavisi od BGa, ne bih isao dalje od Batajnice, ali ako se centar zbivanja vrti oko stare/nove pazove skroz OK.

Ja mislim da pre 2022. na ovoj temi se Inđija kao alternativa Beogradu nikad nije ni razmatrala.

Da li smo stvarno stigli do toga da na forumu o Beogradu govorimo o Inđiji kao dobroj alternativi zbog cena?

Treba onda da se napravi druga tema, alternative životu u Beogradu - ne bi ni bilo loše za ljude koji zaista razmatraju potpuno odseljenje.

A pritom svi stanovi mu u centru ili skupim delovima grada, a sve kači neke selendre na kraju sveta kaže dobra kupovina ja bih ovde kad ne bih živeo u centru ili u bloku 64
ja nisam mislio nista lose, nego ne mogu da ispratim
ko sta gde i u kojoj si mesnoj zajednici

sto bi rekli malo zezanja nije na izmet
Auuu ljudi godinu dana ovde pišem svaki dan, doći će do toga da se pokajem za sve...
U NS-u sam na periferiji prvi sprat pored prometne ulice, prašina buka itd već 8 god.
Kupio stan meni super selim se tek za 1.5god.
Da imam investicione stanove i po BG-u mi je u Bloku 65.
Pisao kačio cene izdavanje, kvadraturu itd... Realno mislim da je retko ko sve tako javno napisao od cena opremanja izdavanju itd...
Tako da eto....

Šta nije jasno? Realno se i trudim da ne pišem sve što mi padne na pamet nego samo konkretno što mogu da argumentujem, to mislim i da radim čak i stavljam uvek jasno da li je to moje mišljenje ili nešto drugo i argumentujem sa podacima nekada...
Pa nejasno pišeš i onda je jako teško ispratiti tvoj tok misli, pogotovo neko ko retko čita temu :) No kako god od gledanja nema salameta.

Treba onda da se napravi druga tema, alternative životu u Beogradu - ne bi ni bilo loše za ljude koji zaista razmatraju potpuno odseljenje.

Preduhitren si odavno. Mada tema nije baš zaživela, kao ni razmatranje odlaska iz BG-a :) Pre se neko vrati u svoj zavičaj nego što neki Beogradjanin ode iz Beograda.

Preduhitren si odavno. Mada tema nije baš zaživela, kao ni razmatranje odlaska iz BG-a :) Pre se neko vrati u svoj zavičaj nego što neki Beogradjanin ode iz Beograda.

Ja znam neke koji su ozbiljno i razmatrali, ali odustanu kad iskalkulišu žrtvu u vremenu.

Ima možda smisla za nekog ko se bavi biznisom za koji ga nije briga gde je, za sve ostale koji moraju da budu na lokaciji svaki dan, bežanje iz ovog grada obično i ne ispadne tako privlačno.

ja ozbiljno pitam, gde god da idem po vojvodini, neki je problem sa vodom

a bas razmisljam da nekako ubedim zenu da begamo za dve tri godine na sever
I am once again asking you to consider Batajnica 😂
Autoput + voz, nema problema sa vodom, mogu se naci i dalje kuce sa dvoristem, za 10-20 godina ocekujem da to nece biti slucaj.

bataja nekako i nemam osecaj da si otiso iz bga

nemo bude posle aj svratimo do usca, tu je nagari 130
malo teze to iz apatina

bataja nekako i nemam osecaj da si otiso iz bga

nemo bude posle aj svratimo do usca, tu je nagari 130
malo teze to iz apatina
E pa sada, ima par clanova forumasa koji bi ti rekli da Bataja ne pripada urbanom tkivu Beograda :D
Po meni sta god ima dobru povezanost autoputem ili vozem je OK, mislim da bi ljudi prodisali da imamo dosta vise vozova i pruga.

Pre nego sto me neko pretekne i pita "ako je tako dobra Batajnica sto ti nisi kupio tamo?"
Odgovor je:
Screenshot 2025-02-23 at 23.42.50.png

Mnogo nekad ljudi ovde napeto vode diskusije, sve ce biti ok samo dok smo zivi i zdravi.

Ja znam neke koji su ozbiljno i razmatrali, ali odustanu kad iskalkulišu žrtvu u vremenu.

Ima možda smisla za nekog ko se bavi biznisom za koji ga nije briga gde je, za sve ostale koji moraju da budu na lokaciji svaki dan, bežanje iz ovog grada obično i ne ispadne tako privlačno.
Pitanje je da li je tvoj lični komfor vredniji od žrtve u vremenu sa kojim bi dobio lagodniji život. I o tome smo pričali. Dobra prijateljica se vratila u svoj grad. Radi i dalje u BGu. Žrtvuje oko sat vremena dnevno više u vožnji jer je živela u Borči. Sa druge strane ne plaća kiriju, tudje račune, troškovi manji, stres manji... Dok npr neko se frapira kada čuje da neko putuje sat vremena do posla. Delom zato i jesu cene ovakve sa ogromnim razlikama i u samom BGu.

Pa nejasno pišeš i onda je jako teško ispratiti tvoj tok misli, pogotovo neko ko retko čita temu :) No kako god od gledanja nema salameta..
Misliš da je meni sve jasno i da imam zacrtan plan i da sve zavisi od novca?
Postujem nešto što mi deluje ok.
Gde živim to je nebitno jer sam podredio sve ulaganju u prethodnim godinama, da bi u budućnosti živeleo kako hoću.
Cilj mi je kuć u ok predgradju, zato sam i postovao ovo.
Ulaganje u BG i stanove mi je ok zbog ROI-a i jer mi se ostavrila prilika za to i super projekti.
Sve je kupljeno i organizovano pre pvog foruma, koji sam zavoleo.
Ne znam šta hoćeš da ti konkretnije napišem i šta nije jasno?
Moj tok misli se menja ali stojim iza svega šta sam rekao i mogu da objasnim😉

Treba razgraniciti kad Filip prica o investicionim lokacijama i stanovima i potencijalnim ok perifernim opcijama.

Po meni Indjija je malo daleko za nekoga ko zavisi od BGa, ne bih isao dalje od Batajnice, ali ako se centar zbivanja vrti oko stare/nove pazove skroz OK.
Ovde mi se svideo koncept kuće na ok lokaciji za te novce.

Da, obicno postoji razlog zasto je nesto 2,5 puta jeftinije od proseka. Ne treba ti iskustvo sa nekretninama u Beogradu, mislim da pravilo vazi za svaku robu/uslugu koja postoji.
Prvo ceo Stokholm je sredjen pod konac, od samog centra do krajnjeg oboda grada. Centar kosta otprilike 10k pa na nize kako se udaljava. Cenu drze i stanovi pored vode sa lepim pogledom, vrte se oko 8-9k, a grad je dosta okruzen vodom. Unutrasnji delovi koji nemaju pogled na more vec padaju na oko 5-6k. A delovi koji su jos dalje idu oko 4k za novogradnje, npr tu gde sam ja. A recimo Östberga koju sam ranije navodio se krece oko 2500e/m2, a nije jedini deo sa nizom cenom. Zasto, pa zato sto je zavucena, nije atraktivna lokacija, nisi u centru desavanja iako je sve saobracajno odlicno povezano i veoma malo vremena treba do centra. I sem toga je starogranja.
Numbeo ne prepoznaje kako grad izgleda, da je i veci deo van centra/periferije pored vode sto dize cenu. Nije isto Östberga i Nacka na primer.
Sto vise imas, vise i biras. Naravno da ce ako mogu da izaberu deo grada sa lepim pogledom nego da se zavuku negde tipa Östberga iako to nama izgleda kao luksuzna verzija bloka 70.
To sto bi ti i ja pre izabrali jeftiniji deo grada je druga stvar.

Upisao sam u airbnb 1-31 Mart, Beograd. Dakle ne 1 dan ili 3 dana, nego 1 mesec.

Ima verovali ili ne 1000+ stanova u ponudi.

Nadam se da ne apdejtaju kalendar ;)

Vrh