Šta je novo?

Cene nekretnina

U IT plate stagniraju, a mnogima se i smanjuju, cene hrane rastu ( i još će), posla sve manje (mnoge fabrike pred zatvaranjem), primeti se opšta besparica. Pred nama je naftna kriza vezana za NIS, čak i ako se "završi dobro" čeka nas povećanje cena goriva za najmanje 10%, a posledično i svega ostalog. Još ako na to dodamo prestanak rata u Ukrajini, jedino što možemo je da uvozimo albance. Cene se mogu i dalje veštački održavati, ali prodaja će biti minimalna.

Po meni odlično smišljen princip kuće za veću porodicu, a cena kao dvosoban stan na atraktivnoj lokaciji u Beogradu.
Kuće su površine 212,50 m2 i prodaju se po sistemu ključ u ruke.Kuće imaju identičan raspored,svaka svoj ulaz i svoj deo zadnjeg dvorišta od po 4 ara.Kuća se sastoji od garaže koja je povezana sa kućom,zatim hodnika,ostave,toaleta,kupatila,kuhinje,trepezarije i dnevnog boravka u prizemlju.Na spratu kuće nlaze se tri spavaće sobe,s tim da velika soba ima kupatilo u samom svom sklopu,a takodje tu je i jos jedno kupatilo.Terase su lepe i prostrane.Iz dnevnog boravka takodje ima izlaz na terasu i izlaz u zadnje dvoriste.Grejanje je podno na gas i svaka kuća ima svoj kotao,kao i priključak za struju,vodu...
Ovo ti je ok lokacija. Malo izvučena iz grada. Nekad ispod je bila šuma gde se moglo trčati. Tu je i gradski bazen blizu.

U IT plate stagniraju, a mnogima se i smanjuju, cene hrane rastu ( i još će), posla sve manje (mnoge fabrike pred zatvaranjem), primeti se opšta besparica. Pred nama je naftna kriza vezana za NIS, čak i ako se "završi dobro" čeka nas povećanje cena goriva za najmanje 10%, a posledično i svega ostalog. Još ako na to dodamo prestanak rata u Ukrajini, jedino što možemo je da uvozimo albance. Cene se mogu i dalje veštački održavati, ali prodaja će biti minimalna.
Ne znam za tu opstu krizu.
Ja trebam da pravim neku ogradu na kuci, 5 majstora sam kontaktirao do sada, 2 nisu cak ni zainteresovani, 2 su u fazonu kao da trazim dzabe da mi urade, kao videce ako im se bude radilo to moje, a jedan trazi previse, ako hocu hocu ako ne boli ga uvo, tj cena da me otkaci.
Ista situacija sa svime sto sam trazio zadnjih meseci, kuhinja, sobna vrata nekih specificnih dinenzija, majstroi za nadstresnicu i sl.

Osecam se kao da molim da mi visocanstvo od majstora nesto pokloni.
Dosta toga sam i sam uradio zbog toga.

Tako se ne ponasaju ljudi u besparici i nemanju posla.

Ne znam sta je spinovanje u cinjenici da svaki javno dostupan prosek govori suprotno od toga sto ti pricas. Nisam siguran da su Svedjani toliko ludi i neracionalni pa da im je prosek cene kvadrata 5k van centra i 8k u centru ako su stanovi za 2k tako lako dostupni i nista im ne fali. Tu jednostavno nesto ima sto precutkujes. E to je spinovanje.
Jel mora nesto da im fali da bi bili jeftini? Jel to iz iskustva sto se tice nekretnina u Beogradu il za gde si vec zaduzen tj da kazem strucan?

Jel mora nesto da im fali da bi bili jeftini? Jel to iz iskustva sto se tice nekretnina u Beogradu il za gde si vec zaduzen tj da kazem strucan?
Sve što je 5% ispod trzisne cene ..nešto mu fali...
Spratnost...pored ulaza...recepcije...iznad lokala...papiri...
Da..znam...

Da, obicno postoji razlog zasto je nesto 2,5 puta jeftinije od proseka. Ne treba ti iskustvo sa nekretninama u Beogradu, mislim da pravilo vazi za svaku robu/uslugu koja postoji.

Da, obicno postoji razlog zasto je nesto 2,5 puta jeftinije od proseka. Ne treba ti iskustvo sa nekretninama u Beogradu, mislim da pravilo vazi za svaku robu/uslugu koja postoji.
Gressis...onaj što prodaje je glup..a ja ću ga zaj****.... Strašno kakvih nas ima...ali ti nikad i ništa ni ne kupe..zar ne ?

Realno, sta fali stanu u Krnjaci za 2x jeftinije od proseka? A blizu si centra.

Ja bih se prvi odselio van grada da nikom ne smetam, kad bi se napravilo tipsko naselje propraceno odgovarajucom infrastrukturom i prihvatljivom cenom kvadrata.

Samo sam se nadovezao na ono "što mora nešto da fali da bi kvadrat bio jeftin /2 prosečne cene" :)

Ja bih se prvi odselio van grada da nikom ne smetam, kad bi se napravilo tipsko naselje propraceno odgovarajucom infrastrukturom i prihvatljivom cenom kvadrata.
Koliko daleko si spreman da ideš? Bilo je reči na forumu o naseljima takvog tipa na Kosmaju, Avali i drugim mestima u okolini Beograda.

Ovo ti je ok lokacija. Malo izvučena iz grada. Nekad ispod je bila šuma gde se moglo trčati. Tu je i gradski bazen blizu.
Još bolje ako je i lokacija ok. Da se samo ja pitam preprodao bih stan i garaže koje sam kupio i uzeo to.
Malo duže na posao, mada ni to nije problem taman neki podcast se sluša.
Mada sada kada razmislim ne bih sada to ni radio muka mi je više od preprodavanja i selidbi i menjanja planova oko nekretnina za život 😉
Inače super kvadratura koncept, kuća sa parkingom i dvorištem za rošilj.
Stan sam platio 3k i garaže 50k, realno ako bi mi žena i potodica dopustila prodao bi za 4k i garaže za 65k.

filipe tebe kada citam
imam osecaj da si kupio i renovirao 314 stanova i garaza

u 213 razlicitih opstina

mora u potpis da turis stanovu portfolio da ispratimo

A pritom svi stanovi mu u centru ili skupim delovima grada, a sve kači neke selendre na kraju sveta kaže dobra kupovina ja bih ovde kad ne bih živeo u centru ili u bloku 64

Vrh