Šta je novo?

Cene nekretnina

Zavisi od visine rate i od potencijala rasta plate i koliko je neko dobar sa budzetiranjem.
Definitivno nije nemoguce...
previše nepoznatih varijabli uključeno ako mene pitaš...ša bi bilo kad bi bilo po mom mišljenju ipak nije teza koja može da opravda ispravnost preCednikove mere

Kako je sve to proračunato i nezanimljivo.
Bili smo zanimljiviji kad smo bili siromašniji.
Koliko samo znam likova koji insistiraju da se žena odrekne svog dela stana koji zajednički kupuju u braku pod raznoraznim izgovorima. Često se zapitam kakvi su to ljudi, i kakve su to žene koje pristaju na takav tretman. Sve nešto proračunato i sa nekim zadnjim namerama, i to prema osobi sa kojom si u braku. Pa kako se tek odnosiš prema neznancima? Kad se bedan rodiš džabe ti sve pare ovog sveta.

Koliko samo znam likova koji insistiraju da se žena odrekne svog dela stana koji zajednički kupuju u braku pod raznoraznim izgovorima.
Ozbiljno?
Ja sam navikao da budem golja. Ostavio bih joj sve uz reči: "hvala ti, bivši bračni druže", koje bi izgovorio sa neodoljivim patosom u glasu.
Posle bi živeo u svojih 30m2 i razmišljao o njoj dok spremam jaja i viršle.

Koliko samo znam likova koji insistiraju da se žena odrekne svog dela stana koji zajednički kupuju u braku pod raznoraznim izgovorima. Često se zapitam kakvi su to ljudi, i kakve su to žene koje pristaju na takav tretman. Sve nešto proračunato i sa nekim zadnjim namerama, i to prema osobi sa kojom si u braku. Pa kako se tek odnosiš prema neznancima? Kad se bedan rodiš džabe ti sve pare ovog sveta.
Pa sad, ja racunam i da se sutra razvedem ta zena koja mi je rodila decu treba negde da zivi sa tom decom.
Svakako nema tih para koje bih ja mogao sada izgubiti koje ne bih mogao zaraditi opet.

Ozbiljno? :) Bas me zanima koliki frajer moras da budes, da bi zena htela da bude s tobom, sa ovakvim zahtevima. Ja takvih likova znam 0. Zasto ulaziiti u takav dil, ako ne verujes toliko. Plus, bas me zanima kako ce da izbaci zenu ako dobiju decu.

Evo, još ovo da podelim i da mirne duše idem da čitam o svim mogućim uslugama koje će postati besplatne iznebuha.

Naime, ako pazarite "Oaze Jakovo", Erste banka daje "povlašćeni kredit".

Ovo neki novi momenat na tržištu?

Evo zanimljiv članak na Gradnji

Uvodeći nas u temu panela, a to su finansiranje velikih projekata i cene nekretnina, Gazibara navodi da su veliki stambeni kompleksi dobar odraz ukupnog tržišta gde je oko 75–80% investicionih kupaca dok je oko 20–25% posto kupaca koji kupuju za sopstvene potrebe.

ljudi u 30im godinama više nisu deca. u tim godinama nije poenta da imaš devojku kako bi je prošetao po gradu, pojeo sa njom sladoled i otišao u bioskop. u tim godinama se podrazumeva intima među njima, zajedničko provođenje vremena koje nema veze sa gradskim dešavanjima i mogućnost isprobavanja zajedničkog života. ako u 30im godinama taj momak nema stan, nema šta ni da traži sa devojkom. to je jednostavno realna slika tog životnog doba, jer se podrazumeva da ove stvari neće obavljati po kolima, hotelima, motelima, parkovima, stanovima na dan, a bogami tek neće u stanu gde mu sede ćale i keva i psuju na televizor.
Ljudi u 30im ne treba da žive sa roditeljima ako planiraju porodicu nego im lepo, ušuškali se pa ne bi da izlaze iz zone komfora. Sa devojkom se može isprobati zajednički život i bez venčanja, a iznamljivanje stana je najmanji problem ako se deli na 2.
Hvala Bogu, valjda će više ljudi da se vozi autobusima, ovi na plin su i ekološki.Ja bih dodatno podigao cene registracije i od tih para plaćao lokalni autobuski prevoz u celoj Srbiji.
I da plaćaju ljudima da se voze opet bi bilo isto. Potreban je veći broj linija za popularne destinacije i špiceve.

IMG_7616.jpeg

Evo, još ovo da podelim i da mirne duše idem da čitam o svim mogućim uslugama koje će postati besplatne iznebuha.

Naime, ako pazarite "Oaze Jakovo", Erste banka daje "povlašćeni kredit".

Ovo neki novi momenat na tržištu?
Ako je tačna lokacija, ovo je prilično blizu autoputa, pa može biti buka.

Ljudi u 30im ne treba da žive sa roditeljima ako planiraju porodicu nego im lepo, ušuškali se pa ne bi da izlaze iz zone komfora. Sa devojkom se može isprobati zajednički život i bez venčanja, a iznamljivanje stana je najmanji problem ako se deli na 2.
Ne znam iz koje si ti price izasao ali ja ne znam ni jednog mog drugara (svi smo u 30tim) koji zeli da zivi kod roditelja. Ama bas ni jedan jedini se ne oseca ususkano ali svaki gleda da li ce firma da mu isplati platu, sta jos moze da radi za drugi ili treci posao da bi imao da ode mozda na more.

Drugar radi za 100k, 6 dana nedeljno. Da bi ziveo tu gde zivi sa babom u stanu treba da plati 600e stanarinu (Izdaje komsija) + troskove ili da se preseli u 3 lepe pa da putuje jos sat vremena duze tih 6 dana, a onda bi morao i auto da koristi pa opet trosi vise para.

Trziste nekretnina nam je u ku###, ljudi rade taman za toliko da plate stanarinu i racune, a ti pricas kako su se ususkali pa nece iz zone komfora - Cisto ludilo.

EDIT:
Da dodam da i ovaj sto zivi sa devojkom kod roditelja u stanu (A i ja kao primer istog) zajedno rade i stekare da skupe novce za ucesce. Da kupe neki svoj stan da ne bi vise ziveli kod rodbine. Koliko bi im tacno para ostalo za stednju da moraju da placaju jos 500-600e vise mesecno nisam siguran.

Poslednja izmena:
Ne znam iz koje si ti price izasao ali ja ne znam ni jednog mog drugara (svi smo u 30tim) koji zeli da zivi kod roditelja. Ama bas ni jedan jedini se ne oseca ususkano ali svaki gleda da li ce firma da mu isplati platu, sta jos moze da radi za drugi ili treci posao da bi imao da ode mozda na more.

Drugar radi za 100k, 6 dana nedeljno. Da bi ziveo tu gde zivi sa babom u stanu treba da plati 600e stanarinu (Izdaje komsija) + troskove ili da se preseli u 3 lepe pa da putuje jos sat vremena duze tih 6 dana, a onda bi morao i auto da koristi pa opet trosi vise para.

Trziste nekretnina nam je u ku###, ljudi rade taman za toliko da plate stanarinu i racune, a ti pricas kako su se ususkali pa nece iz zone komfora - Cisto ludilo.

EDIT:
Da dodam da i ovaj sto zivi sa devojkom kod roditelja u stanu (A i ja kao primer istog) zajedno rade i stekare da skupe novce za ucesce. Da kupe neki svoj stan da ne bi vise ziveli kod rodbine. Koliko bi im tacno para ostalo za stednju da moraju da placaju jos 500-600e vise mesecno nisam siguran.
svaka čast svakome ko nađe devojku koja će da pristane da dođe kod njegovih roditelja da živi sa njima...prošlo je to vreme generalno kad su takve stvari bile prihvatljive u društvu

Kao sto sam vec rekao - Niko ne uziva u toj situaciji, samo svi znamo na cemu smo. A devojka ako joj ne odgovara moze da obezbedi svoj stan.

Pa neki rade to da bi vratili dva puta po 40 kvm . Znam takve slucajeve. Ja nisam radio u nadi da zena uzme na sebe sledecu nekretninu kad ono, uveli zakon i od januara ove godine ili prosle, ne secam se tacno, bracna tekovina postaje kriterijum koji iskljucuje mogucnost povrata PDV-a na prvi stan...

Kad razmisljate o vlasnickim odnosima u braku, pomislite samo kako cete savetovati sina ili cerku i to je to

Vrh