Šta je novo?

Cene nekretnina

Naravno. Slazem se i sa prvim sto si napisao, kao i sa drugim posebno, da lazem. Bravo!
Ja nisam nikoga spustao, kao prvo, to je osoba koja sve napada, samo sam konstatovao i odgovarao. A kao drugo, samo sam rekao istinu te osobe, kao i svoju.

Evo, treba cutati. Jel tako? To nam nije najveci problem cele drzave, makar nama sa pola mozga, poslednjih nekoliko godina posebno. Sto svi prodaju … za 5 evra koristi

I ovde i svuda tek uzivo cu da imam m… da izrazim nezadovoljstvo, posebno kada se negde botovski potencira nesto sto veze nema sa zdravom pameti.

A vidim da sam vas dobro izlozio sa penthausom. Pa sta da radim, ne moze svaki stan da bude na poslednjem spratu. Ni da je u novoijoj luksuznoj zgradi, ni na idealnoj lokaciji sa panoramskim pogledom. Sve znam. Ja se od kad znam za sebe rodio i uvek ziveo u takvom… kao i ko se navikne na prizemlje cesto ili da je sto nize ili potkrovlje i slicno, pa nastavi uvek.

Stvarno ne bih vise gubio vreme. U pravu ste. Volim da se izlajem ovako. Bas to sto kazes, eto jer imam zivot i imam gde i sa kim da odem u subotu uvece, a ne lezim kod kuce, alkohol me nekad lose odradi. Pa treba izbaciti malo bes. Ali sam stvarno skapirao, cast izuzecima, da je ovo takva presmesna propast od teme… da ne kazem pacenicka.

Ljudi koji spinuju za sendvic i sve sto znamo. Zna se ko je ko ovde. Meni je tema zanimljiva na nivou rijalitija, jer je zaista kao psihiloska igrica.

Pozdravljam vas sve i zelim puno uspeha i da ste srecni sto vam 70% primanja ide na stambeno pitanje jer mnogi branite kako je to normalno i da treba jos vise i gore da bude :)

Postoje u Potemkinovom selu :) jos nisu izgradili stanove iz 2013. za 370e il koliko vec po kvm :)

Ali bot fest u komentarima ispod klipa
Opozicija, uključujući i Šoškića, mora da nastupa daleko ubedljivije od ovog. Gotovo nijedan argument mu nije bio potkrpljen konkretnim podacima. Pitaju ga odakle novac za kupovinu stanova kao što je Marina Dorćol, on kreće da priča o pranju novca. I šta kad ga čuje neko ko je tamo kupio stan pošteno zarađenim parama (a ja i lično znam dvoje, troje ljudi)? Da dođe neki niži kadar vladajuće stranke, da izvadi neku statistiku o strukturi kupaca, dijaspori, investitorima itd, šta bi mu rekao ovaj? Ovo što je rekao čak i na forumu možeš da čuješ.
Evo, kaže nema plate za nastavnike (nikakav podatak uz to). Na to možeš da mu daš bilo kakav papagajski odgovor (podigli smo plate toliko i toliko) i bilo bi dovoljno.
Ni voditelji nisu bili baš impresivni doduše. Kaže nema u Srbiji (ne u Beogradu) da se kupi stan za 75k. Pazi ti to. Unutrašnjost 1800€/m2 prosek. Odakle im ova statistika?
Nije mi jasno. Toliko materijala imaš da napraviš ubedljivu kritiku, a sve na kraju ispadne skroz mlako. Meni barem tako. izgleda.

Poslednja izmena:
Šta kaže Kaća Lazarević, ova cena kvadrata koju oni pominju ne postoji :)

Iskreno ne razumem zašto uopšte idu u pravcu subvencija umesto da iskoriste kapacitete GDS-a i izgrade par velikih naselja u BG i NS. Ljudi nemaju problem sa kupovinom stanova van ova dva urbana centra.

Opšte je poznato da subvencije samo podižu tražnju, a ne rešavaju ponudu. U BG je ponuda jeftinijih stanova katastrofa i to prvo treba rešavati. Bojim se da će bilo kakvo subvencionisanje dodatno da lansira cene u nebo.

Opozicija, uključujući i Šoškića, mora da nastupa daleko ubedljivije od ovog. Gotovo nijedan argument mu nije bio potkrpljen konkretnim podacima. Pitaju ga odakle novac za kupovinu stanova kao što je Marina Dorćol, on kreće da priča o pranju novca. I šta kad ga čuje neko ko je tamo kupio stan pošteno zarađenim parama (a ja i lično znam dvoje, troje ljudi)? Da dođe neki niži kadar vladajuće stranke, da izvadi neku statistiku o strukturi kupaca, dijaspori, investitorima itd, šta bi mu rekao ovaj? Ovo što je rekao čak i na forumu možeš da čuješ.
Evo, kaže nema plate za nastavnike (nikakav podatak uz to). Na to možeš da mu daš bilo kakav papagajski odgovor (podigli smo plate toliko i toliko) i bilo bi dovoljno.
Nije mi jasno. Toliko materijala imaš da napraviš ubedljivu kritiku, a sve na kraju ispadne skroz mlako. Meni barem tako. izgleda.
Ne branim coveka ali mislim da nije u politickim vodama. Prica po osecaju.

Ni voditelji nisu bili baš impresivni doduše. Kaže nema u Srbiji (ne u Beogradu) da se kupi stan za 75k. Pazi ti to. Unutrašnjost 1800€/m2 prosek. Odakle im ova statistika?
Ni meni se nije svideo kako je odmah krenuo sa odgovorom za Marinu Dorcol sa ''kontrolom pranja novca'' taj odgovor banalizuje celu temu.
Od profesora sa Ekonomskog fakulteta očekujem neki kvalitetniji odgovor i pojašnjenje, tipa nedovoljna poreska regulacija, perforacija stanog kapitala, itd. a on ovako odma da naloži ove sagovornike.Voditeljei i ne treba da budu impresivni ali bivši guverner je tu da informiše a ne da se njima svidi. tako da i jeste mlako.
Ali mi nije jasna tolika aktivnost u komentarima, deluje jako veštačko.

Ne branim coveka ali mislim da nije u politickim vodama. Prica po osecaju.
Šoškić nije u političkim vodama?

Ili samo ukucas ‘Soskic Mali’ u Gugl za malo redovnog prepucavanja.

Da dođe neki niži kadar vladajuće stranke, da izvadi neku statistiku o strukturi kupaca, dijaspori, investitorima itd, šta bi mu rekao ovaj?
''niži kadar vladajuće stranke'' i ''statistika'' jedno drugog isključuju.Ne vidim zašto bi neki respektabilan ekonomista trebalo da učestvuje u takvim igrokazima.

Tako je to kad drugodvojkaši gledaju Srbiju svojim očima. Dobar drug kupio 100m2 (ali neka glupa prevelika terasa 20-30m2) za 75k novogradnju. Ako ih zanima gde samo neka izadju malo van Beograda i Novog Sada ali jbg tamo je sve blato, močvara, konji umesto vozila...

Voditeljei i ne treba da budu impresivni ali
Voditelji su tu da postave kvalitetna pitanja, da usmere razgovor na određene teme/podteme koje mogu biti od interesa šire javnosti. Ovo je očigledno odrađeno samo kao obaveza, i to sa obe strane. A ako je tako, onda nema kukanja što vladajući, sa svom svojom aparaturom, nastupaju pametnije, spremnije, lukavije.
Ovo je javni nastup. Ako ćeš da ćaskaš neobavezno, to možeš ovde na forumu 😅

Voditelji su tu da postave kvalitetna pitanja, da usmere razgovor na određene teme/podteme koje mogu biti od interesa šire javnosti. Ovo je očigledno odrađeno samo kao obaveza, i to sa obe strane. A ako je tako, onda nema kukanja što vladajući, sa svom svojom aparaturom, nastupaju pametnije, spremnije, lukavije.
Ovo je javni nastup. Ako ćeš da ćaskaš neobavezno, to možeš ovde na forumu 😅
Bojim se da smo mi ovde cesto ozbiljniji i rigorozniji prema podacima nego lica sa malih ekrana.

Vrh