BillHicks
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.05.2022.
- Pohvaljen
- 3.589
Prevazišli smo crninu..šta je ispod ?
zemun
Prevazišli smo crninu..šta je ispod ?
St.Pazova
"Plata veća on NBG proseka" = 1200 EUR? Ne kapiram zašto pišeš u šiframa, bilo bi korisnije da navedeš konkretne podatke kao što mi svi ovde navodimo u kojim objektima smo kupili stanove, po kojoj ceni, detlalje vezane za isplatu kuporodajne cene i sve ostalo što potencijalnom kupcu može biti od koristi.Svim silama na Lazara
Ne jede bazu od 22. Ako me to pitaš onda bolje da kupiš stan. Roi je fenomenalan posle dupliranja cene. Izuzetno perspektivan povrat u narednom periodu pogotovo.
Napisacu pa neka se i doksujem. Verovatno neću više ni pisati jer imam druge obaveze u životu i ne mogu više da se zamaram sa onima kojima je cilj prodaja nekretnina. A i nemam želudac više za ovo uništavanje zemlje, botiće, kradju, zaduživanje, rasipanje, inflaciju.....i pranje i podržavanje toga preko foruma, tv-a, komentara i slično....sve one SPS&SRS&JUL je cool čarolije. Na kraju se uvek pokaže pravo lice.
Vidi, ja živim lepo. Stekao solidno. Otplaćeni svi krediti. Nasledio solidno. Plata veća od NBG proseka itd. Generacijama se vredno radilo. Pošteno. Niko član partije. Nikome ništa poklonjeno od strane države. Čak ni Titovi stanovi. Planirao da otvorim nešto svoje i da se penzionišem radeći za sebe za tačno 2 godine. Dva poslića za koja su potrebna ulaganja a teren poznat.... I onda vidim plan države pre 2 godine da raskopa celu zemlju gde će to uticati negativno na mene i moju porodicu. Ne mogu da ulazim u preterane detalje iz privatnih razloga. Dobijem odredjene informacije (opštinari, gradjevinci, sa posla....od ljudi koje znam) sa više strana i vidim da je to to. Nije pitanje da li će nego kada će. Odlučeno. I to mi upropasti planove na kojima sam radio poslednjih 7-8 godina. Ima veze sa čistom prirodom. Dodatno, ima da verovatno što su radile poslednje 3 generacije moje porodice. Ok, nema ljutnje, ajde da vidim šta može da se uradi sad. Kad pogledam unazad, šta sam pa mogao da očekujem od ove države. Ništa normalno. Nego sad moram da gledam kako i roditelje da obezbedim...... ironično..... ništa od penzionisanja. U većem gradu nepoznat teren a trošak znatno veći za pokretanje posla, meni nedostižan iznos.
Za KG sam ranije bio vezan poslovno. Pre 10+ godina. Itekako poznajem tržište, investitore, sve. Ranije kada sam bio poslovno vezan razmišljao sam o selidbi za KG ali sam odustao. Razlog.....planovi za penzionisanje
BG sam gledao jer nakon mog sadašnjeg posla za npr 3-4 godine ću najverovatnije biti primoran da se selim porodično. Odustao definitivno kad sam video cenu Zelene Avenije. Slobodno nek neko kupuje i po 4-5-9K, nemam ništa protiv. Šišajte koliko možete. Sad ili nikad situacija. Kapiram.
NS mi je uleteo. Već sam pisao, da se ne ponavljam. Čekam da to finalizujem. Ne 10 stanova, ne 5, nego 1. Dignem kredit, bude gotov stan, prodam ovaj gde jesam i završim priču oko kredita. Ako to ne ispadne imamo i EU pasoš u porodici tako da nije ni to problem. Preusmericu kapital u neku sigurniju zemlju. Neko bi se nervirao ali ja sam digao ruke definitivno. Samo gledam šta je bolje za porodicu i decu trenutno. Bilo gde da sam u zapadnoj Evropi i da radim pošteno i vredno, živeću isto ili bolje.
Pare da propadnu neće kada se svi bore za svaki € uštede a poslovi su ugroženi u EU i krenuli su otkazi.
Inside info: odustaje se u firmi od svih novih projekata posle povećanja minimalca od 47% za 3 godine (i nezvanične inflacije isto toliko). Ovo poslove što su sklopili da rade ostaju a nešto novo nema minimum par godina dok se ne vidi situacija šta će država dalje da radi sa zaradama, energentima i inflacijom. Nesigurna zemlja za neko dalje investiranje i pravljenje planova.
Pozdravljam vas sve. Srećna rasprodaja.
Hvala Suzumane. Ne mogu više sam. Mnogo ih je a slabo ko šta piše. Po 4-5 se nakači svaki dan sa nekim šatro pitanjima čim bilo šta napišem. Poslednjih mesec dana pogotovo. Većina normalnih ljudi ide linijom manjeg otpora i ne piše ništa. Mnogo mi vremena oduzima a sve manje ga imam. Ja sam ovde pisao i delio stvari koje i ne bi trebao. Od botova su bile ismevane čak.Ja sam samo došao da dam Saletu 4001 lajk, možda ga to pokoleba pa se odluči da ostane...
Lep dan želim!
Ljudi ti se kace jer pises o stvarima bez davanja ikakvih izvora. Ili pises stvari koje se vrlo prostom proverom pokazu kao netacne, kao jucerasnja procena ekonomskih planova Trampa i Harisa.Hvala Suzumane. Ne mogu više sam. Mnogo ih je a slabo ko šta piše. Po 4-5 se nakači svaki dan sa nekim šatro pitanjima čim bilo šta napišem. Poslednjih mesec dana pogotovo. Većina normalnih ljudi ide linijom manjeg otpora i ne piše ništa. Mnogo mi vremena oduzima a sve manje ga imam. Ja sam ovde pisao i delio stvari koje i ne bi trebao. Od botova su bile ismevane čak.
Verovatno ću se uključiti na neki pametan (ne bot) komentar ali mnogo redje. Na ove budalaštine ne odgovaram više.
Pa nije bas jasno, to je i poenta ovih 2169 strana. Prepune onih kojima je 'sve bilo jasno' a koji su omasili ceo gol.Lepo je Sale napisao. Nebitno da li je necija prognoza ili procena dobra ili nije, svakom ko ima 2 grama mozga jasno je u kakvoj se situaciji nalazimo, statistika prikriva istinu. Do 2027. je zurka, nista bitno se nece promeniti ni ove ni sledece godine ni one tamo, a onda se 2027. sece torta, pa posle toga dolazi konobar na naplatu. Ali tad onaj ko je najvise jeo i najvise narucivao nece placati, nego onaj ko je najmanje jeo i najmanje narucivao.
Sta nije jasno? To da li ce cene nekretnina porasti 30% ili pasti 10% i kolike ce biti plate ne menja cinjenicu da zivimo u sra*e drzavi. I nadstresnica je super izgledala dok nije pala. Tako i nasa ekonomija i ekologija i drustvo u celini.Pa nije bas jasno, to je i poenta ovih 2169 strana. Prepune onih kojima je 'sve bilo jasno' a koji su omasili ceo gol.
Sale, nikako da skapiras da ide vreme gde će platežno sredstvo na globalnom nivou biti BG metar kvadratni a papiriće možeš samo za potpalu da koristiš.Hvala Suzumane. Ne mogu više sam. Mnogo ih je a slabo ko šta piše. Po 4-5 se nakači svaki dan sa nekim šatro pitanjima čim bilo šta napišem. Poslednjih mesec dana pogotovo. Većina normalnih ljudi ide linijom manjeg otpora i ne piše ništa. Mnogo mi vremena oduzima a sve manje ga imam. Ja sam ovde pisao i delio stvari koje i ne bi trebao. Od botova su bile ismevane čak.
Verovatno ću se uključiti na neki pametan (ne bot) komentar ali mnogo redje. Na ove budalaštine ne odgovaram više.
Pa ako je toliko sranje, sranje je vec decenijama. Cemu onda uopste ucestvovanje na temi i ikakvo planiranje kupovine nekretnine u tako necemu?Sta nije jasno? To da li ce cene nekretnina porasti 30% ili pasti 10% i kolike ce biti plate ne menja cinjenicu da zivimo u sra*e drzavi. I nadstresnica je super izgledala dok nije pala. Tako i nasa ekonomija i ekologija i drustvo u celini.
Razlika u odnosu na ranije decenije jeste sto je tad postojala nada da cemo nekada imati normalnu drzavu. Ja tu nadu vise nemam. Da su nekretnine priustivije pa da kazes "Ok, jeste sra*e, ali ne moram da idem odavde, barem imam krov nad glavom". Ovako losom ekonomijom ljude teras da se sele, a za s obzirom da su skupe nekretnine ti za relativno istu cenu imas mnogo bolje opcije od Srbije/Beograda.Pa ako je toliko sranje, sranje je vec decenijama. Cemu onda uopste ucestvovanje na temi i ikakvo planiranje kupovine nekretnine u tako necemu?
Mnogo pišeš, a uglavnom subjektivno i netačno. Ne treba se ljutiti ako te neko činjenično demantuje. Forum nije eho komora gde slušaš samo sebe i sebi istima niti treba da bude. Doom scenarija nisi pisao samo ti, samo su ostali batalili kad su videli koliko nisu bili u pravu. Da li će u nekom trenutku biti ostaje da se vidi ali kao što je već napisano tajming je bitan. Uglavnom svaka diskusija je zdrava pa iz toga ne treba niti prestajati pisati niti ignorisati druge.Hvala Suzumane. Ne mogu više sam. Mnogo ih je a slabo ko šta piše. Po 4-5 se nakači svaki dan sa nekim šatro pitanjima čim bilo šta napišem. Poslednjih mesec dana pogotovo. Većina normalnih ljudi ide linijom manjeg otpora i ne piše ništa. Mnogo mi vremena oduzima a sve manje ga imam. Ja sam ovde pisao i delio stvari koje i ne bi trebao. Od botova su bile ismevane čak.
Zapravo je cela ova tema baš ta, prognoze i komentarisanje cena. Izvini što ne ronim krokodilske suze za investitorima koji ne ostvaruju svoj san o 2-3-4-5om stanu ili penzionisanju u 40oj godini. Na ovoj temi jedino @Suzuman i @pop2bg pišu oko kupovine za život i iznose realne činjenice, sve ostalo je čisto lično (ne)zadovoljstvo i korist. Zapravo niko nije ni tvrdio da nam je država sjajna i najbolja (sem vradovica ali ko njega pauzima za ozbiljno, on ima direktnu korist od ovakvog sistema). Ne treba upadati u beznadje i defitizam.Lepo je Sale napisao. Nebitno da li je necija prognoza ili procena dobra ili nije, svakom ko ima 2 grama mozga jasno je u kakvoj se situaciji nalazimo, statistika prikriva istinu.
Aha, da su jeftinije nekretnine onda ne bi bilo toliko sranje jasno.Razlika u odnosu na ranije decenije jeste sto je tad postojala nada da cemo nekada imati normalnu drzavu. Ja tu nadu vise nemam. Da su nekretnine priustivije pa da kazes "Ok, jeste sra*e, ali ne moram da idem odavde, barem imam krov nad glavom". Ovako losom ekonomijom ljude teras da se sele, a za s obzirom da su skupe nekretnine ti za relativno istu cenu imas mnogo bolje opcije od Srbije/Beograda.
I razlika izmedju ucesnka na ovoj temi je sto nekima od nas ovo sluzi za ubijanje vremena i "vent" zbog celokupne situacije, a nekima da brane sistem ili svoje investicije.
IZvini ali meni je muka kada neko iznese svoje misljenje, a ono bude suprotno od tvoga , odmah je bot ili nije pametan...Pogotovo da ne mozeš sam...pa ja bih ze zapitao da sam na tvom mestu zašto si sam. Ovo se odnosi na svakog ...iznose se mišljenja i nekome je to od koristi nekome nije i tačka. Zašto odmah iskljucivost i "JA sam najpametniji".Hvala Suzumane. Ne mogu više sam. Mnogo ih je a slabo ko šta piše. Po 4-5 se nakači svaki dan sa nekim šatro pitanjima čim bilo šta napišem. Poslednjih mesec dana pogotovo. Većina normalnih ljudi ide linijom manjeg otpora i ne piše ništa. Mnogo mi vremena oduzima a sve manje ga imam. Ja sam ovde pisao i delio stvari koje i ne bi trebao. Od botova su bile ismevane čak.
Varaš se Mariks druže, ja sam samo. jedna grudva ozlojeđenosti koja se valja po forumuNa ovoj temi jedino @Suzuman i @pop2bg pišu oko kupovine za život i iznose realne činjenice
Ustvari je on taj..na slovo BSale, sram te bilo, podrivaš srpske nacionalne interese i remetiš mir i stabilnost.
Zapravo je cela ova tema baš ta, prognoze i komentarisanje cena. Izvini što ne ronim krokodilske suze za investitorima koji ne ostvaruju svoj san o 2-3-4-5om stanu ili penzionisanju u 40oj godini. Na ovoj temi jedino @Suzuman i @pop2bg pišu oko kupovine za život i iznose realne činjenice, sve ostalo je čisto lično (ne)zadovoljstvo i korist. Zapravo niko nije ni tvrdio da nam je država sjajna i najbolja (sem vradovica ali ko njega pauzima za ozbiljno, on ima direktnu korist od ovakvog sistema). Ne treba upadati u beznadje i defitizam.
Nevezano za trenutno stanje kod nas na trzistu nekretnina, ali nekretnina je kao 'investicija' (tj investiciona jedinica) prepoznata jos iz antickog doba i ustanovljena je u celom svetu.Sale, nikako da skapiras da ide vreme gde će platežno sredstvo na globalnom nivou biti BG metar kvadratni a papiriće možeš samo za potpalu da koristiš.
to sto smo mi ranije ziveli u 'komunizmu' pa je drzava pravila i delila stanove po nekom principu nije normalno stanje.
Jedno je izvor koji je samo misljenje nekog autoriteta, drugo je izvor koji je neki osnovni podatak.Не разумем зашто би неко своје анализе и размишљања, па чак и тврдње, и то овде, на форуму, морао да поткрепи неким "изворима"? Можда научним радовима нобеловаца? Јесу ли они икад ишта макар и приближно предвидели у економској сфери? Да не говорим о плаћеним гласноговорницима берзанских мешетара, разним експертима, или "рејтинг агенцијама", јесу ли оне поуздане? Џаба сви докторати, "економске школе" и теорије, економија није егзактна наука, слабо да је икаква наука данас, упропаштена је лажима, скривалицама, променама значења појмова. Наука мора да има два основна елемента: научно објашњење и научно предвиђање. Успели су да ефикасно елиминишу оба. Доминантни економски научни главни ток данас је средство за манипулацију, обману, стварање когнитивне дисонанце, а не средство за ширење знања.
Nisi razumeo ono što sam hteo da kažem. Ne pričam za tržište već za kuknjavu i "cene onli go ap", a što se većinom piše iz lične koristi bez ikakvih osnova.Kada kupuješ stan niko te ne pita da li je za život ili investiciju, niti se cena formira na osnovu namere za koju koristiš stan. Tako da su na tržištu relevatni svi, i oni sto čekaju ds banka spusti ucesce na 10% jer ne mogu da namaknu 20%, i oni sto kupuju peti stan u kešu. Sve su to realni tržišni činioci, da li su tebi oni dragi ili ne je irelevatno, njihov input može biti realan i potkrepljen činjenicama.