Uglavnom u fintech-u.Ima li krize u američkim firmama?
Uglavnom u fintech-u.Ima li krize u američkim firmama?
Mozda pre pet godina cene nisu bile 1300, ali pre sedam godina su bile i nize, da sad ne lupetamo ko je sta zapamtio, postoji web sajt koji snima izgled web stranica kroz istoriju, ne snima puno ali evo kako su izgledali oglasi pre 7 godina:U mom kraju (Paviljoni) se sada oglašavaju starogradnje na 2.500 evra, a pre pet godina sigurno nisu bile 1.300 evra. Možda su bile 1.700-1.800 evra.
Bila i pavlaka 40 dinara, sada je 90. Meni je ona šampion.
Kupio moj prijatelj novu Škodu Superb pre 3-4godine za 24,000 evra, a sada je slična nova 37.000 evra. I to ne ovaj novi model što izlazi na leto. Štampanje evra i dolara ima posledice.
Klasicni analjitićar, mozes i svakog dana da se sisas i narucujes hranu pa ce ti i trosak u Beogradu biti 2000e mesecnoDečko, živimo u doba interneta, ne trebaju nam tvoje "insajderske" infomacije iz prve ruke o cenama namrinica kojima ističe rok u Lidlu i Willys, ili cene socijalnih stanova gde se čekaš sa tražiocima azila kao dokaz da je Stockholm povoljan. Dovoljan ti je letimičan pogled na numbeo pa ćeš videti koje su po svim kategorijama- restorani skuplji 60%, nego u Beogradu, prehrambene namirnice su skuplje 65% a renta 78%.
U prethodnom postu su naveo da ručak košta 11-15 eur i da većina zaposlenih ruča napolju. Pa samo za taj ručak na poslu ti na mesečnom nivou treba 300 eur po toj računici. Toliko o opuštenosti. Pridodaj tome rentu i račune od 1000-1100 eur mesečno, pa vidi gde ćeš stići sa tvojim budžetom.
Ovaj grafik je interesantan. Pokazuje da broj stanova u ponudi ne utiče uvek na cenu. 2015 smo imali mimum novih projekata novogradnji i cena je bila niža nego 2009.Jos kada se uzme u obzir sledeci podatak:
Pogledajte prilog 195273
Postaje jasno zbog cega ne moze da se zivi od reklama novogradnje na YT
Ovaj grafik je interesantan. Pokazuje da broj stanova u ponudi ne utiče uvek na cenu. 2015 smo imali mimum novih projekata novogradnji i cena je bila niža nego 2009.
Ovaj grafikon samo govori koliko para se pere kroz beton i koliko sve vise ljudi dolazi u Bg zbog satro boljeg zivota jer sve van Bg je visedecenijski devastirano.Ovaj grafik je interesantan. Pokazuje da broj stanova u ponudi ne utiče uvek na cenu. 2015 smo imali mimum novih projekata novogradnji i cena je bila niža nego 2009.
Mozda pre pet godina cene nisu bile 1300, ali pre sedam godina su bile i nize, da sad ne lupetamo ko je sta zapamtio, postoji web sajt koji snima izgled web stranica kroz istoriju, ne snima puno ali evo kako su izgledali oglasi pre 7 godina:
Prodaja i izdavanje stanova- Nekretnine | P4
web.archive.orgProdaja i izdavanje stanova- Nekretnine | P7
web.archive.orgZvezdara, Lion - Bulevar kralja Aleksandra, 74m2, Bulevar kralja Aleksandra
01.08.2017 | Prodaja | Stanovi | Zastupnik
Beograd, Lion
74 m2, 91.000 EUR
Palilula, Centar - Cvijićeva, 97m2, Cvijićeva
Beograd, Centar (uži)
97 m2, 139.000 EUR
Blok 61, 77kvm(T), sa bočnim prozorom ID#2477
07.08.2017 | Prodaja | Stanovi | Zastupnik
Beograd, Novi Beograd Blok 61
77 m2, 65.000 EUR
Blok 23 (Vero), 2.5, 70(L), sa garažnim mestom ID#2610
Beograd, Novi Beograd Blok 23
70 m2, 89.900 EUR
Da, to gore su cene stanova oglašenih pre 7 godina, ali veruj mi da je i tada (iako ovaj forum nije bio ni blizu tako aktivan kao danas), neki konsenzus bio da su cene prenaduvane, kako je novogradnja skočila 20-40% u odnosu ne par godina ranije i kako balon samo što nije pukao. To se zove naknadna pamet.Cinjenicno stanje je da je Savada 2 rasprodata po ceni od 2000 eur/m2 (skok sa 1800), da je Zelena avenija skocila sa 1650 na 1750, da je Central garden skocio sa 1800 na 2500 u rasponu od 2 i po godine, e sada koliko to ima uporista u realnosti i kada ce taj balon glasno da pukne, to je druga stvar.
Da, to gore su cene stanova oglašenih pre 7 godina, ali veruj mi da je i tada (iako ovaj forum nije bio ni blizu tako aktivan kao danas), neki konsenzus bio da su cene prenaduvane, kako je novogradnja skočila 20-40% u odnosu ne par godina ranije i kako balon samo što nije pukao. To se zove naknadna pamet.
Voimja oca....neki su sada skoro 3.5x skuplji, bar po proceni prodavaca.Mozda pre pet godina cene nisu bile 1300, ali pre sedam godina su bile i nize, da sad ne lupetamo ko je sta zapamtio, postoji web sajt koji snima izgled web stranica kroz istoriju, ne snima puno ali evo kako su izgledali oglasi pre 7 godina:
web.archive.orgZvezdara, Lion - Bulevar kralja Aleksandra, 74m2, Bulevar kralja Aleksandra
Beograd, Lion
74 m2, 91.000 EUR
Beograd, Centar (uži)
97 m2, 139.000 EUR
77 m2, 65.000 EUR
70 m2, 89.900 EUR
Ako poredimo sa 2016 ovaj Q1, imamo razlike. Vise ljudi zivi sada u vecim gradovima
Parking oko zgrade gde sam nekada mogao da parkiram kad god gde god a sada se plasim da upalim auto. Trust me bro.Koji je izvor ove informacije?
2008 sam imao 16 godina.
Voleo bih da je vaše iskustvo tačno, i da sve to ukazuje na značajan pad cena. Ali mi se sve više čini da tih Bora u penziji gotovo da više nema. Ponuda nikakva, ljudi koji žele da kupe stan na dobroj lokaciji puna tuca. Koliko bi ovde nas kupilo stan u ovom trenutku da cene padnu recimo 20%? Koliko hoćeš. Je l' ima dobre ponuda među starogradnjom za sve nas? Ne bih rekao...
Bear Market lutkiceMozda pre pet godina cene nisu bile 1300, ali pre sedam godina su bile i nize, da sad ne lupetamo ko je sta zapamtio, postoji web sajt koji snima izgled web stranica kroz istoriju, ne snima puno ali evo kako su izgledali oglasi pre 7 godina:
Beograd, Lion
74 m2, 91.000 EUR
Beograd, Centar (uži)
97 m2, 139.000 EUR
77 m2, 65.000 EUR
70 m2, 89.900 EUR
Nekako se ne osećam tako mladim kao što jesamPa ti si mlad decko, tvoje vreme tek dolazi
Svi zele da kupe stan na dobroj lokaciji, imas 100k ljudi u Bg koji bi pazarili stan u roku od 24h kad bi cena bila 20% manja.
Da li si ti svestan koliki je pad 20%? Sa visu na manju cenu..
Prosecan profit investitora je 20%, mozda i manje.
>Market će se nivelisati, to je sigurno, ali 20% jeftinije.. to je utopija.
>Market će se nivelisati, to je sigurno
U Majdanpeku, Surdulici i Bosilegradu. U Beogradu je duplo više trenutno, naravno uz neke ekstreme gde je i mnogo više od toga. Realan profit naravno treba umanjiti za inflaciju koja nije mala na 2 god koliki je otprilike ciklus za izgradnju zgrade ako sve ide kako treba.Prosecan profit investitora je 20%, mozda i manje.
Parking oko zgrade gde sam nekada mogao da parkiram kad god gde god a sada se plasim da upalim auto.
From case to case.Sigurno u kontekstu slabe prodaje pa će da se spuštaju cene, ili nivelisati u smislu da će da stagnira par godina dok inflacija ne pojede vrednost?
Pa više puta sam napisao da ljudi od 2016te pričaju balon i da evo sad će da pukne i da su mene prozivali 2017te što sam kupio stan da sam bot jer sam zagovarao kupovinu za život (kao što i sada zagovaram) jer sam preplatio stan koji će za godinu dana da izgubi 50% vrednosti. Kada raste uvek raste previše, kada pada uvek pada premalo tako da će neko uvek čekati "pravu cenu" i nikad je dočekati.